Po Banovini se šetaju Sirijci, ugrožena sigurnost zemlje, a Božinović i Krstičević još spavaju zimski san

0
4183

Kažu nam stanovnici Gvozda, “danas se šeću po općini Sirijci i tko zna od kuda su izbjeglice, sutra će tako biti sa srpskim ekstremistima”.

Ovo je test za državu koja nije spremna zaštiti svoje granice. Masa izbjeglica prošla je ovaj teren, policija je preslabo obučena da se nosi sa ovim problemom i ogromnim graničnim područjem. Logičan je zaključak, da ako ovako lako probijaju našu granicu Sirijci, kako  onda ne bi prošli srpski teroristi i krijumčari droga i osoba.  Naš izvor tvrdi da je jedan Sirijac prošao prometnicom kraj njegove kuće i pitao ga koji je put za Karlovac!

Dok naša policija dobiva nova vozila, na svemu ostalom previše se štedi. Jer je država pred potpunim slomom opljačkana od komunističke bagre, nema novaca za obuku novih kadrova. Vojska nam je isto minimalizirana i služi za parade. Nije bolje niti u zatvorskom sustavu, u kojem se smanjuje brojnost ljudi po smjenama, ne prima se nove kadrove i tako su mnogi zatvori vrlo lako osvojivi. U noćnim smjenama u nekim zatvorima radi tek 30% osiguranja po odjelima i samo se čeka katastrofa.

Za to vrijeme se troši ogroman novac za udruge, srpsku nacionalnu manjinu, srpsku crkvu, političke stranke i saborsku skupinu neradnika.

Ministri Božinović i Krstičević čekaju da se problem izbjeglica riješi sam od sebe, a time krše i zakone EU, ne samo naše zakone…prije tri tjedna upozorili smo na stanje u općini Topusko, do sada nije ništa riješeno.

HOP