Srpski ‘popovi’ maznuli 400 000 eura!

0
5344

U srpskoj lopovskoj crkvi traje dugogodišnji rat za pokradene novce. Lopovsko-četnička bagra svađa se tko je maznuo 400 000 eura.

Srpski pop Filaret je razriješen upravljanja Eparhijom na majskom Saboru 2015 godine, a njegovo mjesto dodijeljeno je dvije godine kasnije vladiki Atanasiju (Rakiti) koji je bio i dugogodišnji vikar patrijarha Pavla. Vladika Filaret se nikada nije pomirio sa svojom smjenom i godinama pokušava da se vrati na čelo Eparhije. U tome ima i pomoć pojedinih vladika . U crkvenim krugovima se ovaj nemili događaj, koji kako kažu, “ne služi na čast nijednom od vladika” tumači kao još jedan u nizu pokušaja Filareta da se vrati u Eparhijski tron. Ovog puta da se pokaže kako vladika Atanasije nije dostojan upravljanja Eparhijom.

Kako “Blic” saznaje u Patrijaršiji, vladika Atanasije je sa namjerom svratio u manastir Dubnica gdje po odluci SPC Filaret boravi poslije smjene. Episkop je kako navodi izvor Blica želio da od vladike Filareta osobno čuje što se dogodilo s pozamašnom svotom crkvenog novca kome nema traga.

Prema informacijama koje su stigle u Patrijaršiju, vladika Atanasije je u posjetu kod bivšeg vladike otišao s darovima, a Filaret mu je odmah odbrusio da mu od njega ništa ne treba i svom episkopu poručio da nije ni trebao dolaziti.

Prema onome što za sada znamo vladika Atanasije priopći je umirovljenom vladiki Filaretu da se javljaju razni privatnici zbog dugovanja Eparhije koja potiču iz vremena dok je njome upravljao Filaret. Episkop Atanasije je pitao i za 400.000 eura iz manastira Pribojska banja gdje su nestali.. Po onome što je stiglo do nas, vladika Filaret je umjesto odgovora svom episkopu uzvratio navodima o tome kako vladika Atanasije upravlja eparhijom – kaže izvor “Blica”.

HOP