Seljani pronašli migrante u šatorima na Banovini, otkrili sabirnu točku za migrante

0
7659

Policijska postaja Gvozd još jednom se pokazala kao  velika uhljebnica za tragikomične likove koji se više bave podmetanjima svjedocima, nego otkrivanju kriminala u općini. Godinama se ta policija iživljavala nad ugroženom obitelji Dragić. I nad svima onima kojima je dojadila njihova nestručnost.

Već samo pisali da je prije tjedan dana 250 metara od policijske postaje spavala grupa migranata. Policija ih uopće nije primijetila, već je specijalna policija obavila njihov posao. 

Prije par dana novi skandal sa tragikomičnom policijom iz Gvozda…Grupa seljana otkrila je taborište migranta kod srpskog sela Trstenice, odnosno nadomak sela u šumi. Ljudi su išli vidjeti u kakvom su stanju njihove privatne šume i usput imali susret sa migrantima koji su bili u šatorima za dvije do tri osobe na toj lokaciji. Šatori su pokriveni granjem kako bi što teže bili otkriveni njihovi položaji dronovima.

Prema iskazu svjedoka radi se o dobro organiziranom prebacivanju migranta koji očito od Srbije preko Republike Srpske do naših lokacija imaju profesionalne vodiče.  Policija u Gvozdu o tome nema pojma kao niti o onom slučaju prije tjedan dana.

Rute kojima prolaze policiji su još uvijek enigma, a zanimljivo da su vodiči uvijek vezani za srpska sela.Specijalna policija je intervenirala u ovome slučaju kao i u mjestu Vrginmost kraj policijske postaje. Mještani Gvozda se pitaju čemu im uopće služi lokalna policija.

Specijalna policija je danonoćno na terenu dok policija u Gvozdu provodi vrijeme spletkareći u svom neprofesionalizmu. Ljudima je više dosta takvih policajaca koji godinama tjeraju više političke igre, nego što rade svoj posao.

I.D.

HOP