Nakon pokolja u Borovu Selu htjeli su nas razoružati i na područje Vukovara dovesti 10.000 milicajaca iz Srbije

0
16307

VIDEO! Stiv Culej u Bujici: “12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu bilo je prodano, kao i većna akcija ‘91. godine! Za masakr, kao ni za izdaju – nitko nije odgovarao!”

Nema nikakve razlike između onih što spuštaju rolete na prozorima svojih kuća kad se u Borovu Selu održava komemoracija za naše poginule i onih koji bojkotiraju saborsku izložbu o 12 palih specijalaca – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji saborski zastupnik i ratni specijalac Stevo Culej-Stiv, uz napomenu: “Moguće je da se Borovo Selo ponovi, onaj tko je jednom to prošao, mogao bi ponovo proći… Znam mnogo ljudi koji su doživjeli dva, pa i tri rata…”

Culej se zapravo složio s tezom dr. Josipa Jurčevića, koji je za Bujicu izjavio: – Priprema se novo Borovo Selo, koje će mladi naraštaji doživjeti prije ili kasnije…

“Mog brata Josipa i još 11 specijalaca u smrt je poslao Josip Boljkovac, koji se sve dogovarao s ministrom Bogdanovićem u Beogradu,” iznio je u šokantnoj emisiji, dan uoči obilježavanja 28. obljetnice masakra u Borovu Selu – Stiv Culej.

Boljkovac mi je na jednom domjenku lagao da je za vrijeme akcije u Borovu Selu bio u Sloveniji, a zapravo je bio u Novom Vinodolskom, gdje se našao s tada neprijateljskim vojnikom Antunom Tusom – izjavio je Culej i podsjetio: – Uoči stupanja na dužnost prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova, Josip Boljkovac je otišao na konzultacije u Beograd s oficirima JNA, zbog njega je čak prekinuta i sjednica Generalštaba!

“Naši” su ih namjerno pustili u zasjedu, optužuje Culej bivšeg ministra i podsjeća: – Boljkovac je bio na vezi s generalom Blagojem Adžićem, a nakon pokolja u Borovu Selu htjeli su nas razoružati i na područje Vukovara dovesti 10.000 milicajaca iz Srbije!

Imali smo dvostruke igrače koji su čekali tko će pobjediti, onda su se zbog veličanstvenih oslobodilačkih akcija ‘Bljesak’ i ‘Oluja’ malo primirili, da bi sada ponovo digli glave – kaže Culej, ali napominje: – Nikada više hrvatski branitelji neće biti razoružani kao u vrijeme Račana, niti pod embargom kao u vrijeme Bude Lončara, spremni smo mi i za nove bitke protiv ovih što su se pritajili, a sada su sve glasniji. I sigurno nećemo izgubiti!

“Naši specijalci su u zasjedu u Borovu Selu upali slično kao i na Plitvicama. Samo što je rezultat bio drukčiji. Boljkovac je čak pokušao podmetnuti da je Josip Jović poginuo od ’prijateljske vatre’ samo da bi zaštitio Hadžića! Čak je i za revolver pronađen kod njega rekao da je to poklon Slavka Degoricije! Na Plitvicama smo uhvatili Gorana Hadžića, u Dvoru na Uni Arkana, a nakon mitinga u Jagodnjaku Šešelja i Paroškog, no po nalogu Boljkovca, Manolića i Degoricije – svi su pušteni,” rekao je Culej.

U Borovu Selu nije ubijen samo moj brat, nije ubijeno samo 12 specijalaca, tamo su ubili 83 nesrba, najviše u Osnovnoj školi ’Božidara Maslarića’. Gospođa Špoljarić ubijena je na kućnom pragu s unukom od pet godina – podsjetio je Culej, uz napomenu: – Radenka Alavanju, komandanta Štaba Teritorijalne obrane Borova Sela hrvatski Vrhovni sud za sve to je oslobodio!

Stiv Culej prisiljen je provoditi vlastitu istragu i prikupio je sve dossiere o zločinima počinjenim u jednom od najvećih četničkih uporišta: – Institucije rade ono što im se naredi, a ja ono što me volja!

“Moje dijete, koje nosi ime mog pokojnog brata je u Njemačkoj i sutra će doći na komemoraciju, bit će u Borovu Selu zajedno sa svoja dva brata i drugom djecom hrvatskih branitelja,” tužno govori Stiv i daje odgovor na pitanje kako je biti hrvatski ratni veteran u Hrvatskoj, nasuprot onima koji se pitaju kako je biti Srbin u Hrvatskoj: “Moja majka Barica, koja je sina izgubila u Borovu Selu i čija je kuća uništena granatama, već 20 godina čeka ostvarenje prava na obnovu, nisu joj odobrili niti građevni materijal! Njezino pravo birokratskim rješenjem osporava Milutin Eklemović. Pitajte Milutina kako je biti Srbin u Hrvatskoj!”

Na kraju emisije pušten je prilog u kojem se vidi hrvatski barjak iz 90-ih s prvim bijelim poljem, pod kojim su postrojeni prvi hrvatski redarstvenici. Vidi se i dr. Franjo Tuđman s lentom i grbom s prvim početnim bijelim poljem. Culej je nakon priloga izjavio: – S takvom zastavom moj je brat sahranjen!

S obzirom da je prilog “začinjen” Thompsonovim stihovima ‘onu istu našu košulju pripremi’, Culej se nadovezao: – Ja svoje zelene košulje čuvam za sebe i svoju djecu!

Velimir Bujanec

HOP