Kolinda nas je malo zavaljala oko nepotpisivanja deklaracije ili je sve ovo nešto drugo…?

0
11067

Predsjednica je “hrabro” dala izjavu  kolegi Bujancu da neće potpisati Markešku deklaraciju i sama sebi je skočila u usta…narod ju je brzo provalio, a neki su podsjetili što je nekada govorila…društvene mreže gore, jedni joj plješću, a oni mudriji su skužili  pozadinu?! Za vas smo izdvojili neka zapažanja… 
———————————————————
Radi se o izazivanju zablude, KGK i ne treba potpisati Marakeš političku deklaraciju, ona je već potpisana!
———————————————————-
GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR MIGRATION Predsjednica KGK potpisuje u prosincu 2018. Radi se o izazivanju zablude.
———————————————————-
RH je pristupila Marakeš političkoj deklaraciji 2. svibnja 2018. godine, i to putem Ministarstva vanjskih poslova.

FB_IMG_1540022405695

MARAKEŠ politička deklaracija je potpisana između članica EU (sve osim MAĐARSKE) i pojedinih AFRIČKIH zemalja, cilj joj je također reguliranje migracija, ali na razini EU zemalja i pojedinih afričkih zemalja.

TO NEMA NIKAKVE VEZE sa “UN sporazumom o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama” kojeg KGK potpisuje u prosincu ove godine, i kojeg će potpisati, naći ću vam na njenoj stranici njezin zadnji govor u UNu.

Molim vas odmah objavite demant, tj zabludu, ja ću ovo staviti i kod Velimir Bujanec, evo i tagiram ga.
Ova poveznica dolje vodi na Marakeš deklaraciju (nema hrvatskog prijevoda), ovo nije prošlo kroz Sabor, i ne znam na temelju čega Ministarstvo vanjskih poslova ima ovlasti za pristup ovakvim međunarodnim deklaracijama.
Ne morate znati engleski, pogledaje na samom vrhu tko je sve pristupio sporazumu, koji za sada nema izravni uticaj na migrantsku politiku RH jer se radi uglavnom o afričkim zemljama iz kojih se migrira preko Sredozemnog mora.
———————————
Velimir Bujanec molim vas, dovedeni ste u zabludu, ne dopustite to, ova situacija zahtijeva istraživačko novinarstvo, kojem ste vi vješti.
https://ec.europa.eu/…/20180503_declaration-and-action-plan…

A sve je počelo ovako…

Zbog velikog interesa gledatelja Bujice iskazanog i putem društvenih mreža, naša je redakcija uputila dopis Uredu hrvatske predsjednice, gospođe Kolinde Grabar–Kitarović, s jednim jasnim pitanjem: Hoćete li potpisati tzv. Marakeški sporazum o migrantima?

U odgovoru koji smo upravo dobili, gospođa Predsjednica doslovce navodi: “Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’.”

Odgovor Predsjednice proslijedila nam je njezina glasnogovornica, gospođa Ivana Crnić, a u njemu se pored ostalog, navodi: “Apsolutno je razumljiva Vaša zabrinutost vezano uz ilegalne migracije i ‘Marakeški sporazumm’ međutim, u ovom slučaju nije riječ ni o kakvom prihvatu ilegalnih migranata, niti je Ured Predsjednice u bilo kojem obliku uključen u pregovore o Deklaraciji, te Vas u smislu pojedinosti možemo uputiti na resorno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je nositelj svih aktivnosti… Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’…”

Drugim riječima, Predsjednica je u odgovoru redakciji Bujice jasno dala do znanja da tzv. Marakeški sporazum neće potpisati, unatoč drukčijim željama Zrinjevca i Plenkovićevog Ministarstva vanjskih poslova!

Osim hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ‘Marakeški sporazum’ odbijaju potpisati austrijski kancelar Sebastian Kurz i mađarski premijer Viktor Orban.

(VIŠE O SVEMU U BUJICI – U PETAK!)

