Zbog bliske suradnice ministrice Obuljen poništen prijemni na likovnoj akademiji?!

0
2040

Ove godine je poništen prijemni ispit na Likovnoj akademiji  točnije na odjelu novih medija. Ispit je poništen zbog nepoštivanja procedure, za što je bilo razloga, ali profesori sa akademije otkrili su nam i tko je bio stvarni razlog, nije prošlo na prijemnom ispitu dijete od bliske suradnice ministrice Obuljen  točnije suradnice iz kabineta ministrice!

Razlog poništenja ispita je bila činjenica da ispitivači nisu tražili od osoba koje su pristupile prijemnom identifikacijski dokument. Vrlo čudna priča jer za upis u srednju školu istog smjera je obavezan identifikacijski dokument, iako mnoga djeca nemaju osobnu kartu. Ovdje se radi o odraslim osobama i nije jasno zašto se to pravilo ne poštuje kod upisa. Ipak treba reći da na drugim smjerovima isto se nije poštivala procedura pa nije došlo do ponavljanja postupka prilikom upisa. Zbog toga je znatno veća sumnja u sam postupak na novim medijima u ovom slučaju. Očito se pritiskom željelo omogućiti drugu šansu određenoj osobi za koju nam je profesor sa akademije rekao o kome se  radi.

Na samoj akademiji puno je nezadovoljnika predavačima, koji nervozno švrljaju po radovima studenata, hvale se kako su doktorirali u Indiji (možda bi Kuba bila još jači doktorat?) i maltretiraju studente sa dugim satnicama, pa tako studenti dolaze na predavanja u 8 sati i odlaze doma tek u 19 sati. Koliko su motivirani ovom satnicom govori prisutnost na predavanjima…

Slika sa akademije prenosi se pameću i na izložbe. Izložba “Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja”, koja je otvorena u Umjetničkom paviljonu, donosi retrospektivni pregled Bukovčevog djela s više od 140 slika, a  prvi put u Hrvatskoj i susjednim zemljama izlažu se i radovi njegova pariškog profesora, istaknutog francuskog umjetnika 19. stoljeća.

Jasminka Poklečki Stošić, ravnateljica Umjetničkog paviljona i idejna autorica izložbe rekla je kako se ta izložba morala postaviti u obljetničkoj godini jer bez Bukovca vjerojatno ne bi bilo niti Umjetničkog paviljona?

Nama se čini da se komparacijom dva umjetnika više poništava nego nešto prikazuje. Zašto je Bukavac morao biti izložen sa svojim učiteljem zna samo ova Stošićka. Znači li to da bez njega on ne bio tako dobar? Ili je ovo još jedna glupost hrvatskih kompleksaša? Učitelj je mogao biti predstavljen na samostalnoj izložbi, ovako je sve malo čudno. Baš kao i činjenica da se Igor Zidić oblači slično kao i Bukovac, poglavito su naglašena pokrivala za glavu kod Zidića slična Bukovcu.

buki

Sve ovo liči na skup hrvatskih kompleksaša koji nisu umjetnici već samo povjesničari umjetnici iliti nikada ostvareni umjetnici.

HOP