Tko je i otkuda je Dražen Jelenić, kandidat za šefa DORH-a, otkrivamo javnosti

0
10147

U svim medijima bruji o Draženu Jeleniću. U desnim medijima svi ga napadaju, ali zanimljivo rijetko tko zna tko je i otkuda ovaj čovjek. Mogući šef DORH-a.

-Dražen Jelenić je iz Dugog Sela. Poznajem Dražena Jelinića od malih nogu. U osmogodišnjoj školi bio jako dobar učenik. To je i morao biti jer mu je majka bila učiteljica u osnovnoj školi, što je bio dodatan pritisak. Otac je bio glavni u štabu za obranu Dugog Sela, za vrijeme rata radio je kao službenik tog štaba za obranu, u svezi mobilizacije i dosta toga je koordinirao sa lokalnom policijom. Završio je studij obrane i mislim da je bio član partije do 1990. godine. Obitelj je bila pristojna, bez nekih ekscesa.

Dražen je uvijek bio ambiciozan, a tu je odigrala po mome mišljenju veliku ulogu njegova majka. Znam ga kao karakternu osobu. I vrlo direktnu. On je “nasljednik” poznatih dugoselčana u pravosuđu,od  predsjednika ustvnog suda Jadranka Crnića i njegova sina Ivice Crnića. Koliko su ili da li su uopće oni utjecali na njega nemam informacija.

Politički je uvijek bio po tradicionalno porodičnom razmišljanju više lijevo orjentiran. Ali to nije toliko naglašeno kao kod drugih osoba.

Što on može protiv pupovčeve političko-pravosudne hobotnice ne znam, ali karakterno nije onakav kako ga prikazuju mediji. On o svemu ima svoj stav, ali je pitanje što on tu može, jer Cvitan je postavio svoju ekipu s kojom se on i ne mora slagati. Izbor državnog odvjetnika na lokalnom nivou je loš, jer ih postavlja glavni državni odvjetnik. Po mome mišljenju on bi trebao biti direktno biran od birača na prijedlog struke. Onda bi i Jelenić mogao pokazati što zna.  Ovako on je u samom startu spriječen pokazati koliko je sposobniji od Cvitana, a od njega nema goreg čovjeka u Hrvatskoj. On je obični politikant, što je pokazao na slučaju Ovčara. Kada je smijenio policajca koji je radio na slučaju, kako bi zaštito pupovčeve pulene.  Može li Jelenić vratiti slučaj na početak i pokazati istinu na vidjelo brzo ćemo vidjeti. Jedino sam uvjeren da si Jelenić  tako nešto nikada ne bi dozvolio…-prokomentirao je kandidaturu D. Jelenića, glavni urednik Igor Drenjančević, dobar poznavatelj obitelji Jelenić.

Za nas će uvijek biti sjena Cvitana pred očima javnosti, jer je Jelenić bio blizu Cvitana i Bajića,a opet treba se pitati što je uopće mogao kraj ove dvojice pravosudnih mafijaša, ako im je politika određivala zadatke.

Tako je Nenad Vlahović kao blizak suradnik Milorada Pupovca iznio masu dokumenata protiv Pupovca i tri puta je osuđen od mafijaškog pravosuđa da je klevetao Pupovca, prebogatog Srbina, iz vlaške priče, koji nikada za Srbe nije učinio nešto posebno. Koliki je nacionalist  Pupovac govori slučaj Srbina Dragića kojem četnička ekipa u općini Gvozd godinama zlostavlja djecu, mnogi su članovi SDSS-a, ali Pupovac ne reagira.

HOP