“Nadanova savjetnica” iz HGK, Zagorčeva punica, i predsjednica Odbora za gospodarstvo HDZ-a gradi vilu u pomorskom području, i to u šumi!

0
5024

“Nadanova savjetnica” iz HGK, Zagorčeva punica, i predsjednica Odbora za gospodarstvo HDZ-a gradi vilu u pomorskom području, i to u šumi,  dobila je građevinsku dozvolu. Lokacija Šolta.

Jasna Borić savjetnica je predsjednika  HGK  za gospodarski sustav i odnose s državnim tijelima i drugim institucijama.  U njezinoj biografiji zabilježene su slijedeće funkcije; zamjenica predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću (2001), zamjenica ministra gospodarstva (1993), članica Radne grupe za praćenje provedbe Zakona o sanaciji određenih poduzeća (1995), članica saborskog Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu (2001), članica saborskog Odbora za financije i državni proračun (2001), članica Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, saborskog Odbora za gospodarstvo (2008), članica saborskog Odbora za razvoj i obnovu (2008). Nakon što je 2000.  SDP preuzeo vlast, Jasna Borić zaposlila se kao savjetnica predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, a od 2005. kao prokuristica vodi poslovanje tvrtke svoje kćeri, Claire dizajn. Klerisin otac Ante direktor je zagrebačkog predstavništva Željezare Split, koja je od 2007. u vlasništvu poljskog Zlomrexa, dok njezin stariji brat Ivan Borić od 2004. radi u Croatia osiguranju.

vila

Jedna vila je već napravljena

Zašto je toliko zanimljiva Jasna Borić?  Ispreplečući brojne dužnosti na visokim pozicijama stekla je i brojna kvalitetna poznanstva.   Pojedinci su služi za realizaciju poslovnih planova i dogovora, a pojedinci za plaćanje tih ugovorenih  radnji.  Mnogi su se pitali kako je moguće da Nadan Vidošević, kao predsjednik HGK  ima toliko bogatstvo i istraživali su izvore. Jasna Borić također je vlasnica vile na Bijeniku u Zagrebu, višemilijunske vrijednosti izgrađene u vrijeme pretvorbe i privatizacije.  Upoznati s cijelom pričom tvrde da je dio prihoda i građevinskog materijala stekla  zahvaljujući kreditnom plasmanu iz Fonda za razvoj, kasnije Hrvatske razvojne izvozne banke tvrtki Parkant d.o.o.,  potom preuzetih od HBOR-a i to dva kredita u ukupnom iznosu od 800.000 DEM u kojima su prilikom sklapanja ugovora o kreditu utvrđene brojne nezakonitosti.  Zanimljivo je da su u vrijeme sklapanja tih ugovora sudionici cijelog aranžmana bili Jurica Pavelić, Marko Župan, Stanko Šarac – neposredno i Jasna Borić (iz ministarstva gospodarstva) kao i Branka Ivančić iz HBOR-a posredno.

Nalog za isporuku i kontakti - tako su se davali nalozi

Rukom napisan nalog gdje se treba isporučiti roba i novac
radi “sređivanja” reprograma

Istraga pokrenuta po kaznenoj prijavi iz 2004 godine provedena je vrlo aljkavo, iako se jednostavno samom analizom javno dostupne dokumentacije, koju je i danas moguće jednostavno prikupiti, moglo utvrditi da stvari debelo ne štimaju. USKOK-u su dostavljeni i dokazi kako je Antolković Velimir, vlasnik Parkant-a d.o.o. dostavljao parket nabavljen u Italiji, na štetu svojeg poduzeća  Jasni Borić na njenu kućnu adresu, a iz naslovne fotografije očigledno je da je zatvarao i obveze njenog muža Ante Borića u Zagrebačkoj banci, kao i u ime njihovih obveza isporučivao parket u Zagrebačku banku.

Nalog za isporuku u Zagrebačku banku
za zatvaranje kredita Ante Borića supruga Jasne Borić

Zašto bi to Antolković radio, ako nije bilo opravdanog interesa?  MUP – Kriminalistički odjel za gospodarski kriminal tvrdio je da „nema poveznice između Jasne Borić i Ante Borića, njenog supruga“, i da to što je Ante Borić preuzeo parket, i što je druga isporuka izvršena u Zagrebačku banku u njegovo ime,  ne može dokazati da je Jasna Borić podmićena.

Možeš misliti, Sanaderu su dokazali da je novac koji je „sjeo“  na račun Ježićeve tvrtke poveznica i strpali ga na dugogodišnji odmor u Remetinec.