Kolinda je izazvala veliku frku…među domoljubima…

Marrakesh politička deklaracija koju je 2. svibnja 2018. privlatila Vlada RH! Deklaraciju jedino nije potpisala Mađarska od EU članica, jer opravdano tvrde da je deklaracija temelj za legalizaciju migranata iz Afrike! OBRATITE POZORNOST NA OVAJ DIO s 2. i 3. str:
1. Pristup temeljen na ljudskim pravima: provedene akcije pridonijet će potpunom poštivanju ljudska prava i dostojanstvo izbjeglica i migranata, BEZ OBZIRA na njihov status migracije;
2. Posebna će se pozornost posvetiti pitanjima RODA i zaštiti migranata u ranjivim situacijama uključujući, posebice, žene i djecu;
3. Povećana pozornost na borbu protiv ksenofobije, rasizma i diskriminacije: partneri će poduzeti napore za borbu protiv tih fenomena i promicati uravnoteženost naracije o migracijama i dijasporama, na temelju činjenica i NAGLAŠAVATI NJIHOV POZITIVAN doprinos razvoju društava u zemljama podrijetla, tranzita i odredišta;
4. Regionalni pristup: identifikacija, formulacija i izvršenje radnji će uzeti u obzir lokalne i regionalne specifičnosti.
5. Inkluzivan pristup više dionika: u svojim će intervencijama partneri tražiti uključenje svih aktera pod koordinaciju nacionalnih tijela (regionalne organizacije, lokalne vlasti, tradicionalne i uobičajene vlasti, predstavnike civilnog društva te migrantskih i izbjegličkih zajednica, socijalnih partnera, privatnog sektora, medija i akademske zajednice), kao i relevantnih međunarodnih organizacija, kako bi se osiguralo koordinirano I uredno upravljanje svim dimenzijama migracijskog fenomena.
6. Posebna pozornost na prikupljanje, analizu i razmjenu razvrstanih podataka: među predviđenim aktivnostima, partneri će nastojati identificirati postojeće inicijative i studije, podijeliti podatke o migraciji i poduzeti, ako je potrebno, određene studije za operativne svrhe na nacionalnoj ili regionalnoj razini. Dobiveni podaci i informacije će se uklopiti i pridonijeti procesima donošenja migracijskih politika
Evo Deklaracije na engleskom, a prijevod iznad je moj uradak: https://ec.europa.eu/…/20180503_declaration-and-action-plan…
Kako je na ovo reagirala Kolinda budući su joj u ovlastima vanjska politika i nacionalna sigurnost 🤔 Je li ju podržala kao što je podržala i Istanbulsku konvenciju (kojom se desuverenizira RH, spol se razdvaja od roda i po kojoj su LJUDI RESURS)

 FB prijateljice koja mi je skrenula pozornost na Marakešku deklaraciju, a koja je meni prošla ispod radara, pa ako hoćete napišite otvoreno pismo Saborskom zastupniku ______________:
Poštovani, prenosim zamolbu mojih prijatelja i mene, vezano za potpisivanje Marrakesh političke deklaracije, 02. svibnja 2018., od strane ove Vlade. Deklaraciju jedino nije potpisala Mađarska od EU članica, jer opravdano tvrde da je deklaracija temelj za legalizaciju migranata iz Afrike. Možete li Vi kao Saborski zastupnik doći do informacija i predočiti javnosti kako je došlo do potpisivanje ove Deklaracije, te uopozoriti javnost na štetnost iste za naš suverenitet. Ista zamolba se odnosi i na Zakon o suradnji sa Afghanistanom, od 2. veljače o.g., koji u gomili nekorisnih odredbi, ima i odjeljak posvećen legaliziranju migracija iz te zemlje. Javnost je potpuno neinformirana o EU deklaracijama koje ova Vlada potpisuje i na temelju kojih se donose zakoni, koji otvaraju put legaliziranju migranata. Nas malo koji smo to otkrili, smo uznemireni, i pitamo se ima li itko u Saboru tko će javno progovoriti o ovim opasnim procesima, te tako upozoriti javnost na nastavak gubitka suvereniteta, i otvaranje RH za masovne migracije.

