Iza žutoprslučara stoji ekipa ex živozidaša

0
7959

Sjetite se Građanske akcije, Ocupy croatia, Živi zid, i ostalih pokretića, ovaj pokret žutih prsluka skriva iza sebe politički pokret Slobodna Hrvatska, a to su nekadašnji otpadnici Živog zida. U međuvremenu je iz te stranke otišao Dušan Cvetanović i postao nezamjenjiv kod suca spasitelja Kalakušića…oni tvrde da nemaju ništa sa politikom u pokretu žutih prsluka…a politička su stranka-objasnila nam je glavna noćna mora našeg pravosuđa.

galićmirt2cetnikusa-mirtmirt

slobodaslobodni

Žuti prsluci- Dom Harjač piše “ljudi moji, ovo veze s politikom nema, ovo nije politički organizirano, , a stranicu otvorila Slobodna Hrvatska, i Slobodna Hrvatska na svojoj stranici poziva na skup koji organizira?!

Hrvatski “žuti prsluci” prosvjeduju na Markovom trgu, a Sabor upravo krenuo na jednomjesečni “zimski raspust”… Čitavu godinu se prosvjeduje svako malo diljem lijepe naše, samo ne pred Saborom! Ali čim je došao prvi dan saborskih jednomjesečnih praznika, već su se svi uredili u žute prsluke i krenuli na Markov trg! Još me samo zanima tko im je kupio i podijelio te žute prsluke? Ili su ih uzeli iz svojih osobnih automobila za tu prigodu? Ako je tako, prosvjednicima i nije takva frka…
A onda još ti levičarski prosvjednici kažu policajcima: “ne brinite, nećemo mi ništa…” Najavili su okupljanja i prosvjedovanja svake subote – valjda sve dok traju zimski praznici zastupnika, kao svojevrsni ovršni advent, iza kojega neće ostati ništa, budući da su “žuti” apolitični… Inače je općepoznato da i za vrijeme radnog tjedna (od ponedjeljka do petka) na posao u Sabor dolazi oko 2 i pol posto zastupnika…
Prosvjednike subotare žutoprslučare predvodi Danijel Galović koji nikako nije apolitičan. Galović je član Slobodne Hrvatske, stranke koja je nastala odvajanjem dijela živozidaškog vodstva (Dušana Cvetanovića i Damira Trnačića) od Pernara, Sinčića i Palfi… Cvetanović više nije toliko medijski eksponran otkad se saznalo da je bio član srpskog društva Privrednik i Pupovčev stipendist. Zato je Danijel Galović ipak prikladniji predstavnik. Međutim, Galović se predstavlja kao glasnogovornik ovršenih i blokiranih što nije istina. Također, negira političku pozadinu prosvjeda. Budući da se radi o nekadašnjim živozidašima, a današnjim “slobodarima” (Slobodna Hrvatska) – što su sve političke stranke, kako onda inicijativa Ovršni ustanak koja se sastoji od istih predstavnika može biti – apolitična?
 Ingrid Runtić
HOP