Srbin u Udbini za prijetnju ‘klanja svih Hrvata’ dobio 450 kuna kazne, a za Đakića Pupovac traži tri godine!

0
11031
Udbina : Srbin vrijeđao i prijetio Hrvatima na Udbini Centar Udbine gdje se dogodio incident na nacionalnoj osnovi (Foto: Likaplus/P.A.)

Udbina – Na Udbini se dogodio ozbiljan incident kada je jedan mladi Srbin u centru Udbine, u jednom fast food-u, prema pričanju očevidaca, vikao da su “svi Hrvati ustaše” i da treba “poklati sve Hrvate”.Vrijeđao je i vlasnicu fast food-a Hrvaticu na nacionalnoj osnovi.

Pozvana je policija koja se dala u potragu za mladim Srbinom te je isti priveden istoga dana u policijsku postaju gdje je zadržan u pritvoru. Slijedeći  dan izveden je pred nadležni sud koji mu je dodijelio kaznu od 450,00 kuna i pustio na slobodu.
Ovu informaciju o incidentu na nacionalnoj osnovi potvrdila nam je i glasnogovornica PU ličko senjske Maja Brozičević:
“Obavještavamo Vas da je 17. rujna oko 17 sati u Udbini u jednom fast food-u došlo do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka s područja Udbine na način da je u alkoholiziranom stanju (0,93 g/kg) vikao i galamio na goste, a konobaricu je vrijeđao na nacionalnoj osnovi. On je uhićen zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način), te je uz optužni prijedlog priveden nadležnom prekršajnom sudu. Pošto je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je na štetu konobarice počinjeno kazneno djelo prijetnje, koje se progoni povodom prijedloga, ponuđena joj je mogućnost podnošenja prijedloga za pokretanje kaznenog postupka, što je ista odbila, o čemu će posebnim izvješćem biti obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.”-piše Lika plus
Screenshot_20190108-120237_Google
Za ovu sliku četnika koji je pobio 2000 muslimanki i djece tri godine zatvora traži M. Pupovac i smatra ovo govorom mržnje. To u prijevodu znači da na pravosuđe vrši pritisak svojom političkom moći koja je očito ogromna da presudi prema njegovim zahtjevima.
U slučaju Srbina iz Udbine nije se niti javio, a kamoli se zalagao za istu kaznu. Ponašanje Ivana Đakića je nesporno bilo neprimjereno, a ovim slučajem jasno je kako za Srbe i Hrvate su sasvim druga mjerila u pravosuđu, zato što su Srbi spalili pola Hrvatske i poklali 17000 građana, danas oni imaju povlašteni položaj u našoj vlasti.
HOP