Mijatović okrvio akademika Matića da je izmislio legendarne misli B. Bušića ;’ najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim jebivjetrima makro lopovima’

0
2997

Veliki skandal na liniji Mijatović -Matić oko legendarne misli B. Bušića ” vidjet ćete kako kradu naši” koju je Mijatović proglasio Matićevom izmišljotinom na međunarodnoj konferenciji o hrvatsskoj emigraciji. Mijatović tvrdi da to Bušić nikada nije rekao, što je akademika Matića izazvalo da reagira i naglasi kako su to bile Bušićeve riječi, odnosno misli.

Koliko smo postali jadni govori i ovaj sukob, jer ni najosnovnije misli Bušića ne mogu se potvrditi, a kamoli saznati tko su bili stvarni urotnici protiv njega.

“Da smo složni i čestiti, davno bi imali državu.

A bit će, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička, krvava carstva kao kula od karata.

Nema države bez krvavih gaća.

Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima.

Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako.

Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako naši kradu.

Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim jebivjetrima makro lopovima.

Navalit će na nas velika ptica grabljivica.

Kako tada nas spasiti od nas?”, napisao je Bruno Bušić 1975. godine.

Facebook

A. Matić , zadnji roman BOG I DRUGOVI, oštra je kritika HDZa, posebno barakaša, mahom članova i KOS-a, što je Matića, bivšeg člana HDZa učinilo njegovim najvećim kritičarom i doslovno neprijateljom. Matić biva prozvan na skupu o Bruni Bušiću i javnost upoznajemo sa tim sukobom.

Još se jedna pinkataerija dogodila na skupu. Vice Batarelo je otkazao svoj govor zbog sudjelovanja Tomislava Sunića i Željka Glasnovića, “teških desničara koju zagovaraju ustaštvo u Njemačkoj”!

Prof. Jurčević se nije pojavio niti opravdao izostanak.

Pitao sam Sunića što to Baterelo ima pritiv njega: poznatog liberala. Nije mi točno kazao razlog, nego samo da ima nešto. Sugerura sam je li možda razlog što su on i Glasnović pridružili se HRASTU, ali nije potvrdio.

Rekao sam mu da Batarelo možda ljut na na odgovor koji je dao na moje provokativno pritanje na drugom skupu u Matici hrvatskoj ,;što misli o konzervatizmu koji Batarelo i Bartulica pokušavaju uvesti u Hrvatsku za dobivanje vlasti”.

Sunić je oprezno odbacio američki konzervatizam kao pogodnu političku filizofiju, dok je Jure Vujić na dugo objašnjavao da ta vuvezena politika nema plodno tlo u Hrvatskij , koja je nastala na gračkoj i rimskoj kulturi, posebno pravu.

Onda je Glava skočio počeo nekuturno rigati vatru na mene da postavljam kriva pitanja, očigledno ljut na moje komentare o njegovom i Sunićevom priklanjanju HRAST-u.

Sunić je danss opravdao Glavu da je negdje morao otputovati van Hrvatske, u što ne vjerujem jer bi mu bila čast govoriti na tom skupu.

Sunić je održao predavanje za Glavu, priznavši  da on pomaže Glavi za govore. Sunić nije ništa čitao, nego govorio tako nadahnuto da nosam mogao povjerovati da je NDH, bez obzira na prefiks vlasti, bila pravno priznata država, temelj današnje RH!

To je bilo za sve neočekivano, posebno nakon uvodnog govora Jure Krište, koji se je u potpunosti odgradio od NDH.