Bilo je još burnih komentara…

Bujanec je MORAO pitat Kolindu i za GLOBAL COMPACT! Kaže Bujanec na kraju današnje Bujice da Kolinda neće potpisati MARAKEŠKU DEKLARACIJU te reče da ju MOŽE POTPISAT SAMO PREDSJEDNICA DRŽAVE, a da Kolinda ODBIJA. Nek ju pita za GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR MIGRATION jer taj Global Compact se potpisuje u prosincu I ODNOSI SE NA CIJELI SVIJET ŠTO GA ČINI JOŠ GORIM od Marakeš političke deklaracije! Marakeš deklaracija i Global Compact NISU jedno te isto, a do pomutnje možda dolazi jer se Global Compact POTPISUJE U PROSINCU U MARAKEŠU!!!!! Ponavljam OVO O OBA DOKUMENTA JER JE VAŽNO: https://www.facebook.com/HrvatskaDrzavaiznadsvega/posts/2133921386923754Možda stvarno Marakeš deklaracija još NIJE potpisana pa Kolinda neće potpisat to zlo, ali NE SMIJE POTPISAT NI GLOBAL COMPACT!

I.G. fb profil

Čini se da je Kolinda brzo provaljena…

Zaboravila je što je nekada govorila…čini se da je izradila i Bujanca…

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović u odgovoru na pitanje urednika TV emisije “Bujica” o ‘Marakeškoj deklaraciji’ preko glasnogovornice Crnić odgovora: Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’! To je objavljeno kao slavodobitna vijest i bilo bi odlično da je tako i da nitko u ime RH ne potpiše, ali gdje je istina i što je trilateralna predsjednica točno rekla? 

Jučer, 31.10.2018. god., predsjednica odgovora Bujanecu: 

“Apsolutno je razumljiva Vaša zabrinutost vezano uz ilegalne migracije i ‘Marakeški sporazum’ međutim, u ovom slučaju nije riječ ni o kakvom prihvatu ilegalnih migranata, niti je Ured Predsjednice u bilo kojem obliku uključen u pregovore o Deklaraciji, te Vas u smislu pojedinosti možemo uputiti na resorno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je nositelj svih aktivnosti... Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’…

Predsjednica je napisala da je nositelj svih aktivnosti Ministarstvo vanjskih poslova (iz čijeg je legla i ona izašla) i jasno daje do znanja da se u svezi sporazuma provode “aktivnosti” tj. da je i ona upoznata s tim “aktivnostima”. Ona nije iznijela svoj stav protiv sporazuma poput Kurza (Austrija) koji je izišao pred svoju naciju i jasno i glasno naciji objavio zašto, poput Mađarske i SAD-a, ne pristupaju UN sporazumu o sigurnim migracijama. 

Prije dva mjeseca, 26.08.2018. god., predsjednica je održala govor na 73. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda koja se održava u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je napisala kako se “raduje” Marakešu:

Ekscelencije,

Ujedinjeni narodi su mjesto gdje moramo pokazati svoju spremnost djelovati i igrati zajedno kao tim. Naši protivnici su mnogi: siromaštvo, glad, nedostatak obrazovanja, nejednakost spolova i isključivanje žena u mnogim društvima, opasnost za okoliš, ugrožena sigurnost i pogaženo ljudsko dostojanstvo. Mi – čelnici – trebamo na sebe gledati kao na tim koji treba raditi zajedno, iskoristiti prednosti svoje moći i rješavati se svojih slabosti kako bi naš svijet postao bolji i kako bismo bili nadahnuće za izvrsnost na globalnoj razini.

Trebali bismo voditi ne samo u upravljanju kriznim situacijama i rješavanju problema, već i u širenju nade i optimizma. Moramo pokazati našu humanost, solidarnost i suosjećanje. Pri tome moramo, iznad svega, poštovati jedni druge. Poštovanje je naše najvrednije sredstvo.

Naša je odgovornost kao države članice UN-a održati relevantnost, učinkovitost i djelotvornost naše organizacije i biti spremni za svaki mogući izazov pred nama.

