Srbi u Hrvatskoj imaju srbijansku pravoslavnu gimnaziju u Zagrebu, a imaju li Hrvati u Srbiji katoličku gimnaziju?

0
4863

Da bi nastao antifašizam, mora postojati fašizam, a fašizma u Hrvatskoj nema. Hrvatski ”antifašisti” ga vide u ideji suverene države Hrvatske jer oni ne žele tu državu kao što ju ne želi ni SPC ni četnici.

 

Hrvatski ”antifašisti” otvoreno ruše hrvatsku državu i vrijeđaju hrvatski narod, a to hrvatska vlast tolerira, čak bez ikakve verbalne reakcije.

Štoviše, Plenković je ohrabrio lažne antifašiste sa Kusićevom komisijom koja je preporučila da se zabrane tradicionalni hrvatski simboli kao ustaški i fašistički mada ustaški pokret nije imao sveze sa fašizmom ili nacizmom sve do okupacije Jugoslavije nacistima uz blagoslov srbijanske Vlade. Međutim, ”crvena zvezda” kao simbol četništva je sačuvana mada je pod tom zvijezdom izvršena agresija na Hrvatsku i BiH.

Koga onda zastupa današnja hrvatska vlast? Današnja hrvatska vlast dozvoljava srbijanskom i talijanskom imperijalizmu da se širi u Hrvatskoj, koji se ni po čemu ne razlikuje od nacizma i fašizma, jer ne reagira na rušenje hrvatske države i vrijeđanja hrvatskog naroda. Ne reagira na ponašanje hrvatskih ”antifašista” kojima u pomoć uskaču otuđeni i talijanizirani Hrvat Radin koji je talijaniziran preko fašističke okupacije i talijanskih škola u Istri i srbski biznismen Pupovac?

Srbijanci preko SPC i Pupovca i danas traže hrvatski državni teritorij, a isto su tražili četnici. Radin u Istri ima talijansku gimnaziju koja odnarođuje hrvatski narod u Istri i Rijeci. Postoje li hrvatske gimnazije u Italiji? Zar u Trstu ne živi više Hrvata nego Talijana u Istri i Rijeci?

Međutim, svi oni su talijanizirani. Zašto tim talijaniziranim Hrvatima u Hrvatskoj ne vratimo hrvatska prezimena u Hrvatskoj? I Srbi u Hrvatskoj imaju srbijansku pravoslavnu gimnaziju u Zagrebu, a imaju Hrvati u Srbiji katoličku gimnaziju?

Zašto hrvatski ”antifašisti” nisu reagirali na nedavnu uvredljivu i lažnu izjavu srbijanskog patrijarha Irineja u kojoj optužuje Hrvate za pokolj milijun Srba u Jasenovcu, a izvršitelji su po njemu bili katolički svećenici. Zašto katolička Crkva nije reagirala na tu laž? Zar tako ne misli hrvatska Vlada predvođena Plenkovićem? Ako sebe nazivaju hrvatski ”antifašisti”, zašto ne zatraže osnivanje HPC i povratak pravoslavnih objekata u Hrvatskoj izvornom vlasniku – katoličkoj, odnosno, hrvatskoj pravoslavnoj Crkvi.
Zar svi srbski manastiri nisu bili vlasništvo katoličke Crkve i prisilom su predani SPC? Zar pravoslavna Crkva u Zagrebu i mnoge druge diljem Hrvatske nisu pripadale katoličkoj Crkvi? Zar svi današnji srbski manastiri (manjače) nisu bili vlasništvo katoličke Crkve? SPC je prvi put postala autokefalna 1920. godine nastankom kraljevine SHS i počela se širiti na tuđe etničke prostore, a to je postala na temelju HPC u Sremskim Karlovcima zahvaljujući mitu i korupciji carigradskog Patrijarha.
Istina, katoličkim crkvama su se služili hrvatski pravoslavci ili unijati jer Srba prije 19. stoljeća nije bilo ni u Hrvatskoj ni u BiH, a Srbijanci kao narod se naslućuju preko hrvatskih pravoslavaca tek 1874. godine tek nastankom umjetne tvorevine – kneževine Srbije na teritoriju Beogradskog pašaluka. Zar nije Vuk Karadžić pokušao Hrvatima oteti dubrovački jezik koji mu je nametnula katolička Crkva, ne samo u Dubrovniku nego još istočnoj Hercegovini, Crnoj Gori i Boki.

Svi pravoslavci u Krajini nakon raskola su bili pod jurisdikcijom Rima. Prije raskola svi dalmatinski gradovi su bili bizantski, a zbog toga je Venezia, odnosno Mlečani, posezala za hrvatskim teritorijem u Istri i Dalmaciji, a to danas čine i talijanski katolici. Crvena Hrvatska ili Krajina koja se prostirala od Raše pa sve do Drača u Albaniji bila je vazal Bizanta, a Srbijanci kao narod nisu mogli postojati jer nikada prije toga nisu imali državu.
Etnik Srbijanac se pojavio nastankom kneževine Srbije. To je povijesno prva srbijanska država, a sve drugo je laž kojoj su skloni današnji Srbi i Srbijanci. Crvena Hrvatska ili Krajina je postala katolička država tek nakon propasti Bizanta, a tada je granica Crvene Hrvatske pomaknuta sa rijeke Morave na Drinu 924. godine. Dakle, današnja Srbija nikada nije bila dio Bizanta, a Crvena Hrvatska ili Krajina je bila vazal Bizanta sve do njegove propasti. Današnjom Srbijom su dugo vladali Bugari, a potom i Osmanlije. Moramo razlikovati Srbe i Srbijance ako želimo razumjeti povijest.
Nakon raskola u kršćanstvu nastaje nova Crvena Hrvatska sa današnjom Crnom Gorom sve do Drača. Međutim, ubrzo se ta Crvena Hrvatska vraća pod jurisdikciju Rima, dakle, katoličanstvu. Crnogorci su bili katolici sve do dolaska Osmanlija kad pučanstvo iz Raške bježi u Crnu Goru i tamo prenosi pravoslavlje jer je Raška pripala Bugarima nakon 924. godine. Pravoslavlje se tako vraća u Crnu Goru početkom 15. stoljeća. No, ostala su neka hrvatska plemena u Crnoj Gori koja su se opirala pravoslavlju. Mislim da se jedno pleme zvalo Crnica koje se naselilo najprije u Boku, a potom se selilo u Dalmaciju. Ti Hrvati danas nose prezime Crnić.
Koja europska država u doba fašizma i nacizma nije bio okupirana, a hrvatski antifašisti optužuju hrvatski narod kao osnivače i nositelje fašizma i nacizma dok su njihovi ljubimci komunisti samo sproveli Hitlerove ideje preko majke Rusije, a to nam otkriva oportune kretene koji nastoje sačuvati svoje privilegije lažnim optužbama protiv hrvatskog naroda i hrvatske države.

Ovo su razlozi zašto birači na slijedećim parlamentarnim izborima moraju reći NE HDZ-u i Plenkoviću.
Srećko Radović

 

HOP