Bunjac (Živi zid ) napao film o Jasenovcu, ali mu ne smeta Pernarovo druženje sa četnicima!

0
17939

– Rijetko kada je Čakovec bio tako posramljen kao u srijedu kada je u nečemu što se naziva Centar za kulturu prikazan film „Mit o Jasenovcu“ koji negira žrtve fašizma u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Čakovec i Međimurje, koje su oduvijek bile oaza humanosti, napretka i civiliziranosti dopustili su promoviranje nečega što predstavlja vrijeđanje najdubljih osjećaja svih istinoljubivih i demokratski orijentiranih građana, a napose pripadnika manjina. Sve je to učinjeno pod izgovorom da je općina Selnica platila najam dvorane i da uprava Centra za kulturu, koja je financirana javnim novcem, „ne može ništa učiniti“ da to spriječi. Znači, po toj logici sutra netko može iznajmiti dvoranu i prikazivati film o četnicima antifašistima ili o Hitleru dobrotvoru, svejedno. „Njegovo veličanstvo“ novac očito otvara sva vrata, ako treba i govoru mržnje, lažima i izazivanju podjela u društvu sa nesagledivim posljedicama. Žalosno je da je gradonačelnik Čakovca dopustio gaženje osnovnih ideala uljuđenog društva podržavajući odluku uprave CZK kojoj je izravno nadređen. Oštro osuđujem ovakvo i slično relativiziranje najtamnijega dijela povijesti, svjesno zagađivanje javnoga prostora te iz toga razloga smatram da bi netko zbog ovoga incidenta morao snositi odgovornost – stoji u priopćenju koje je potpisao dr. sc. Branimir Bunjac iz Živog Šita, obiteljske stranke Pernar – Sinčić. Sjetimo se ovaj doktor znanosti upao je u Sabor jer bi inače ispalo da je to obiteljska stranka.

http://www.mnovine.hr/medimurje/gradovi-i-opcine/grad-cakovec/bunjac-o-filmu-mit-o-jasenovcu-rijetko-kada-je-cakovec-bio-tako-posramljen/?fbclid=IwAR0WYvyL3-NjFHuEYDEv–VT0voQTr2pNvfbURBTwJRotzy_cJm72VHjG-A

Plakat Jasenovac portret Vijenac_resized_20180926_024147636

Leljaka su napadali i za knjigu o Hudoj Jami.

Bunjcu nije smetalo kada je Pernar obilazio četnike u Beogradu, drugovao sa četnikom Obradovićem, a ništa manje nit sa Malagurskim, propagandistom koji obožava Ratka Mladića.  Živi zid je za vrijeme svjetskog prvenstva i silnih uspjeha nogometne reprezentacije uglavnom šutio o tome kako ne bi izazivao Srbe. U bliskim vezama su sa crkvom SPC i redovito pljuju po katoličkom svećenstvu.

pernar-i-bosko-obradovic

sincic-i-prota

pernar

Zastupaju četničke teze o domovinskom ratu. O Pupovcu tvrde da je najpošteniji čovjek u Saboru!

pernar-sutjeska

Obilaze spomenike titove revolucije.

sincic-mladi-jugoslaveni

Sinčić na večeri u čast Jugoslavije. Ovima se čudite što nas žele ukopati sa srpskim lažima o Jasenovcu?

Veliki borci za pravdu Bandića ne spominju, niti što znaju o aferi Gamont? Koliko košta šutnja Bunjac?

HOP