Na dan općine Krnjak svirala se srpska himna, prisutan i kradezeovac koji je pozivao narod da glasa za Pupovca na EU izborima

0
5741

KRNJAK – Iako se dan opštine Krnjak inače proslavlja 25. juna, na isti dan kada i Dan državnosti Republike Hrvatske, ove godine je proslava objedinjena sa Smotrom folklora tri dana ranije.

Proslava dana opštine Krnjak započela je himnama Republike Hrvatske i Republike Srbije, a nakon toga okupljenima se obratio predsednik opštinskog Veća Rade Grijaković koji je otvorio svečanu sednicu. Potom je održana i minuta ćutnje za sve preminule meštane s područja ove opštine u proteklih godinu dana, izvještava portal “Srbi.hr”.

Proslavi dana opštine Krnjak prisustvovali su načelnik opštine Vojnić Nebojša Andrić.”- pišu Srbi.

Nebojša je kradezeovac koji za vrijeme izbora za EU parlament pozivao kradezeovce i one maloumne Hrvate da glasaju za listu Milokrada Pupovca došao je među svoje… Sada je došao u centar četničije, gdje se pokreče sve preko srpske crkve, a ona u Krnjaku je mozak velikosrpstva. Ovo mjesto posjećuju često ekstremisti  iz Biroa Krajine, sa sjedištem u Beogradu, a to je u prijevodu  vlada Krajine u izbjeglištvu… Ovdje je česti gost srpski bezbednjak iz rata Mile Šapić, pa zašto ne bi došao i kradezeov Nebojša. Nebojša je pravi poslušnik poslušnika A. Plenkovića zvanog Plenkonja.  Za vrijeme rata u BiH Nebojša je bio u Armiji BiH, nije želio u HVO.

Općina je pomaknula dan općine kako ne bi bio kada i Dan državnosti, a u općini se svira i himna Srbije…Samo je falio i čedo Vučko da se sve uklopi. Iz Krnjaka se nekada rušilo Karlovac, sada se ruši ustavnopravni poredak.

HOP