Otkriven šator blizu Petrinje u kome su migranti dobivali instrukcije za daljni put

0
11927

PETRINJA- Mala Gorica prije nekoliko dana uhićeni je vozač i migranti  (5) u ilegalnom prelasku granice .

Policija je upozorenjem,   vatrenim oružjem pozivala  migrante da stanu kad su počeli bježati prema šumi , što se vidi na fotografijama. Ovo je snimljeno odmah kod prognaničkog naselja u Maloj Gorici nakon uhićenja.

U isto vrijeme uhićeni su migranti u Lekeniku i Glini. Lokacija ilegalnog ulaza u našu zemlju je oko Dvora na Uni i Topuskog. Radi se o dvadesetak migranata.

Zanimljivo da niti jedan migrant nije stradao od mina, iako je još uvijek  miniran bosanski dio kod Dvora na Uni iz vremena domovinskog rata i djelomično  je naš teren miniran, što znači da im je netko dao informacije i karte minskog polja.

Isto tako je na području šume kod Male gorice  pronađen šator, koji je bio baza gdje se migranti presvlače, dobivaju mobitele i upućuju na daljnje rute. Zbog toga su trčali prema šumi kako se vidi na slici.

IMG-20190503-WA0000

Vozač koji je vozio ilegalno migrante u ovom slučaju  je iz Siska.

Migranti su opustošili i lovački dom na Šamarici govore nam svjedoci, što se isto skriva od javnost.


Kompletni kaos na Banovini oko migranata  prikrivaju mediji i ne žele objaviti pravo stanje kako bi izgurali migrantsko naselje kod Petrinje, odnosno kako bi vlast i lokalna vlast napravili kamp za migrante kod Petrinje.

Ivo Vranić

HOP