Otkrivamo osobu koja je skonila svu dokumentaciju srpskih postrojba na Banovini

0
4474

Otkrivamo kako su Srbi povratnici sklonili kompletnu dokumentaciju iz rata tijekom povratka u Hrvatsku.

Povratkom u Hrvatsku 1999 . godine i 2000. godine Srbi povratnici domogli su se dokumentacije svih srpskih postrojbi iz rata. Stvorivši  udrugu SDF koji je okupljala Srbe Ljuban Korkut domogao se bitne dokumentacije iz rata. U DSF-u uz njega je bila glavna Jelena Sužnjević, čiji je muž bio u Krajini sudac, poznat po zataškavanjima ratnih zločina. Sužnjevićka danas drma socijalnom službom.

Korkut je važnu dokumentaciju prebacio u svoju kuću. Dokumentacija je bila u podrumu općine i u prostorijama općine među razbacanim namještajem. Poslije je u tim prostorijama bilo sjedište hrvatske policije.

Ovih dana bruji se o četničkoj prošlosti policajca iz Gvozda , priči koju smo odavno objavili, isti je sudjelovao u napadu na naše snage u Topuskom za vrijeme rata.

No i tadašnji lokalni poštar Rade Miličević iz sela Zorića, kojem ljudi u razgovorima daju prezime Zorić ne znajući pravo prezime je isto sudjelovao u napadu na naše snage i isto je ranjen.

Njegov brat Miloš bio je u 21. zločinačkom korpusu, a u terorističkim snagama još je bio i brat Pero, koji je poslije radio u crnogorskoj policiji. Miloš danas živi u Banja Luci.

Svi oni su bliski rođaci četnika Pere Miličevića, poslijeratnog člana SDP-a i drmatora u općini Gvozd. Danas pijani Pero vozi djecu u autobusu i usput šverca piliće u autobusu. S druge strane Hrvati u Gvozd ne mogu dobiti državni posao jer je na vlasti pročetnička stranka SDSS.

Ovih dana kruži priča po Vrginmostu da su ispitani Srbi koji su švercali oružje iz Prijedora. Naše službe šute o tome. Već i prije je bilo zapljene oružja švercanog iz Velike Kladuše , većinom pušaka prodavanih po 150 eura.

Nedavno smo objavili sliku pištolja u kući nekadašnjeg čuvara logora Vojnić, batinaša Mile Galogaže, koji za to nije odgovarao za sada.

HOP