Furio Radin se ponaša više kao ‘Stevo Radović’ nego kao zastupnik talijanske manjine

0
14499

-Pisati Radinu o povredama ljudskih prava Hrvata uzaludan je posao. Prozivati ga zbog njegove subverzivne djelatnosti, također je uzaludni posao.
Morate znati sljedeće stvari. Furio Radin na čelu je Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina – I TO DOŽIVOTNO. Na žalost, on je taj koji u saboru odlučuje hoće li predstavke HRVATA o povredama ljudskih prava biti uopće evidentirane, a kamoli predstavljene SABORU kao takvom. Takav status osigurali su mu pripadnici UDBA-e i KOS-a infiltrirani u hrvatske institucije. Radin koristi apsolutno svaku priliku ocrniti Hrvatsku i Hrvate pred međunarodnim čimbenicima i deklarirani je neprijatelj samostalne Hrvatske. Sve hrvatske domoljube prikazati kao OPASNE EKSTREMNE FAŠISTE. Predstavke Hrvata a posebno predstavke branitelja o povredama temeljnih ljudskih prava završavaju u košu. Zamislite taj apsurd da takva osoba javno kroji sudbinu VEĆINSKOG HRVATSKOG NARODA. Kada će taj odbor biti podijeljen u DVA ODBORA: Odbor za ljudska prava i Odbor za prava manjina i kada će na čelu odbora za ljudska prava sjediti Hrvat tada će i većinski hrvatski narod u saboru koji se ove HRVATSKI, moći istaknuti svoje probleme, tada će u našoj državi doći do vidljivih i značajnih promjena na bolje – napisao je pukovnik HV-a Kakarić, a objavio portal Dnevno.

“Biti će to povijesni susret”, istaknuo je Radin, najavljujući posjet talijanskog ‘reformiranog fašista’ Gianfranca Finija i to na simboličan datum, 21. rujna 2010., ‘slučajno’ na 90. obljetnicu Mussolinijeva posjeta Puli.

Na pulskom posjetu Gianfranca Finija bili su prisutni Alessandro Pignatti Morano Di Custoza, veleposlanik Italije u Hrvatskoj, Fulvio Rustico, generalni konzul Italije u Hrvatskoj, Furio Radin, saborski zastupnik, predsjednik Talijanske unije i Maurizio Tremul, predsjednik Izvršnog vijeća TU-a gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik pulske Zajednice Talijana Fabrizio Radin. Borac protiv fašizma bori se isključivo protiv nevidljivih ustaša i podržava talijanske fašiste.

U saboru ovaj Talijan više “sliči” Stevi Radoviću, nego Furiju Radinu, drži se provokatora Milorada Pupovca kao pijan plota, pa više nalikuje zastupniku srpske manjine, nego one talijanske. Možda je to u skladu s činjenicom prema kojoj u talijanske škole u Puli redovito odlaze Srbi i “bosanci” iz siromašnijih slojeva, zbog besplatnih udžbenika i izleta za djecu.

Uglavnom, retorika Furija je više retorika Steve partizana, jer su na njegovom repertoaru u Saboru više teme o partizanima, nego o talijanskoj manjini, jer kao i kod kumrovečkog profesora Pupovca, partizani su zanimljiviji nego život Srba i suživot s Hrvatima.

Antife. Borba protiv ustaša. Njihove su česte riječi u Saboru. Njih dvojica su zastupnici manjine – partizani. Pupovac je evoluirao i u svojoj borbi za četnike. Shvatio je da su i oni bitni čimbenik naše zemlje. Kada mogu raditi u policiji, nema razloga da ne budu priznati kao oporba. Radin kao i frend Pupovac nigdje i nikada ne spominju četnike, jer su oni naravno priznati imbecilnim zakonom o oprostu, ali se trudi vidjeti što više ustaša na ulici. On je toliko ugrožen da je njegova žena dobila priznatu ulogu u društvu, a kćer je organizirala ni manje ni više nego mimohod i paradu HV-a u Zagrebu, sa znanjem organizacije dječjih predstava. 

U toj silnoj borbi protiv nevidljivih ustaša, okružen vidljivim četnicima, Furio stalno riga vatru na Hrvate. Sada je počeo divljati zbog mogućeg referenduma isprovociran inicijativom “Narod odlučuje”. On i Pupovac žele odlučiti treba li nam referendum ili ne. Upravo takvo ponašanje dokazuje da nam treba referendum i to što hitnije, jer se ekipa licemjera osilila do neba, trošeći baš naš novac. 

HOP