Heroj Banovine Hribaru: ‘Tko si ti da dozvoljavaš blaćenje moga imena i časnih branitelja?’

0
6661

Nakon provedene istrage temeljem nalaza revizije o djelovanju Hrvatskog audiovizualnog centra, na čijem je čelu bio redatelj Hrvoje Hribar, a koji je pod pritiskom javnosti i reakcijama  braniteljskih udruga na taj nalaz revizije podnio ostavku na ravnateljsku funkciju, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ustanovilo je da nema elemenata za kazneni progon Hribara.

Hribar je sudionik i priče o dokumentarnom filnu o masakru u Dvoru za vijeme Oluje, u kojem autor  filma krivicu za masakar prebacuje na branitelje.  Prvi o masakru o Dvoru pisali smo i  o lažima iznijetim u dokumentarnom filmu. Definitivno je prvi u Dvor tijekom oslobađanja ušao Ivo Vranić sa svojim izvidnicima. Spašavao srpske civile po ulicama, a problem na drugoj strani bili su Arkanovi tigrovi. Upravo oni su pobili dovežene učenike iz Petrinje sa posebnim potrebama i podmetnuli cijeli slučaj braniteljima preko ovoga filma.

IMG-b64aeaee15e5b87346c062298232168c-V

-Zahvaljujući Hribaru imam pakao od života. Časno sam vodio svoju jedinicu u borbu, a u filmu ispadam zlotvor. Ljudi me od tada čudno gledaju. Obitelj mi je ugrožena. Iskreno sam ogorčen cijelom situacijom. Policija me svako malo privodi na ispitivanja, a čovjek putuje po svijetu i uživa. Kažu ovi levičarski novinari tko će njemu sada platiti štetu jer nije kriv? Kod našeg pravosuđa jedna grupacija nikada nije kriva?! Koliko će on meni platiti za stalni progon. Gdje je taj bio kad sam krvario za ovu zemlju, a izvidnici su mi umirali na rukama? Tko je on i ta banda koja je snimala ove laži da nas blate? Što si oni umišljaju? Za to netko treba odgovarati, a on je bio na čelu te svinjarije! -komentirao je za naš portal heroj Banovine Ivo Vranić Buva.

Ivo Vranić sa svojim izvidnicima ušao je u Dvor za vrijeme Oluje a da ostale jedinice nisu bile niti blizu, kada je shvatio u što se uvalio spašavao je živu glavu, jer su Srbi u Dvoru bili sa svojim elitnim vojnim jedinicama  značajno brojniji. Tko bi se tada odlučio ubijati civile, osobe sa posebnim potrebama samo Hribar zna. Film se i dalje prikazuje u svijetu zahvaljujući tom nesavjesnom čovjeku!

HOP