Dok migranti divljaju po BiH, domaći muslimani pozivaju na klanja i stvaranje islamske države!

0
5999

Polupismeni idioti iz BiH pozivaju na đihad sve muslimane u BiH, do proglašenja islamske države na cijelom teritoriju. Takvih ekstremnih bandita ima najviše na terenu Tuzle gdje zlostavljaju najviše hrvatska sela.

O kakvim se  krvoločnim idiotim radi najbolje govori činjenica da baš muslimanima rade izbjeglice kaos iz muslimanskih zemalja na području Velike Kladuše, dok oni pozivaju na nekakav sveti rat i klanja. BiH uz srpske luđake dobiva i luđake iz islamske zajednice. Među takvim luđacima Hrvatima je teško opstati.

Slike migrantske politike u Velikoj Kladuši.

FB_IMG_1543790384717FB_IMG_1543790412369FB_IMG_1543790489677

 

Sandžaklije protiv Hrvata

Nekome više a nekome je manje poznata činjenica da su u pokoljima Hrvata u sjevernoj Hercegovini rukovodile i organizirale skoro isključivo sandžaklije. No ono što nikad nije rasčlanjeno je kako i zašto su sandžaklije poslane upravo na područja gdje su živjeli Hrvati i muslimani. Tu su brzo preuzeli ili dobili svu vojnu i političku vlast. Postoji nekoliko teorija zašto se to odvijalo na taj način. Uz puno puta spominjanu teoriju po kojoj se sam AlijaIzetbegović iznenadio vidjevši podatke o Seferu koju mu je dostavila hrvatska obavještajna služba po kojoj je utvrđeno da je Sefer poslan od srbijanske DB.

1. Poslani su od strane srbijanske DB da raspire rat između Hrvata i muslimana kako bi sa srpske strane skinuta stigma agresora i zločinca. Ucjenjivani pogromom muslimanskog stanovništva u Sandžaku.

2. Vrh ABiH ih namjerno šalje da raspire rat s Hrvatima jer domicilni muslimani na tim područjima nisu bili skloni tome.

3. Vrh ABiH ih šalje na ta područja jer su ih željeli zaštiti od možebitne osvete prema muslimanskom stanovništvu Sandžaka ukoliko bi se borili protiv Srba.

Kombinacija svega toga ili..

Neobjašnjiva je mržnja koju su iskazivali prema Hrvatima iako prije sukoba nisu živjeli na teritoriju gdje su živjeli Hrvati, te se njihova zvjerstva ne mogu opravdati nekom osvetom ili bilo čime sličnim. Objašnjenje treba tražiti u gore navedenome.

Evo nekoliko široj javnosti poznatih sandžaklija koji su obnašali glavne vojne i političke dužnosti na prostoru gdje su urađeni najveći zločini nad Hrvatima. Spisak nije potpun i može se nadopuniti ako netko ima još neka imena i dužnosti koje su obnašali.

Sefer Halilović- rođen: 6. januar 1952.
Prijepolje, Srbija- glavni komandant ABiH-sandžaklija

Selmo Cikotić rođen 25. siječnja 1964. godine u selu Trpezi, općina Ivangrad u Sandžaku, zapovjednik OG Zapad u sklopu trećeg korpusa ABiH, Bugojno G. Vakuf-sandžaklija

Enver Buza- komandant Prozorskog bataljona koja je izvršila pokolj u Uzdolu (Prozor-Rama)-sandžaklija

Zulfikar Ališpago-Zuka- komandant jedninice za specijalne namjene “Zulfikar” stacionarana u Jablanici, držali logor za Hrvate u Donjoj Jablanici i uradili pokolj u selu Doljani (Jablanica)..sandžaklija

Nihad Bojadžić- Zukina desna ruka, poznat po svireposti i ubijanju ratnih zarobljenika- sandžaklija

Suljević Zićro- viski časnik AbiH, zajedno sa Buzom planirao napad na Uzdol- sandžaklija

u tu skupinu se mogu još ubrojati

Ramiz Delalić- Ćelo – sandžaklija u jednoj verziji optužen da su njegovi ljudi uradili pokolj u Grabovici, po drugoj on se brani da nema veze s tim i da je spasio dvojicu preostalih dječaka, i tvrdi da su mu nakon sastanku poslije pokolja Zuka i Sefer zamjerali zašto nije pobio i preživjelu dvojicu dječaka. Zapovjed za pokolj navodno dao Vehbija Karić. Delialić je na to područje došao samo u sklopu akcije “Neretva 93”, nije obnašao vojnu dužnost na području sukoba Abih-HVO

HOP