Srpsko društvo Prosvjeta (koje naša vlast financira) najviše radi na ‘zabrani Bleiburga’

0
4085

DUDEN – njemački pravopisni rječnik, “pravopisni ujedinitelj” njemačke nacije i njemačkog govornog područja, na kojeg se pozivaju svi stručnjaci jezičari, kao i korisnici njemačkog jezika, objavljen je prvi puta 7. srpnja 1880. godine kao cjeloviti ortografski rječnik njemačkog jezika te je u narednim desetljećima postao temelj cjelovitog njemačkog pravopisa kojeg se konstantno obnavlja i nadopunjuje. Njemački pravopisni rječnik Duden je dobio ime po svom prvom izdanju i njegovom autoru Konradu Dudenu. Do sada je napravljeno 26 izdanja Dudena, a zadnje izdanje izašlo je 2013. godine. Naziv Duden stoji za standardne referentne radove na njemačkom jeziku i jamči najvišu leksikografsku nadležnost. Rječnici Dudenovih urednika pokazuju ne samo široki spektar suvremenog njemačkog jezika, nego i predstavljaju najviši autoritet u svim jezičnim pitanjima. Duden izdavačka kuća uključuje digitalne rječnike i referentne knjige, vodiče i jezično uvježbavanje.pupi-plenki

NJEMAČKI PRAVOPISNI RJEČNIK DUDEN ODBIJA SRPSKI PRIJEDLOG O BRISANJU POJMA USTAŠA KAO BORACA PROTIV VELIKOSRPSTVA

Ovako Duden definira pojam i riječ “ustascha do 2017 godine”: hrvatski nacionalistički pokret  koji se od 1941. do 1945. godine borio protiv srpskog centralizma u Jugoslaviji. Činjenično vrlo jasno rečeno i objašnjeno, njemački precizno i točno. Ne znamo je li Pupovac u svom biltenu u kojemu iznosi optužbe protiv “ustaški nastrojenih medija i pojedinaca” obuhvatio i izdavačku kuću Duden, ali znamo da se Srpsko prosvjetno kulturno društvo Prosvjeta u Austriji protestnim pismima već godinama obrušava na Duden kojega po svojem bolesnom velikosrpskom tumačenju prozivaju za “opravdavanje” ustaša.

Tada kreće veliki pritisak srpske diplomacije i Srpskog društva prosvjeta da se promijeni tumačenje imena ustaša. Pa podsjećamo na članak godinu dana kasnije;

FB_IMG_1557858454389

Prije točno godinu dana smo izvijestili o upornim pritiscima srpskog društva „Prosvjeta“ iz Austrije na redakciju njemačkog pravopisnog rječnika DUDEN u svezi promjene opisa i značenja riječi „ustaša“, koja se nalazi kao pojam u Dudenu (pod „Ustascha“). Nakon više godina politikantstva uvrijeđenog velikosrpstva koje sigurno diplomatski i medijski podržavaju srpski nacionalisti iz ex Jugoslavije (a koji se uspješno skrivaju pod maskom antifašista), Duden je ove godine popustio Srbima i srpskom tumačenju riječi ustaša. Do nedavno je riječ ´ustaša´ u Dudenu bila definirana ovako: hrvatski nacionalistički pokret koji se od 1941. do 1945. godine borio protiv srpskog centralizma u Jugoslaviji. To je bila vrlo jasna i točna definicija, s kojom Pupovčevi Srbi naravno nisu mogli bii zadovoljni.

https://www.hop.com.hr/2017/05/26/mag-ingrid-runtic-srbi-su-izborili-promjenu-naziva-ustasa-u-njemackom-rjecniku-a-naziv-cetnik-se-vodi-kao-suradnik-partizana/

Međutim, sada u digitalnom izdanju Dudena za istu riječ stoji slijedeće:

Ustaša: hrvatska fašistička organizacija, čiji su glavni ciljevi bili (državno) odvajanje od Jugoslavije i etnička homogenizacija Hrvatske te organizacija pod čijom vlašću (u Nezavisnoj državi Hrvatskoj od 1041-1945) su počinjena masovna ubojstva nad Srbima, Židovima i Romima.

S druge strane Srbi afirmiraju Dražu Mihailovića filmom, serijom i knjigom kao istaknutog antifašistom.

Čiča koljač je u američkoj kongresnoj knjižnici završio, izložba o Jasenovcu u UN-u koju su organizirali Srbi još je jači pritisak na nas…gdje mi to putujemo? Rade li iz nas  obožavateljima četnika preko medija?  Zamislite hrvatskg glumca koji veliča Antu Pavelića, kako bi u ovim medijima prošao. Zamislite njemačkog glumca koji bi veličao Hitlera? Srbi su izborili veličanje zločinca i uvjerili svijet da je on antifašista.

Što naša vlast radi? Pomaže preko medija skrnavljenje žrtve Križnog puta, dopušta mržnju prema žrtvama Križnog puta. Dopušta laganje SPC-u o broju srpski žrtava u Jasenovcu (750 000) i što je najgore financira SPC i Srpsko društvo prosvjetu koja uz naše antife i srpsku diplomaciju sve čine da se zabrani skup u Bleiburgu.

Srpsko društvo prosvjeta najodgovornije je za pokušaj zabrane skupa i ono se izborilo za promjenu tumačenja imena ustaša u njemačkom riječniku. Diktira preko srpskih dopisnika hajku na Hrvate.

čede

Ovaj HDZ-ovac na lokalnoj razini je član tog društva u Hrvatskoj. I dokazuje da je glas za HDZ zapravo glas za Pupovčevu pročetničku politiku.

Srbi pletu stratešku mrežu oko nas, dok se mi iscrpljujemo da li je ili nije bio zločin nad Hrvatima na Križnom putu…

HOP