CNN citira kradljivca auto-radija Beljaka u svezi klimavog spomenika Končaru

0
5802

U CNN članku citiraju komunističke parole lopine Beljaka, što je za nevjerovati. Članak je naslovljen: “Hrvat slomio nogu vandalizirajući antifašistički spomenik”, a u njemu stoji da je Končar bio jugoslavenski ratni heroj koji je bio zarobljen od strane talijanskih snaga početoom 1940-tih te strijeljan 1942.
Nadalje kreće antihrvatska kampanja koju predvodi Zuroff:

 

“Ustaški režim je bio odgiviran za ubojstva desetine tisuća Srba, Židova, Rima i antifašističkih Hrvata.
Aktivisti krivnju svaljuju na hrvatske institucije koje ignoriraju jačanje ekstremne desnice zadnjih godina.
Efraim Zuroff, glavni lovac na naciste i istraživač hololausta iz Simon Wiesenthal Centra, uppzorio je u Washington Postu još 2016.g. da “hrvatska problematična povijest nastavlja opterećivati njezinu sadašnjost i ugrožavati njezinu demokratsku budućnost”.

 

Ako u Hrvatskoj i najpijanija budala napravi neku totalnu glupost, sve će uvijel biti korišteno u svrhu predstavljanja Hrvata kao fašista. I tu svrhu će i oni koji ni sami sebe za vrijeme II svjetskog rata nikada nisu nazivali antifašistima, postati antifašisti i usvojiti taj naziv, koji je prije 73 godine prestao biti aktualan. On se sada aktualizira kako bi se insinuirao porast “ekstremista i fašista” u Hrvatskoj!

Ameri citiraju neokomunistu Beljaka – predobro! 🤣

received_321025635390080

beljak

Taj spomenik i prije se  ljuljao, kako mještani tvrde. Što je i logično jer tko može vjerovati da pijan čovjek može na taj način srušiti spomenik.

Ivo Brešan je u svojoj knjizi ‘Ispovijedi nekarakternog čovjeka’ spomenuo je priču o Radi Končaru kao žrtvi koju je šef hrvatskih partizana Vladimir Bakarić podnio za više ciljeve. Naime, prema toj priči partizani su u svom zatočeništvu držali Mussolinijevog rođaka, pukovnika talijanske vojske kojeg su htjeli zamijeniti za Končara, no hrvatski komunisti su to odbili te je Končar strijeljan.

končar

“AMERIKA NEĆE NIKADA IZDATI HRVATSKU”-tvrdi američki veleposlanik naše diplomati u mirovini Antunu Babiću?!

U organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba, večeras je američki veleposlanik u Hrvatskoj NJ.E. Robert Kohorst održao predavanje na temu HRVATSKA I SAD: PARTNERI ZA BUDUĆNOST”. U nazočnosti velikog broja stranih diplomata, članova Hrvatskg diplomatskog kluba i predstavnika državnih institucija, predavanje je održano u palači Dverce na Gornjem gradu u Zagrebu.

Veleposlanik Kohorst je predavanje podijelio na tri dijela – poslovni, vojni i politički odnosi između SAD i Hrvatske. Najdalje je otišla suradnja na vojnom polju, istaknuo je američki veleposlanik. Izrazio je veliko zadovoljstvo što se nalazi u Hrvatskoj, za koju je rekao da je zemlja s velikim gospodarskim i investicijskim potencijalom. No indirektno je kritizirao neuređenost državne uprave, koja uveliko koči vanjske investicije u Hrvatsku, kako stranaca tako i hrvatskih iseljenika u SAD-u.

Nakon završetka predavanja, veleposlanik Kohorst odgovarao je na pitanja nazočnih. Prvo pitanje sam ja postavio. Tražio sam ga da komentira zašto američki liberalni mediji imaju jako negativno i agresivno stajalište prema predsjedniku Trumpu, unatoč njegovim velikim uspjesima na gospodarskom području. Također sam ga upozorio da i hrvatski mainstream mediji prikazuju predsjednika Trumpa u lošem svjetlu, a često ga i ismijavaju.

U podužem odgovoru američki veleposlanik je kazao kako su američki mediji nepravedni prema predsjedniku Trumpu, koji je u svoj program stavio Ameriku na prvo mjesto, što je normalno i logično. Dodao je kako se nada da i hrvatski političari stavljaju Hrvatsku na prvo mjesto.

U odgovorima na još nekoliko pitanja američki veleposlanik je također rekao kako “Amerika neće nikada izdati Hrvatsku. Što se tiče situacije u BiH, posebno je naglasio da Daytonski sporazum više ne služi svrsi, te da mora doći do novog sporazuma u Bosni i Hercegovini, koji će zadovoljiti sva tri naroda.

Usprkos velikim početnim rezervama koje su prema njemu imali hrvatski mainstream mediji, veleposlanik Kohorst pokazao se kao izvrstan govornik i još bolji diplomat, s velikim uspjesima na poslovnom bolju. Imam dojam da je to za hrvatske interese najbolji američki veleposlanik u Hrvatskoj u zadnja dva desetljeća.-piše Antun Babić.

Ingrid Runtić

HOP