Jandroković se boji referenduma jer tako birači postaju suvereni ,on zastupa kolonijalni politički sustav u Hrvatskoj

0
2195

Premijer Andrej Plenković ne želi komentirati nedavnu oslobađajuću presudu pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu u svezi pokliča „Za dom spremni”, ali je izjavio da su preporuke Vijeća za suočavanje sa prošloću itekako važne i relevantne. Kako je Plenković neobično bezosjećana, dogmatska i tašta osoba koju ne mogu pomaknuti osjećajno ni intelektualno nedavno otkriveni  najgnusniji zločini druga Tita, komunista, partizana – četnika, udbaša i kosovaca, pa se pitam ako danas u HDZ-u postoji barem jedan rodoljub ili domoljub, jer ovo što HDZ danas čini svojim biračima je za svaku osudu.

Plenković je osobno postavio akademika Zvonka Kusića na čelo Vijeća za suočavanje sa prošlošću koji je sa njegovim timom nad hrvatskim narodom i braniteljima izvršio lobotomiju i uznemirio hrvatsku dušu jer je poklič ZDS proglasio ustaškim pokličem, a komunističku crvenu zvijezdu simbolom humanosti. Činjenica jest da se sa pokličem ZDS branio hrvatski narod od humanističkog simbola – crvene zvijezde – koja je u komunstičkoj Jugoslaviji postala simbol srbstva i genocida nad Hrvatima, a isto se dogodilo u obrambenom ratu 1991. godine. Razlikuju li Kusić i Plenković istinu od laži?

Hadezeovski sabornici se ponašaju kao nitkovi jer glasaju protiv volje svojih birača. Međutim, ne vjerujem da su svi nitkovi, ali sam siguran da svi imaju komunističku svijest i da Plenković sa njima manipulira. Štoviše, vjerujem da su mnogi zastupnici oportuni i pohlepni, što je idealna prigoda za ucjenu. Ako članstvo i vodstvo HDZ-a ne reagira uskoro, HDZ će postati ljevičarska stranka sa komunističkim političkim predznakom i jednoumlje će se vratiti u Hrvatsku,  a kako izgleda Plenković će uspjeti jer nema nasrtaja komunističkih novinara na njega. Oni su postali njegovi saveznici. Zar nam ovo ne pokazuje tko je Plenković? Ucjenio je hadezeovske sabornike kad su se izjasnili protiv Istambulske konvencije pa se danas ponašaju kao marionete te se boje istaknuti svoju osobnost i politička uvjerenja. Strah od skidanja sa izborne liste je velik pa su postali marionete.

Jesu li hadezeovski sabornici robovi Plenkovićeve duhovne i moralne otupljenosti ili su samo moralni nitkovi i pohlepni oportunisti jer Plenkovića su odavna morali zaustaviti u njegovoj samovolji, posebice nakon spoznaje da je njegov mentor udbaš Šeks? Plenković je na putu da uništi izvorni program stranke jer odrečući se hrvatske tradicije odriče se hrvatskog naroda i hrvatske države.

A sada o zastupnicima HDZ-a, njihovom licemjerstvu i odbijanju da služe narodu. Je li itko od njih ponudio neki zakon koji bi zaštitio hrvatske narod ili naciju općenito? Nije, i ne mislim da će se to uskoro dogoditi. Sve zakone predlaže Vlada pa je normalno upitati zašto imamo i plaćamo sabornike koji samo potvrđuju Plenkovićevu samovolju. Umjesto da su odgovorni svojim biračima, oni su samo odgovorni predsjedniku stranke. To nije demokracija jer u demokraciji su suvereni birači i zastupnici bi morali slijediti njihove želje, ali oni nikada ne provode ankete prije izglašavanja nekog zakona niti birači znaju tko ih zastupa u Saboru. Zbog toga bi članovi jedne stranke  trebali izravno izabrati svoje kandidate za zastupnike u izbornoj jedinici umjesto da ih postavlja predsjednik stranke. Birači svoje zastupnike bi morali birati izravno umjesto preko stranačke liste.

