Mainstream mediji se iživljavaju nad Hrvatima nazivajući čitav narod nasilničkim i huliganskim!

0
7806

Medijska propaganda protiv Hrvatske više nije nimalo prikrivena. Hrvatsku se medijski želi prikazati kao zemlju nasilja, huligana, nekulturnih, glupih, neobrazovanih i neciviliziranih ljudi, ukratko Hrvatsku se želi na silu strpati u zloglasni Balkan. Još i gore od toga; Hrvate se na taj način pokušava javno predstaviti kao bespotreban, beznačajan i potpuno nekoristan narod. Radi se to na više nivoa: javno politički i semantički uvođenjem dosada nepostojećih pojmova kao “zapadni Balkan”, a najviše medijski napumpavajući javnost manje bitnim, sitnim incidentima, dok se o stoljetnoj krađi počinjenoj nad hrvatskim narodom uporno šuti, dok se veliki lopovi i kriminalci, ratni zločinci i profiteri pravosudno izbjegavaju u velikom luku i nerijetko ostaju na pozicijama moći, bilo u Saboru, Vladi ili pak u neprofitnim i ostalim udrugama, kojih ima kao gljiva poslije kiše. 

Narod gine i sve više iseljava od nepravde i neimaštine, opljačkan, ovršen i ostavljen prebogatim i beskrupuloznim krimosima na nepostojeću milost i sveprisutnu nemilost. Postoje li dokazi o kulturnim, civiliziranim, obrazovanim, nadasve radišnim i prije svega humanim, sućutnim, požrtvovnim i nevjerojatno hrabrim Hrvatima? Naravno da postoje, i to bezbroj takvih dokaza… Poznato je da su Hrvati poklonili svijetu nebrojeno puno znanstvenih otkrića, patenata i inovacija, nobelovaca… i to ne od jučer. Sjetimo se Tesle, Penkale, Maglice, Supeka itd. Sjetimo se vrhunskih hrvatskih slikara i kipara kao Bukovca, Medovića, Meštrovića, Julija Klovića, Juraja Dalmatinca, pisaca poput Hektorovića, Marulića, Držića, Krleže, pa i Andrića… Sjetimo se najnovijih uspjeha u tehnologiji i inovaciji, najmodernijeg i najsavršenijeg, najbržeg automobila, Rimca… Svijet bez Hrvata ne bi bio ovakav kakav jest. Nadalje, sjetimo se patnje, egzodusa i genocida počinjenog nad tim istim narodom na kraju II. svjetskog rata na Bleiburgu. Sjetimo se kontinuiranog iseljavanja tog istog, vrlo sposobnog naroda iz vlastite domovine pod pritiskom velikosrpske politike u zadnjih 100 godina. Sjetimo se , konačno i herojske obrane nenaoružanog hrvatskog naroda od zadnje velikosrpske agresije i najezde koja je počela 1991. godine i trajala pune 4 godine… Sjetimo se žrtve Vukovara, besprijekorne vojno-redarstvene akcije Oluje… To sve nije slučajno, jer se u Europi stoljećima znalo da su upravo Hrvati i niti jedan drugi narod nazvani antemurale christianitatis – predziđe kršćanstva. Sjetimo se koliko su cijenjeni Hrvati bili kao vojskovođe i vojska, ne samo u Austrougarskoj monarhiji, već i u čitavom centru tadašnjeg svijeta  – Europi. Svi znamo kako je počela legenda o kravatama, koje su prvotno nastale od rubaca oko vrata hrvatskih vojnika, a koje su poslije postale najpoznatiji modni dodatak na svijetu.

Sve ovo medijska antihrvatska mašinerija želi izbrisati, poreći i zauvijek uništiti nazivajući Hrvate čobanima, krkanima i nasilnicima. Današnji naslov članka u bljutarnjem, perjanici antihrvatskog novinarstva, je tu jezivu propagandu potpuno razotkrio. Reći ćete – kako je moguće da se pojavio nasilnik i monstrum Daruvarac, svastika na Poljudu, žig u obliku slova ´u´ na ruci neke djevojke u zadarskoj školi, skok srpskog vaterpoliste pred huliganima u splitsku luku (vaterpolist koji usput, nosi čisti hrvatsko prezime Kralj)? Jednostavno, institucije ne rade svoj posao jer su previše zaokupljene prikrivanjem pravog kriminala i zločina i jer su premrežene korupcijom. Tomu nisu krivi niti veterani našeg obrambenog rata, a niti hrvatski narod koji stenje pod ovrhama i nametima. Tomu je kriva antihrvatska vlast.

Jer, da je hrvatski narod nasilnički i huliganski, ne bismo imali onako veličanstven doček Vatrenih bez ijednog izgreda, doček na kojem se sakupilo preko pola milijuna Hrvata u zajedničkom zanosu i veselju. Sjetite se i toga da je na dočeku zlatom ovjenčane francuske reprezentacije demolirano pola Pariza. Je li toga bilo kod Hrvata? Ne, ujutro nakon dočeka je Jelačićev trg, glavni trg glavnoga grada Hrvatske, osvanuo čist i uredan! Jesu li francuski mediji zato nazvali Francuze divljacima i huliganima? Nisu.

Treba postaviti osnovno pitanje: dokad ćemo dopuštati da nas izdajnički i antihrvatski mediji blate u svijetu, da i u naše domove donose potpuno iskrivljenu sliku o nama samima? Do kad ćemo imati u hrvatskim vlastima nekoga kao Pupovca, koji nam nameće krivnju fašizma, a sam je pun mržnje prema narodu koji mu je dao mjesto u vlasti, koji ga plaća strahovitim novcima, koji financira sramotne, huškačke, antihrvatske, slijepo mrziteljske Novosti u kojima se iz tjedna u tjedan ismijava, ruga i ponižava hrvatski narod i sve njegove svetinje? Do kada ćemo trpjeti nakazno i skandalozno razobličavanje oslobodilačkog i pobjedničkog Domovinskog rata kojim smo ostvarili svoju državu? Do kada ćemo trpjeti da nas se ponižava i naziva fašistima od tzv. antifašista koji su u stvari prikriveni komunisti? I do kada ćemo puniti našim hrvatskim kunama budžet lažnih antifa jugonekrofiličara da bi nas i dalje radili idiotima i uživali na naš račun, dok se mi – iseljavamo?!

Ingrid Runtić

HOP