Dvostruka mjerila, dvostruka pravila, ili  višestruki igrači koji još uvijek jedna drugom štite leđa?
Da je  bilo tko drugi, ovako “revno i marno”” vodio budget svoje kuće kao što su to činili predsjednici raznih Agencija, Komora, Fondova i njihovi suradnici  propast bi mu odavno bila zagarantirana. Upravo se to događa sa Hrvatskom. Ovakvu bolesnu pohlepu, socijalnu neosjetljivost i gramzivost nisu posjedovali ni jeruzalemski farizeji i trgovci, kao najveći ološ onoga doba.

To su “domoljubni Hrvati” i to su oni koji su došli glave svima nama.  Ironija ili tragedija naše sudbine još je veća. Da biste otvorili obrt morate proći liječnički pregled, također i da biste dobili vozačku dozvolu. Uključeni su tu i psihotestovi nužno potrebni da bi javno tijelo, Zavod za zdravstvo utvrdilo jeste li psihički zdravi i sposobni voziti automobil ili voditi obrt.   Za voditi državu ne morate biti normalni a ni moralni.  Dovoljno je da imate dovoljan broj sljedbenika koji će vam dati svoj glas.  Nije ih teško okupiti s obzirom na položaje koje su obnašali i obnašaju, i na novac koji su na taj način uspjeli steći.  Ostalo im je još uvijek dovoljno i za kupiti bombone, jabuke, ribice koje su dijelili glasačima kako bi i nadalje zadržali svoju poziciju. Položaje su dijelili i dijele sa suradnicima koji znaju čuvati tajnu. Takvi su najsigurniji. Ako su im prsti bili zajedno u zdjeli dok su krali pekmez, neće sigurno odati – tako su razmišljali.

Zaboravili su na jedno.  Plijen se mora dijeliti ravnomjerno i uvijek poštovati dogovorena  pravila. Onog trenutka kada se pravila počnu kršiti a netko se  u krugu osjeti prevarenim ili uskraćenim  – linija odanosti puca i dolazi do izdaje. U izdaji pak, padaju oni koji su najslabija karika.

Najjači igrači i danas nam određuju sudbinu.  Jasna Borić, prokuristica i predjsednica Nadzornog odbora u HAMAG-u od 1998 do 2001 savjetnica u HGK i  sa funkcijom u Saborskom odboru za gospodarstvo  zahvaljujući kojoj funkciji sudjeluje i u nadzoru rada HBOR-a i to kao sudionik revizije rada HBOR-a, Marko Župan, nekadašnji direktor Exportdrva koji je imovinu Exportdrva prodao kao društveno vlasništvo Parkant-u d.o.o. a  radi sređivanja kredita kojeg je odradila Jasna Borić, zahvaljujući svojim funkcijama koje je obnašala, a kasnije omogućila i reprograme kao pomoćnica ministra gospodarstva. Marko Župan danas  je voditelj službe Ureda za regionalni razvoj u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske ARR RH, Jurica Pavelić bivši direktor velesajma, i podpredsjednik Vlade RH, isprepleten po funkcijama u brojnim Fondovima sada bere jabuke na svojim plantažama i sinu sređuje kredite preko tvrtke Econsat d.o.o. koja je u međuvremenu ugašena, a  koja je HBOR-u i Fondu ostala dužna velik iznos novca, Stanko Šarac, arbitar pri HGK, osoba koja je za sve radnje u pljački državnog novca u visini 800.000 DEM bio ovlašteni punomoćnik  jedne strane, a istovremeno djelatnik druge strane, itd.

Možemo nabrajati niz,  uvijek se isti ljudi prepliću  i jedni druge štite nevjerovatnom odanošću.  Vjerovatno zbog mrvica sa gospodarevog stola od čega itekako i sami dobrano profitiraju. Na osobnoj razini. Svi odreda za jednu osobnu šniclu, ubijaju hrvatsku kravu već 23 godine.

“Naslovna / Arhiva saziva / 6. saziv / Radna tijela / Odbori i povjerenstva
Prijedlog odluke Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove o imenovanju članova Odbora za gospodarstvo Hrvtaskoga sabora
I.

U Odbor za gospodarstvo Hrvatskoga sabora imenuju se za članove:

iz reda predstavnika sindikata više razine
IVAN TOMAC,

iz reda predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca
mr. sc. ĐURO POPIJAČ,

iz reda predstavnika Hrvatske gospodarske komore
JASNA BORIĆ,”

Savjetnica Nadana Vidoševića i savjetnica za gospodarstvo u Saboru, pa  se savjetnički snašla i dobila građevinsku na parceli koja je šuma i to u pomorskom pojasu.

Screenshot_20181215-001149_OneDrive

Dobila je dozvolu za vilu sa bazenom…nije jasno kako usklađuje primanja sa nekretninama…

HOP