Zbog ovakvog stanja u državi nije dovoljno mijenjati samo izborni zakon već je nužno mijenjati i hrvatski Ustav koji nije stvoren za suverenu i nezavisnu hrvatsku državu nego za Jugoslaviju. Kad se Ustav mijenjao nakon izlaska iz Jugoslavije ništa u Ustavu se nije mijenjalo osim fraza koje su Hrvatsku povezivali sa Jugoslavijom. Nakon toga na vlast su došli komunisti ukinuli su Županijski dom i od Hrvatske stvorili malu Jugoslaviju jer su etničke manjine pretvorili nacionalne manjine sa posebnim pravima i danas Srbi vladaju Hrvatskom kao u Jugoslaviji, ali to ne vidi politički slijepac Plenković niti to vidi vodstvo HDZ-a. Ustav doista treba mijenjati.

Predsjednik Sabora Jandroković se boji referenduma jer tako birači postaju suvereni umjesto sabornika. Dok se hrvatskoj javnosti predstavlja kao moderni političar istovremeno  zastupa kolonijalni politički sustav u Hrvatskoj. U modernoj demokratskoj državi suveren je birač jer on odlučuje tko će ga zastupati u državi, a preko Ustava bi trebao odlučiti kakvu državu narod želi imati. Dakle, birač na referendumu mora odlučiti kakvu državu želi, a to jedino može učiniti izglašavanjem Ustava na referendumu umjesto da ga izglašavaju sabornici prema svojem viđenju države. Ustav je dogovor naroda kakvu državu želi i jedino to narod može ostvariti izglašavanjem Ustava na referendumu.

Narod mora odlučiti želi li lustraciju i kakva će ona biti jer komunistički, udbaški i kosovski licemjeri nikada neće to učiniti zbog skrivanja narodu njihove nepoznate prošlosti. Narod mora zatražiti izmjenu današnjeg Ustava. Ako želi sačuvati državu i svoj identitet, narod mora izglasati Ustav koji će mu to omogućiti. Zastupnici ne bi smjeli mijenjati Ustav, ali mu mogu dodavati amandmane uz suglasnost birača. Jedino tako zastupnik može postati glas birača, a svako drukčije ponašnje je diktatura manjine.

Što je za hrvatski narod učinio sabornik Bačić osim što je podržavao prikrivene komuniste u HDZ-e, kojim je možda i sam pripadao? On je političar za sva vremena. Što je sabornik Đakić učinio za hrvatske branitelje osim što ih je razjedinio? On gotovo nikada ne sudjeluje u saborski raspravama, ali uvijek glasa za zakone koje nije ni pročitao. Takvi su gotovo svi sabornici HDZ-a jer imaju komunističku svijest o demokraciji i slobodi. Sabornik Stier je shvatio svoju zabludu i odrekao se Vlade koju vodi Plenković. Neki su se suprostavli Istambulskoj konvenciji ali zbog Plenovićeve ucjene su se povukli. Ne mogu shvatiti da su sa nekim hadezeovcima taj zakon izgalasli i esdepeovci, sljedbenici SKJ, i etničke manjine, a na to nije reagirao nitko u HDZ-u. Dakle, Plenković je ušao u koaliciju sa komunistima i danas preko njih može rasformirati hrvatsku državu dok članstvo HDZ-a i branitelji šute.

Na koncu želim reći da hadezeovci moraju najprvo izvršiti lustraciju u svojoj stranki, ali to se neće dogoditi jer su današnji hadezeovci većinom pripadali komunističkom, udbaškom i kosovskom miljeu. Dakle, u HDZ-u su najprvo ušli stariji komunisti, udbaši i kosovci, ali to je bilo nužno potrebno za stvaranje suverene i nezavisne hrvatske države. U tom teškom trenutku bez njih se država nije mogla stvoriti, ali sa njihovim potomstvom ne može stvoriti ni demokracija ni sloboda niti se može ostvariti sloboda medija jer mladi komunisti, udbaši i kosovci su dobili tiskane medije besplatno preko prijatelja njihovih očeva u HDZ-u, kao i HRT.

Kad bi mladi komunisti razumjeli zločine komunizma, odmah bi ga se odrekli i stvarali nekomunističke zakone o obrazovanju i medijima. Oni to ne mogu jer  se na hrvatskim fakultetima i dalje uče ljepote bratstva i jedinstva, komunizma i samoupravljanja te vješto priktrivaju Titovi i komunistički zločini koji se pripisuju NDH-u i Paveliću. U ovom trenutku najopasniji čovjek po hrvatski narod je Plenković koji je potomak komunista, a na ovu funkciju ga je postavio udbaš Šeks.

Srećko Radović

HOP