Usprkos zabrani suda, Erceg ponovno stvarao nered ispred Tuđmanovog spomenika

0
8395

Usprkos zabrani suca u kojoj je izričito rečeno da se Zoranu Ercegu zabranjuje približavanje spomeniku Tuđmana, Erceg je nakon izrečene presude ponovno radio nerede i narušavao javni red i mir upravo na tom istom mjestu. Incident je riješen tako što se policija povukla. Odvjetnica Zorana Ercega, Lina Budak izjavila je da sudac nije obrazložio svoju odluku: “Sud nije imao hrabrosti obrazložiti svoju odluku. Time je povrijedio pravo mog branjenika na pravedno i pošteno suđenje i pravo javnosti da se uvjeri da ovaj sud pošteno i pravično sudi”.

Braniteljica je ustvari izrekla punu istinu, jer je u Hrvatskoj očito nepoćudno obrazložiti ZAŠTO se ne bi trebalo najpogrdnijim riječima vrijeđati prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. S druge strane, sudac se (barem koliko se da iščitati iz medijskih napisa) nije očitovao o drugom vrlo spornom dijelu Ercegovih kontinuiranih ispada u javnosti; kako je moguće da netko (a to se odnosi i na Zorana Ercega) 2019. godine svjetski poznatog zločinca i diktatora Tita uopće smije veličati?!

Naime, Erceg je obojicu spojio u jednoj izjavi: “To je bijednik (Franjo Tuđman) koji je upropastio Hrvatsku, zbog njega su obitelji gladne. On ne može cipele Titu čistiti”. Pogrešno je ovdje pozivati se na slobodu iznošenja političkog mišljenja. Jer, niti u Njemačkoj se “mišljenje o Hitleru kao dobročinitelju” ne bi tretiralo samo kao mišljenje, već bi zbog takve izjave svatko odmah završio na sudu i u zatvoru.

HOP