Vlada, predsjednik Sabora i predsjednica svih ovih godina nisu se udostojili doći u Baćin -poslije Ovčare najveća grobnica srpskih zločina!

0
5434

Pokolj kod Baćina (83) je bio ratni zločin nad Hrvatima sela Baćina i Cerovljana. Počinile su ga snage JNA i srpske milicije, dana 21. listopada 1991., u doba najžešćih borbi rata u Hrvatskoj. Zločin su pobunjeni Srbi izvršili na lokaciji nedaleko od sela Baćina, kod Hrvatske Dubice, u središnjoj Hrvatskoj.

Moguće je da su neki Hrvati likvidirani 1991. u masovnom pokolju kod Baćina u mukama umirali i nekoliko dana, jedan je od zaključaka vještaka koji su 1997 otkopali plitku grobnicu.

Koliko je interes naše države za pokolj u Baćinu najbolje govore činjenice da nitko nije u zatvoru. Podignute su optužnice, a ubojice i dalje mirno žive među nama,  neki Srbi povratnici nisu voljni reći istinu i sramota prema žrtvama se nastavlja. Ne znam kako ti Srbi mogu živjeti među nama s činjenicom da znaju tko su ubojice i ne žele svjedočiti o detaljima masakra. Baćin je isto prošao i u 2. svjetskom ratu. Ovo je druga po veličini grobnica iza Ovčare u koje su trpali ubijene starce, te im poslije streljanja lomili kosti bagerom.

Sramotno je ponašanje i naše predsjednice te premijera i predsjednika Sabora koji se ne mogu udostojiti i doći u Baćin  nego svake godine šalju izaslanika. Da li je to nemar ili strah od Pupovca ne znam, ali je činjenica da je ministrica kulture mogla doći prije neki dan na otvorenje jednog kulturnog objekta na Banovinu, ali nitko se ne usudi doći u Baćin. To je sramotno- komentirao je heroj Banovine i osloboditelj Dvora na u Uni u akciji Oluja, Ivo Vranić za naš portal.

Kako doznajemo razgovarao je sa ministricom kulture o problemu HAVC-a, jer je preko HAVC-a progurana laž kako je upravo njegova jedinica odgovorna za ubojstva civila u bolničkim prostorijama, a što je naravno laž kojom se prikrivala odgovornost Ulemeka Legije i arkanovih Tigrova koji su bili pod kontrolom vojske Jugoslavije.

Ovo je slika naše zemlje nakon svih pokolja nad Hrvatima. Pupovac nas proziva za genocid, svjetski moćnici nabijaju stigme, a zanimljivo da je naša zemlja nakon strašnih patnji jedna zemlja sa najmanje nasilja u obitelji u EU!

nasilje

 

 

Ivo Vranić značajno je pomogao i Bujici da  se dođe do svjedoka pokolja u Baćinu, pravoslavne vjere, što bi kao prilog trebao biti pušteno u ponedjeljak u emisiji kada gostuje pukovnik Ivica Pandža.

HOP