Treba srušiti vladu koja više sluša Pupovca i Glavaševića nego birače

0
6289

Ako shvatimo da premijer Plenković ne sluša bilo naroda i da samovoljno donosi odluke protivno volji naroda, tko nam jamči da već sutra neće anulirati hrvatski identitet, tradiciju i demokraciju, a naznake su očite u njegovim izjavama i djelima.

Više nema argumenta za obranu svojih odluka pa nas straši talijanskom nestabilnošću. Istina, talijanska vlast je jedna od najnestabilnijih u Europi, ali zato je odgovoran talijanski kolonijalni Ustav kojega bi Talijani trebali i morali mijenjati isto kao što bi Hrvati morali mijenjati jugoslavensko hrvatski kolonijalni Ustav, koji je djelo jugoslavenskih udbaša i  kosovaca. Međutim, premijer Plenković odbija prihvatiti referendum o promjeni hrvatskog izbornog zakona unatoč zahtjevu gotovo 400 tisuća hrvatskih birača pa je očito da UDB-a i KOS nikada neće ni prihvatiti izmjenu jugoslavensko hrvatskog  kolonijalnog Ustava, što znači da će se umjesto poboljšanja standarda svih ljudi voditi ideološka borba koju nameću udbaši i kosovci.

Naime, Plenković nam je otkrio što je za njega stabilnost, ali nam nije otkrio cijenu te stabilnosti. Ovako vlada samo despot u nekoj despotiji, a posljedice takvog vladanja mogu olako proizvesti veliku nestabilnost u državi i nepredvidljivu društvenu krizu. Odgovornost je na članovima HDZ-a koji trebaju i moraju zatražiti njegovu ostavku ili na sabornicima HDZ-a koji trebaju i moraju srušiti njegovu Vladu iz više razloga, a jedan od njih je da se vidi ako je dogovorio veliku koaliciju sa SDP-om. Zar na to ne ukazuje i izglašavanje Istanbulske konvencije uz pomoć SDP-a i odbijanje gotovo četvrtine hadezovskih sabornika da glasaju za nju. Zbog te Konvencije nas je uvjeravao da smo blesavi jer on nigdje nije vidio rodnu idelogiju. Tko je blesav: Narod ili premijer Plenković pokazati će vrijeme. U kolonijalnoj demokraciji, oporba se rijetko slaže sa vladajućima, ali ovaj put to su učinili esdepeovci čiji se svjetonazor u svemu razlikuje od hadezeovskoga.

Sve ovo nam samo potvrđuje da su Plenkovića na čelo HDZ-a doveli UDB-a i KOS, ali članstvo HDZ-a uopće nije svijesno takve režije, a još je manje svijesno posljedica njegovog poštenja. Dapače, ako analiziramo događaje u Agrokoru i bijeg Todorića u Britaniju, onda je jasno da je postojao nekakav dogovor i da više ne možemo govoriti o njegovom poštenju nego samo o njegovoj odgovornosti. Kako izgleda, cijela saga sa Agrokorom je unaprijed režirana, a režirali su je UDB-a i KOS. Ne ukazuje li nam Agrokor možda na pranje pokradenog novca preko ruskih banaka, a to je novac pokraden od prodaje Ininih naftnih polja u Rusiji. Zašto i komu je nakon prodaje naftnih polja prodana Ina? Zašto je iz početnog dogovora bila izbačena ruska banka koja je odjednom postala gotovo većinski vlasnik Agrokora?

Nije mi jasno zašto bi država Hrvatska danas otkupila prodanu i uništenu INA-u i to prodajom četvrtine HEP-a? Međutim, sve ukazuje da se radi o nekom mutnom poslu jer električna struja je naglo poskupila, a HEP je navodno investirao mnogo novca u dotrajalu mrežu. Nije li možda i u HEP-u zamagljena velika količina novca koja je nestala i tim novcem bi udbaši i kosovci kupili jednu četvrtinu HEP-a. Ne ponavlja li se isti scenario kao i sa hrvatskim bankama? Muljatorskim kupnjom uništene INA-e, država mora skupo platiti udbaške i kosovske vlasnike INA-e. Isto je bilo i sa bankama. Mi ni danas ne znamo tko je pravi vlasnik hrvatskih banaka niti znamo tko je pravi vlasnik prodane INA-e mada bi sve to morali znati ako je sve bilo pošteno. Danas je svim razumnim ljudima jasno da su najjači suradnici UDB-e i KOS-a bili neki hrvatski pravnici, posebice, državni odvjetnici i sudci.

