Titovi najbliži suradnici i savjetnici bili su masoni i Židovi

0
9502

Hrvatski komunisti danas i oni u ratu, u vrijeme NDH-a nemaju previše veze. Ovi današnji su produkt srboslavije, dok oni iz 1941. godine imali su dva nivoa. Jedni su bili strogo za jugoslavensku ideju, dok jedan veći dio je bio za hrvatsku državnost što je pokazao na prvom zasjedanju ZAVNOH-a na Plitivičkim jezerima 1943. godine… Hrvatski komunisti ušli su u rat zbog jače borbe za radnička prava, upravo potisnuti tadašnjom nesnošljivom situacijom u zemlji, snažnim židovskim gospodarskim utjecajem i srpskih političkim zlostavljanjima.  

AVNOJ u Jajcu potpuno ih je izbrisao u toj ideji, njihove oblike državnosti i sve podredio tzv. jugoslavenskoj ideji. Mnogi istaknuti Hrvati komunisti gurnuti su u zapečak ili ubijeni. O tome danas komunisti šute. Veći dio njih stradao je u bitkama na Sutjesci i Neretvi, a jednice su popunjavali pred kraj rata okorjelim četnicima.

Vladimir Kupferstein zvani Bakarić i Edvard Kardelj glavni su nosioci ideje genocida nad Hrvatima 1945. godine. Dvojica židova koji sa Titom i kominternom dogovaraju klaonicu Hrvata. Oni su odlukama AVNOJ-a pobrisali odluke ZAVNOH-a o državnosti Hrvatske, a onda napravili masovni pokolj. Moša Pijade, Bakarić i Kardelj ovladali su Jugoslavijom, a genocidom nad Hrvatima željeli su uništiti kršćane. Hrvati su bili i tada i sada smetnja jer su kršćani. Jugoslavija je bila masonski projekt. To je prvi napisao titov general Gošnjak.

Ivo-Goldstein-Josip-Broz-Tito

Najbolji primjeri za to su Miroslav Krleža, koji je bio Titov prijatelj i mason, kao i Ivan Ribar, mason, koji je bio predsjednik Narodne skupštine Kraljevine Jugoslavije, a poslije rata i parlamenta Jugoslavije. Jedan od najvećih utjecaja na Broza, prema tvrdnjama onih koji se bave izučavanjem masonerije, imao je Winston Churchill, koji je bio viđeniji engleski mason. Prema jednima je upravo Churchill, za kojega je Broz čak izjavljivao da mu je “duhovni otac”, i “doveo Broza na vlast”.

Tu se spominje Churchillova zamisao da Tita “gurne” među vođe nesvrstanih u trenutku kad je “Zapad ocijenio da države trećega svijeta klize prema Rusiji”, pišu ovi autori. U famoznom pismu Gošnjak još spominje da su “Rankovićevi obavještajci” utvrdili kako su masoni nesumnjiva politička i duhovna elita bivše Jugoslavije, preko osoba poput Kardelja, Bakarića (pod tajnim imenom Kupferstein), braće Dizdarević, Vidmara, Krleže, Grge Novaka, dr. Savića, Koče Popovića, Antuna Augustinčića, dr. Kocbeka, Ivana Ribara, Oskara Daviča, Džemala Bijedića, Milovana Đilasa, Pavla Gregorića, Jovana Hristića, Miloša Crnjanskog, Vase Čubrilovića, Antonija Isakovića, Mladena Ivekovića, Ivana Politea, Srđana Price, Smodlake, Mike Tripala, Milana Bartoša, Gustava Krkleca, Krešimira Baranovića, pa čak i čuvenog pokojnog sportskog komentatora Hrvoja Macanovića i drugih.
Nenezić piše da su se mnogi masoni odmah nakon Drugog svjetskog rata priključili “novoj”

Jugoslaviji i radili na njezinu priznanju i stvaranju ugleda. Tako se od hrvatskih slobodnih zidara spominje da su se novoj vlasti “stavili na uslugu”, među ostalima, i dr. Andrija Štampar, dr. Marko Kostrenčić, dr. Miroslav Musulin, Marino Tartalja, Mijo Mirković, Stanko Frank, Franjo Durst, dr. Josip Badalić, dr. Petar Skok, Krklec, Milan Marjanović, Ljubo Babić, Tomislav Krizman i drugi. Sa srpske strane novoj su se vlasti priključili, među ostalima, dr. Viktor Novak, Ivo Andrić, Krešimir Baranović, Veljko Petrović, Aleksandar Belić, dr. Siniša Tasovac i drugi. Masonima se pripisuje nesumnjiv utjecaj na stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, ali i razbijanje Jugoslavije.

churcill i tito

Velika Jugoslavenska loža uz “blagoslov” Slobodana Miloševića ponovno je registrirana početkom devedesetih, uz pomoć njemačke Velike lože. To što se to dogodilo godinu dana prije agresije na Hrvatsku dalo je povoda za neke tvrdnje u Hrvatskoj kako “masoni potiču agresiju”. Sa srpske strane upirao se prst u hrvatske slobodne zidare i “put prema separatizmu” te razbijanju Jugoslavije.  “Svoje interese u jugoslavenskim proturječjima našla i inozemna masonerija”.

Zanimljivo da glavni falsifikator hrvatske povijesti je opet židov, Goldstein…Na čelu pak partizana hrvatskog pogleda na svijet bio je židov Hebrang. Žena protivnika komunista, Ante Pavelića bila je židovka.

HOP