Iračani i Rumunj uhićeni u ilegalnom prijevozu migranata, na udaru migranata i Dubrovnik!

0
7774

Kod Žirovca , prema Dvoru na Uni policija je zaustavila belgijski kamion koji su vozili Iračani i u kamionu pronašla migrante.

U Blatuši kod Topuskog zaustavljen je  od policije kombi kojeg je vozio Rumunj prepun izbjeglica.

Migranata je najmanje iz Sirije. Ilegalno prelaze Hrvatsku Iračani, Afganistanci, uglavno mladići radno sposobni.

Hrvatska je očito postala zemlja u kojoj stranci pokušavaju zaraditi na tuđoj nesreći, dok Hrvati sve više napuštaju zemlju.

U Srbu uhićen je Srbin koji je švercao emigrante preko granice.  Rute kojima prolaze Srbi iz BiH još od rata, idealna je za šverc migranata. Istom rutom švercani su Kurdi prije desetak godina.  Srbin je očito imao podršku na terenu uhodanom rutom.

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da ovaj kaos na terenu može itekako ugroziti turističku sezonu, a i neki turisti će otkazati putovanja kada znaju što se na terenu događa.

Posebno zabrinjava ruta šverca migranata kod Trebinja za prebacivanje migranata, a koja je otvorena nakon smještanja migranata kod Mostara. Ona može napraviti strašne probleme dubrovačkom turizmu.

Turski predsjednik Erdogan zajedno sa Izetbegovićem želi promijeniti sliku BiH, ojačati muslimansko življe RS, potisnuti Hrvate, ubacivanjem muslimana sa Sandžaka oko Bihaća i Velike Kladuše pojačati muslimanski ekstremizam.

Sve su to prijetnje upućene Hrvatima. Za sada Plenković i njegova vlada više se svađaju sa predsjednicom nego što razumiju položaj naše zemlje.

HOP