Sve pokazuje da neki Hrvati žele sačuvati državno vlasništvo utalitarnih poduzeća na državnoj, gradskoj i općinskoj razini, što omogućava zloupotrebu demokracije, dakle, zapošljavanje nesposobnih i podobnih stranačkih uhljeba na dobro plaćene pozicije. Zapošljavanjem radnika u općinska poduzeća omogućuje se kupovanje izbora, što istovremeno omogućuje pranje novca preko takvih poduzeća. Eklatantan primjer takve demokracije vlada u općini Vir gdje se vikendaši pljačkaju do iznemoglosti, ali općina nema nikakvih investicija u infrastrukturu. Očito, državni zakonodavac toga nije svijestan jer se u demokraciji ponaša komunistički, dakle, malo vama,  malo nama.

Po mojem mišljenju sva državna utilitarna poduzeća osim Telekoma je odavno trebalo prodati, ali ne UDB-i i KOS-u,  jer danas bi njihove usluge bile jetinije, zašto je najbolji primjer upravo Hrvatski telekom. Međutim, prodajom Telekoma, sve državne tajne su pristupačne većinskom vlasniku te firme, a to je DT. Da, tako strane tajne službe znaju svaki potez hrvatskih vlasti i bez hrvatskih cinkaroša. Dakle, prodaja većinskog paketa HT Nijemcima je bio najveći promašaj Račanove Vlade.

Isto tako manjim gradovima i općinama treba zakonom zabraniti osnivanje utilitarnih poduzeća jer se preko njih pere pokradeni općinski novac. Sve te poslove treba vršiti privatnik ili više privatnika kojima se daju koncesije jer je mnogo jeftinije za korisnike tih usluga, a tako razvijamo i privatno poduzetništvo.

Komunističkom pretvorbom je prodano udbašima i kosovcima sve što je vrijedilo i to za mali novac, primjerice, hrvatske banke. Potom je prodan Telekom i INA, ali narod nikad nije doznao u što je utrošen toliki novac. Što su radile tajne službe? Sve je trebalo istražiti i lopove kazniti, ali u igru se upetljao i Ustvani sud pa je zbog zastare oslobođen Ivo Sanader mada zakon izričito kaže da kad je u pitanju ratno profiterstvo i ratni zločin nema zastare. Tom odlukom Ustavni sud je zaštitio lopove te srbske i srbijanske zločince. Zar je onda čudno da Sanader danas traži veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a? Zašto profesor Smrdel danas napada referendum, a ranije ga je branio?

Zašto novac dobiven od prodaje državne imovine nije depozitiran u posebni fond jer jedino tako bi bila moguća demokratska umjesto komunističke kontrole tog novca. Zašto novac od prodaje državne imovine i danas ulazi u proračun? Ne namjerava li Vlada u državno vlasništvo vratiti uništenu INA-u novcem od prodaje državne imovine i četvrtine HEP-a te zamagliti sve manipulacije udbaša i kosovaca kad su u pitanju banke i INA. Što državi uopće danas znači uništena INA? Nepotreban trošak i ništa više!

Slijedeći referendum mora se pokrenuti zbog izmjene i dopune Ustava. Ustav je dogovor građana kakvu državu žele imati i oni ga moraju izglasati umjesto političara. To bi bio moderni Ustav koji bi sve nas štitio od nasilja političara. Političari nikad neće ograničiti svoje mandate i zato ga trebaju izglasati na referendumu birači. Kako drukčije suvereni birač može kontrolirati svoje političare?

Srećko Radović