Srpski konzul uz pomoć lokalnih Srba u Vojniću traži skidanje ploče o postojanju srpskog logora!

0
12622

Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i konzul istog konzulata Vladimir Marjanović juče su u Vojniću održali radni sastanak sa predstavnicima srpske zajednice. U prostorijama općine Vojnić sastanku su prisustvovali Mirko Martinović, zamjenik župana Karlovačke županije , paroh kolarićke odnosno parohije u Vojniću jerej Branko Santrač, zamjenik načelnika općine Vojnić Nikola Škrgić, članovi općinskog vijeća Općine Vojnić i predsjednici Mjesnih odbora srpske nacionalnosti iz 6 mjesnih odbora, vijećnici općinskog i županijskog manjinskog vijeća, predstavnici SKD “Prosvjeta”, antifašisti, predstavnici sportskih organizacija i drugi. Posebno su Srbi Vojniča istakli problem vezan za ploču istaknutu na zgradi bivšeg općinskog suda, na kojoj piše da je u toj zgradi za vrijeme proteklog rata bio koncentracioni logor, što ne odgovara istini! – ovo piše srpska bagra u četničkom glasilu Banija rs. 

Srbi u Voniću žele kao i Srbi u Srbu lagati i da laži  s vremenom postanu istina. U Srbu glume ustanike, dok u Vojniću negiraju ratne zločine u logoru Vojnić.  Srpski ološ u Srbu slavi četnička zvjerstva u okolici Srba, gdje je srpska bagra ubijala djecu od tri do deset godina. To ovi kreteni nazivaju antifašističkim ustankom, a zapravo se radi o klasičnom zločinu i genocidu nad obitelji Ivezić.

Ovaj bal vampira podržava i financira država RH. Sada se otišlo toliko daleko da  srpska bagra preko srpskog konzula želi pokrenuti skidanje spomen ploče na sam logor  u Vojniću iako naš portal ima svjedoka iz srpskih redova koji je radio u tome logoru i nema sumnje da je logor postojao.

Tu činjenicu zna i današnji srpski pop iz Korenice Malobabić koji je u ratno vrijeme bio na toj lokaciji  kao šifrant od Jovice Stanišića, znači u ulozi srpskog obavještajca.  Ne samo da je postojao logor u Vojniću, već je postojao i u Vrginmstu.

nikola malobabič

Cijelu priču ćemo potkrijepiti dokazima; odnosno dokumentima srpske strane.

received_1950024768362205

received_1950023175029031