Otkrivamo kako su 24 sata i sam upravitelj zatvora Pula izmislili aferu ‘pokušaja ubojstva’ upravitelja, koji obilazi lokalne birtije u radno vrijeme

0
9413

Goran Terković, prvi čovjek pulskog zatvora prošlog je ponedjeljka ujutro, zajedno sa svojim zamjenikom, izašao iz zatvorske zgrade na ulicu u Puli. Ispred samog ulaza u zatvor na njega se velikom brzinom sa svojim Peugeotom 206 sjurio pravosudni policajac Sanjin Jurešić, koji je inače suspendiran. Terković je skočio ulijevo kako bi izbjegao nalet Peugeota, a Jurešić se zaustavio pored svojeg šefa, podrugljivo se nasmijao, pokazao mu srednji prst desne ruke i pobjegao. Upravitelju pulskog zatvora koji je pretrpio popriličan strah nije preostalo drugo nego slučaj pokušaja gaženja automobilom i zastrašivanja s primjesom prijetnje prijaviti pulskoj policiji. Jurešić je uhićennavečer istog dana.- piše Hajrudin Merdanović za 24 sata.

“Upravitelju pulskog zatvora koji je pretrpio popriličan strah nije preostalo drugo nego slučaj pokušaja gaženja automobilom i zastrašivanja s primjesom prijetnje prijaviti pulskoj policiji.”- nije jasno kako je ovaj bivši milicajac, a danas veliki novinarski istražitelj došao do ovoga zaključka… Upravitelj zatvora se toliko preplašio da je sjeo stol do “ubojice” upravitelja. U lokalnu birtiju MOPS. 

terković

Upravitelj Terković nekadašnji murjak iz Poreča već u 10 sati napustio je zatvor, svoje radno mjesto za koje ga narod plaća ( napravio težu povredu radne dužnosti) i otišao u lokalnu birtiju na “kavicu”. Tako se to radi u našem sustavu. Taj lik je poznat kao načelnik murje u Poreču, kada je ta policija imala dva načelnika, jednog je postavio SDP, a drugi se žalio na tu odluku, pa je postaja imala dva načelnika i manjak policajaca u jednom trenutku. I veliki novinarski stručnjak Hajrudin Merdanović je bio milicajac u Poreču. Znači svaka “slučajnost” nije slučajna…;) 

Što se zapravo dogodilo?

Upravitelj zatvora malo je htio otići na cugicu za vrijeme radnog vremena u lokalnu birtiju i u trenutku prelaska puta do birtije morao je proći kraj parkirališta u koje je skretao nestašni Sanjin malo brže, vjerojatno da malo splaši upravitelja zatvora jer je to ipak fora, upravitelj zatvora se malo trznuo, ali nije skakao u vis kao Blanka Vlašić, niti se bacao na zemlju poput Clint Eastwood u filmu Vojničina.

Drugim riječima treba uništiti život mladom dečku jer se usudio upravitelju pokazati srednji prst…

Sanjin je suspendiran kao mladi policajac jer se jedan zatvorenik zapalio u izolaciji zatvora i umro. Zbog toga roditelji poginulog traže lovu od naše države. Što je u tome slučaju Sanjin kriv? Trebao je prije izolacije pretres zločestog zatvorenika i oduzeti mu upaljač.

Kod mladih policajaca takve su situacije moguće, pogotovo ako uprava zatvora za glavnog policajca stavi bivšeg carinika, koji o svemu tome nema pojma pa tako i o odabiru suradnika u smjeni…drugim riječima da je uprava zatvora stavila iskusne policajce, Sanjin danas ne bi rezignirao jurio kraj napuhanog upravitelja koji i sam krši zakon. Ali tu nije kraj lažima…u 24 časa…

Sanjin je sjeo u kafiću kraj svog odvjetnika nakon tzv incidenta. Stol do birtijaškog upravitelja. Da je nekoga stvarno želio likvidirati mogao je to napraviti i u kafiću, dapaće upravitelj je u kafiću, umjesto na radnom mjestu sam vodio istragu, napao Sanjina i počeo ispitivati Sanjina Jurešića “da li on zna tko je on”- na što je navodno Jurešić rekao “da ga ostavi na miru i ne zna tko je on”, ali “PREPLAŠENI BIRTIJAŠKI UPRAVITELJ” NIJE PRESTAJAO! Uzeo je u ruke mobitel, kako bi snimio Jurešića dok ga provocira i postavio mu je pitanje ; “da li da njegov stil vožnje shvati kao prijetnju?!” Sve to govori da ovom upravitelju je bilo vrlo bitno uništiti život mladom policajcu.

Da ga je bilo strah, ne bi u kafiću napadao nestašnog policajca PRED NJEGOVIM ODVJETNIKOM. 

S. Jurešić nije odmah lišen slobode, već se odazvao na poziv policije u svezi ovog incidenta. Majka i otac od Jurešića su isto policajci, pa je ovo jedan one happy family. E milicajci…

Jurešić je bio vrlo uzoran sportaš i kako kažu vrlo hrabar stražar u zatvoru, koji je platio cijenu svom neiskustvu.

Drug milicajac i birtijaški upravitelj nakon ovog incidenta pozvao je u svoju kancelariju dvije sutkinje pulskog smjehotresnog suda, koji već godinama štiti IDS-ove kriminalce zajedno sa Glasom Istre. Tako da nije čudo zašto svi žele pokopati mladog nestašnog stražara.

HOP