Nevjerojatno: hrvatsko pravosuđe pušta Daruvarca na slobodu, mediji šute o njegovom porijeklu iz BiH – priprema li se bijeg?

0
9437

Apsurd našeg pravosuđa, slučaj “Daruvarac”, manje poznat pod imenom Darko Kovačević koji je gotovo nasmrt pretukao nesretnu Zadranku, pušten je danas iz pritvora u očekivanju presude, koja je odavno trebala postati – zatvorska kazna. U tom apsurdu nastala je zakonska, ali prilično nevjerojatna vremenska rupa koju će Kovačević provesti na slobodi u čekanju presude. Pisali smo o “Daruvarcu” Kovačeviću koji je rodbinski vezan s vlasnikom Hamingwaya.

Prema informacijama iz medija, obitelj Kovačević je iz Daruvara doselila u Zadar. Naš izvor pobija tu tezu jer jako dobro poznaje obitelj Kovačević. Kovačevići su iz hrvatskog sela Motike tik do Banja Luke. U vrijeme rata doselili su se u Daruvar zbog rata u BiH, te zamijenili svoju kuću s kućom u Daruvaru, koju su poslije prodali i doselili se u Zadar. O roditeljima ovoga nasilnika naš izvor ima samo lijepe riječi. Uvijek su živjeli skromno za razliku od sina. Sin je uvijek imao problema sa zakonom, petljao je sa drogom, imao nasilne ispade. Inače ovi Kovačevići su daljnji rod vlasnika Hemingwaya, popularnog okupljališta u Zagrebu, Opatiji. U Banja Luci nekada poznatog vlasnika mlinova i pekara koji je zapošljavao Hrvate toga kraja, a danas prebogatog vlasnika Hemingwaya, koji je rodom iz sela Motike.

Za pretpostaviti je da će “Daruvarac” u spomenutoj zakonskoj vremenskoj rupi koja se danas otvorila, pokušati izbjeći vjerojatnu zatvorsku kaznu i izgubiti se bez traga u Bosni, kao i neki drugi prije njega. Tamo ga hrvatsko tromo pravosuđe neće moći naći i zatvoriti. Vjerojatno odavno ima i bosansko državljanstvo i isprave. Kako je i sam izjavio, ugled mu je u Hrvatskoj “okaljan”, tako da su sve pretpostavke novog starta u BiH ispunjene… Zanima nas jedino, je li vezama i novcima otvoren ovaj put u slobodu čovjeka koji je zaista zaslužio provesti određeno vrijeme iza rešetaka? Mogućnosti i sredstva su tu, ostaje nam samo pratiti hoće li se naše opravdane sumnje potvrditi…

Uostalom, upravo je nevjerojatno da ga naše pravosuđe mirne duše pušta na slobodu niti ne pomišljajući da je vrlo vjerojatno kako će “Daruvarac´ zbrisati u susjednu nam državu iz koje potječe njegova obitelj. Još je gore ako na to pomišljaju, a svejedno ga puštaju…

daruvarac kuća

Na slici se nalazi nekadašnja kuća obitelji Kovačević u selu Motika

HOP

 

 

Okrivamo tko je nasilnik iz Zadra koji je pretukao djevojku, daljnji rođak vlasnika ‘Hemingwaya’

HOP