Pravosalvne crkve na Banovini se raspadaju, a ‘pop’ naplaćuje ‘placovinu’ za derneke 10 000 kuna!

0
4888

Koliko su pobožni Srbi najbolje se vidi na njihovim crkvama u Boviću i Pješćenici na Banovini. U Pješćenici već dvadeset godina kiša kroz krov ulazi u crkvu, vlaži zidove i curka voda u zimskom periodu, kada se topi snijeg. Crkva se raspada.

Mile-Ristic-slika-za-adresar

Protojerej Mile Ristić koji se više bavi politikom nego zvanjem pokazao je na tome primjeru koliko mu je stalo do njegovih vjernika i crkve. Iako mu na crno radi  zidarske radove ex terorista D.V. o kojem smo više puta pisali, pa i besplatno, ova crkva nikako ne dolazi na red. U Boviću je još gore, lokalna pravoslavna crkva nikada nije dovršena. S druge strane isti ovaj srpski pop uzima novce od poduzetnika koji postavljaju šatore kad je neka proslava u okviru crkve, cijena u tom slučaju je od 5000 kuna do 10000 kuna. Oni koji prodaju kokice plaćaju pristojbu popu 500 kuna. Popravak krovišta crkve u Pješćenici stoji oko 4000 kuna.  Ristiću ne pada napamet dati te novce za popravak crkve. Da ne govorimo kako je za njegov imendan iz općinske blagajne kanulo 3000 kuna da se plati dernek.

nikola malobabič

Isti ovaj pop svuda pronalazi ustaše, priviđaju mu se i u snu, ali ne vidi srpskog popa Malobabića u Korenici da je bio četnički šifrant?! Ili je po njemu Malobabić bio na pravoj strani, onoj četničkoj? Kolika je pijandura ovaj pop zna svaki pravoslavni vjernik. Nedavno je pijan ko letva jedva izašao iz dvorišta, ali policija koja se nalazila u blizini nije smjela ovog pijanca koji glumi svećenika zaustaviti, kako se ne bi ustanovilo da je pijan.

Ova pijandura okolo napada sve koji su protiv ove tragikomične pravoslavne crkve. Sa vjernicima nije previše zadovoljan, jer navodno ima ih malo u crkvi.

Redovito služi misu u Crnom potoku na mjestu gdje je bila crkva. Iako komunisti lažu da su ustaše zapalile crkvu, činjenica je ipak drugačija, crkve više nema jer su crkvu zapalili Srbi. U crkvu su ugurali 40 ustaša i zapalili vlastitu crkvu. Toliko o vjeri.