Prkačin o HOS-u drugačije od desnice, HOS nastao na ustaškoj tradiciji, tadašnji HSP optužio Tuđmana za agresiju na BiH

0
14539

Ante Prkačin, general HOS-a govori drugačiji nego neki lideri desnice o HOS-u i ne ustručava se reći da je HOS proizašao iz ustaške ideologije  :

” Mi nemamo nikakvog razloga petljati i izvlačiti se na bilo koji način kada govorimo o pozdravu ZA DOM SPREMNI. Mi imamo obavezu govoriti istinu, zbog svih onih momaka koji su poginuli s tim grbom na ramenu. Ja znam što mi je rekao jedan od utemeljitelja HOS-a pokojni Ante Paradžik. I zato gospodo, kome milo, kome ne, HOS je jedina hrvatska vojska iz domovinskog rata koja je imala uzor iz prošlosti. HOS je utemeljen na zasadama hrvatske ustaške vojske iz 2. svjetskog rata. On je reakcija hrvatskih domoljuba , djece ustaša, koji su krenuli braniti svoj hrvatski dom 1991.godine baš kao što su njihovi očevi branili svoj dom 1941.

Pogledajte nazive pojedinih postrojbi i bojnih HOS-a, čija imena nose ? Ustaških vitezova Jure Francetića i Rafaela Bobana. ZA DOM SPREMNI, te tri divne hrvatske riječi, to je ono što majka sinu kaže sine budi spreman ako treba i poginuti braneći svoj dom. Mi moramo jednom zauvijek znanstveno raspraviti 1941.-1945. i utvrditi istinu. Pa će se onda vidjeti da su ustaše bili hrvatski domoljubi koji su branili Hrvatsku, a hrvatski partizani nacionalni izdajnici jer su se 1941. priključili pobunjenim Srbima i skupa s njima krenuli rušiti Hrvatsku.

Srbi se u 2. svjetskom ratu nisu borili ni protiv kakvog fašizma nego protiv Nezavisne Države Hrvatske. Svi Srbi sa prostora Hrvatske i Bosne išli su u partizane, a Srbi u Srbiji nisu. Zašto ? Zato jer u Srbiji nije bilo Nezavisne Države Hrvatske koju moraju srušiti. To su neoborive činjenice.

Kako su se Srbi podigli protiv Hrvatske 1991. tako su se digli i 1941. s time da su 1941. bili još spremniji za rat protiv Hrvata. Nebi nama Srbi pera odbili da nije bilo domaćih izdajica. Taj komunistički partizanski pokret najpogubniji je za hrvatski narod u njegovoj povijesti.

Nama je Franjo Tuđman 1990. godine u preambulu ustava uvalio taj antifašizam iz 1945., ali taj antifašizam je obična partizanska floskula. I za Franju Tuđmana vrijedi ona prva ljubav zaborava nema, on je bio partizan. Kasnije se pokajao, ali nikad se do kraja nije odrekao tog antifašizma. Dok mi te partizanske sotone ne prokažemo onakvima kakvi su oni zaista bili, mi političkog mira nemamo. Došlo je vrijeme da se to rasčisti. Zato Jakovina, Klasić i Goldstein bježe od mene i ne žele doći na meč iako ih pozivam da se nađemo i sučelimo argumente.

Kome smeta pozdrav ZA DOM SPREMNI ? Ma smeta onima koji ni 1941. ni 1991. nisu htjeli Hrvatsku ! ”

Tuđman se tog imena plašio jer se bojao da će srpska propaganda ime HOS iskoristiti za otežavanje priznanja Hrvatske.

Paraga mu uzvraća optužujući ga za agresiju na BiH, te njegov tzv.  zločinački pothvat, te izjave kasnije sličnog sadržaja koristi Haag…što će nam Srbi, sami smo se preko naših političara uništili…Srbija je u specijalnom ratu protiv nas itekako ove izjave iskoristila.

HOP