50 000 izbjeglica iz V. Kladuše se sprema probiti loše čuvanu granicu kod Topuskog

0
4091

Mjesec dana hrvatski popularni mediji kasne u svezi objave o izbjeglicama u Velikoj Kladuši, mnogi dušebrižnici su napali naš portal kako širi paniku, kada smo prije mjesec dana upozorili na problem izbjeglica pred našom granicom. Stanovnici sa terena su pak potvrđivali naše vijesti koje govore o  vrlo ozbiljnom stanju. Izbjeglice provaljuju u prazne kuće na Banovini. Spavaju u njima. Lutaju po poljima. A policija muku muči jer je jako veliki teren za osiguranje.

Ekskluzivno: Topusko prepuno policije, očekuje se ilegalni upad Sirijaca, 10 Sirijaca uhićeno

Najnovije snimke govore kako je stanje sve gore. Izbjeglicama njihovi istomišljenici po vjeri, muslimani iz Velike Kladuše nude smještaj u kućama bez prozora, gotovo nemogućim uvjetima, organizacija i prihvat izbjeglica je loše organizirana.

vlcsnap-2018-04-28-12h34m19s711

Ono što Hrvatsku najviše mora brinuti je svakako činjenica da same izbjeglice čekaju prikupljanje većeg broja izbjeglica u Velikoj Kladuši, što bi onda iskoristili za pokret prema Hrvatskoj. Očekuje se oko 50000 izbjeglica vrlo uskoro u Velikoj Kladuši, koje bi velikom brojkom pokušale probiti Hrvatsku granicu. Kako to i sada uspješno čine istim rutama u manjim skupinama, a  kojima su nekada probijali Kurdi kod Topuskog, ova činjenica može dodatno ugroziti sigurnost zemlje.

Hoće li Hrvatska angažirati vojsku na granici to još nije potvrđeno…prema nekim izvorima iz unije, naša vlada i slovenska već mjesecima žmire i propuštaju izbjeglice iz BiH prema naputku šefova u Briselu.

HOP