John Malkovich novi Hercule Poirot

0
2276

John Malkovich će utjeloviti Herculu  Poirot, svoju nadaleko poznatu nadarenost i jedinstveno predstavljanje u tv seriji Alexa Gabassi “The ABC Murders”, koprodukciji BBC-ja i Amazona.

Rođen u Chicagu prije 65 godina, genijalni umjetnik hrvatskih korijena tumačit će detektiva Agathe Christie, u adaptaciji istoimenog romana iz 1936, koga je obradila i modernizirala Sarah Phelps, napisavši dopadljiv scenario. U umjetničkoj ekipi su i poznati interpreti Rupert Grint, Andrew Buchan, Tara Fitzgerald, Bronwyn James, Eamon Farrel, Freya Mavor.

Ancien et nouvau Poirot

Malkovich-Poirot koji se iz Belgije preselio u Englesku 30 godina prošlog stoljeća, praćen vjernim kapetanom Arthurom Hastingsom, slijedi upute iz anonimne poruke, pa nalaze tijelo Ascher, neobjašnjivo ubijene trgovkinje.Najprije optužuju supruga ali nakon drugog, enigmatičnog pisma i posmrtnih ostataka Betty, razumijevaju kako ubojica koristi abecedu u izboru žrtava. Poirot čini sve da spriječi treće ubojstvo!

Hercule Poirot je s miss Marple najupečatljiviji lik Agathe Cristie koja mu je od 66 objavljenih romana posvetila 33. Spisateljica je i u 51 pripovijetci često spominjala detektiva kojeg su na malom i velikom platnu interpretirali Albert Finney, Peter Ustinov, Ian Holm, Tony Randall, Alfred Molina, Kenneth Brannagh i posebno David Souchet, od 1989 do 2013 godine.

 

Sedamnaestogodišnja pobjednica

adna-zrno-premiata

Sarajka Adna Zrno je nedavno u Milanu, postala najuspješniji svjetski top model na još poznatijem izboru “World Top Model International”! Zasjenila je ostalih 39 finalistica izgledom ali i znanjem, iako ima samo 17 godina. Voditeljica programa, predivna glumica Miriam Galandi uz učešće i pomoć manekenke Lune Voce, magistralno je predstavila mlade djevojke sa svih strana svijeta, u prostoru Just Cavalli.
Tako žiri koji su sačinjavali Guido Dolci, predsjednik Major Model Menagementa, Enrico Piccardi fotograf svjetskog renomea, pa specijalizirani novinari Carolina De Laurentis iz produkcije Dream World Movies, Rodrigo Alver i Emilio Fede, nije imao lak posao jer su sve manekenke bile na visokoj razini. Ipak graciozna Adna je pobijedila, potpisavši ugovor u vrijednosti od 200 000 eura. Više od 1000 uzvanica i svi planetarni mediji slijedili su privlačni i dobro organizirani izbor, koji su osim Major Model Menagementa sponzorirali Kuće Kyoni i Falcon Banks &Trust.
Sam događaj, istinsku referencu modne industrije, organizirala Fiore Fondi Production.

Džana Mujadžić

HOP