Međutim, nije dovoljno podići svijest o najvažnijim pitanjima. Moramo također poticati usvajanje potrebnih instrumenata i okvira, a prije svega osigurati njihovu provedbu. Bez takvog pristupa ovaj će podij ostati samo globalna pozornica. Samo riječi bez djela.

Tijekom godina naučili smo, često težim putem, kako i vlade i međunarodne organizacije imaju svoje granice. To nas je također poučilo o vrijednosti i važnosti uključivosti te o važnoj ulozi koju privatni sektor, akademska zajednica, civilno društvo i pojedinci mogu imati na mnogim različitim područjima.
Mi jesmo globalno selo, ali smo sve češće skloni propustiti priliku da globalnu agendu unesemo u naše domove, zajednice i obitelji. Isto tako, zaboravljamo staviti naše domove, zajednice i obitelji na globalnu agendu. Potrebne su velike tragedije uzrokovane katastrofama, globalnim krizama, ratovima i klimatskim promjenama kako bi nas podsjetile na ono što svi mi možemo izgubiti.

U današnjem svijetu takav pristup utjelovljen u multilateralizmu pod sve je većim pritiskom. To je osobito zabrinjavajuće jer države ne mogu samostalno rješavati najvažnija pitanja za čovječanstvo.Multilateralizam je nužan, ali slažem se s onima koji pozivaju na promjene u multilateralnom sustavu. Ne smijemo biti zadovoljni i moramo ponovno razmotriti desetljećima stare mehanizme i instrumente kako bismo ih prilagodili modernim vremenima i suvremenim potrebama.

Dame i gospodo,

Neviđen broj ljudi je u pokretu, kao nikada prije. Imamo zapanjujuć, rekordan broj od 69 milijuna raseljenih osoba, izbjeglica i migranata u mnogim dijelovima svijeta. Ova poražavajuća situacija je izravna posljedica mnogih naoružanih sukoba i kriza u tijeku, propalih država, masovnih kršenja ljudskih prava i sigurnosnih pitanja. Međutim, ova masovna migracijska kretanja podjednako su uzrokovana gospodarskim, društvenim i ekološkim izazovima, posebno siromaštvom i klimatskim promjenama.

Važan korak u pravom smjeru s ciljem učinkovitog rješavanja ovog izazova bio je uspješan završetak pregovora o Globalnom sporazumu za sigurnu, urednu i redovnu migraciju, prošlog srpnja. Vjerujemo kako nas ovaj katalog ciljanih mjera i najboljih praksi može voditi u traženju najboljih rješenja na koordiniraniji način i uz bolji ishod. Radujem se našem sastanku u Marakešu u prosincu i pozdravljam sve napore Posebne predstavnice UN-a Louise Arbour.

Još jedan važan instrument u rješavanju tragedije prisilnog raseljavanja jest Globalni sporazum o izbjeglicama, koji predstavlja prekretnicu u rješavanju globalne izbjegličke krize. Njegova učinkovita provedba prilika je za međunarodnu zajednicu da djeluje solidarno, kroz podjelu globalne odgovornosti i pružanjem utočišta izbjeglicama u svijetu. Izbjeglice trebaju našu pravovremenu podršku i konkretan angažman svih nas.

Ekscelencije,

Najbolji način za očuvanje i održavanje globalnog mira i sigurnosti je djelovanjem u okviru UN-a. U tom pogledu Hrvatska će i dalje biti uporna i posvećena jačanju sustava UN-a i promicanju učinkovitije i inkluzivne globalne vladavine koja je temeljena na pravilima i međunarodnom pravu, kao i suradnji s našim partnerima kako bismo unaprijedili zajedničke ciljeve i vrijednosti.

26. rujna 2018.

New York, Sjedinjene Američke Države

Kolinda Grabar-Kitarović

Sve u svemu, pred OUN u gradu New Yorku, 18. rujna 2018. predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je tipičan globalistički sramotni govor i potvrdila da će u Maroku, 10. prosinca na Dan ljudskih prava, potpisati Pakt o globalnoj migraciji. -tvrde pravaši…na

svom portalu

HOP

Vezani članak

‘UN-Global Compact for Migration ‘- UN-ov sporazum koji izbjeglicama daje status manjine !