Za Pupovca su Bulj i Grmoja neozbiljni ljudi jer traže blokadu Srbije, a on je protiv blokade i zato je ozbiljan čovjek!

0
9547
Ingrid Runtić- mag.art
Piše mag. Ingrid Runtić
U svom gostovanju na N1 televiziji prošle nedjelje Pupovac je kao nikad dosada pokazao svoje pravo lice i otkrio svoje prave namjere; ne treba se puštati hrvatska himna u „bilo kakvim situacijama“, kaže Milorad. Odlučuje li on o tomu kada je hrvatska himna u Hrvatskoj prikladna, a kada ne? On očito misli da je on taj koji će određivati kada će se svirati hrvatska himna i tko će na nju ustajati. Po Pupovčevim mjerilima će se odsada određivati tko treba ustati kada se izvodi hrvatska himna, a tko ne? Time je otkrio da je on mjerodavan određivati izvođenje himne i tko će ju smjeti slušati, a pogotovu tko smije, a tko ne smije biti „patriota“, kako on to naziva. Kaotičnu situaciju u Vladi stvara upravo Pupovac kada iz svog „patriotizma“ izuzima „desničarske stranke“ s kojima je u vladajućoj koaliciji, a pogotovu kada oduzima pravo Vukovarskom gradonačelniku Penavi govoriti o postojećem i dokazanom nepoštivanju hrvatske himne, a koju je Penava primijetio i kao problem iznio u javnost.
FB_IMG_1548084121579
Konkretan incident koji je policija okarakterizirala kao sukob navijačkih skupina, Pupovac je počeo opisivati kao da je bio svjedok nereda, kojemu nije prisustvovao. Tko je on da poništava izviješće policije? Jesmo li dobili novog ministra unutarnjih poslova koji se zove Milorad Pupovac? Tko mu daje pravo procjenjivati obitelj dječaka i na osnovu čega? Je li Pupovac vodio istragu?
FB_IMG_1547686793321
„Znamo što je Vukovar. On pripada ni Hrvatima ni Srbima nego Penavi i njegovoj kliki. Otuđili su Vukovar. Premijer je svjestan što se događa i koliko je to usmjereno protiv djece, SDSS-a i koliko je upereno protiv HDZ-a i politike koju vodstvo vodi. Premijeru nećemo otežavati posao, a to je da oni koji dovode u pitanje njegovu politiku. Napadnute su tekovine mirne reintegracije..“ – kaže Pupovac kao da upravlja Plenkovićem i HDZ-om.
Čiji je Vukovar grad, ako ne hrvatski? Tko ga je prije 28 godina pokušao otuđiti i kome? Što u stvari namjerava Pupovac? Pretvoriti Vukovar još jednom pomoću svoje agresije specijalnog, diplomatskog ratovanja u srpski grad? Pupovac čak dva puta upotrebljava riječ „tekovine“, riječ koje se sjećamo iz govora komunističkih komesara. Kada kaže da štiti djecu srpske nacionalnosti, zašto su mu djeca hrvatske nacionalnosti u Hrvatskoj nebitna?
FB_IMG_1546979034833
„(…) odjednom je jako važno da se sukobljavamo s predstavnicima Srba u Hrvatskoj koji su omogućili da postanemo članica“, izjavljuje Milorad Pupovac. U kojem to paralelnom svemiru su „predstavnici Srba“ omogućili članstvo Hrvatske u EU?! Pupovca ustvari najviše žulja moguće (i potrebno) hrvatsko blokiranje Srbije na putu da postane članica EU. Je li Pupovac zastupnik hrvatskog ili srpskog Sabora?
Otkud pravo Pupovcu sebe nazivati ozbiljnim čovjekom, a Bulja ili Grmoju neozbiljnim, samo zato što traže blokadu Srbije na putu u EU i uvjetuju Srbiji ispunjenje hrvatskih uvjeta prije ulaska u EU? Kakve uvjete će Srbija to „sigurno ispuniti“, ako joj Pupovac, koji očito dirigira Plenkovićevom Vladom, ne namjerava niti postaviti ikakve uvjete?
Zbog čega se upravo Pupovcu obraćaju okrivljenici za ratne zločine u svezi „zatvorskih uvjeta“, a ne nadležnim organima? Znači li to da Pupovac ima pod svojom kontrolom vođenje hrvatskih zatvora, kao što je Lepoglava i Bilica?
Ima li uopće kraja Pupovčevoj moći i vladavini nad hrvatskim institucijama, Saborom, policijom, pravosuđem?
Pupovčev „pravedan gnjev“ kojeg je pokazao na N1 televiziji nije nikakav gnjev (a još manje pravedan) – to je samo bijes patološkog lažljivca kojeg se razotkrilo i kojemu izmiče vlast iz ruku.