‘Zadarani ako nas pozovete mi branitelji Banovine polomit ćemo britanske vojnike’

0
8031

 

Ivo Vranić - savjetnik za braniteljsku populaciju
Ivo Vranić – savjetnik za braniteljsku populaciju

Zadrani u čudu zar je to moguće da britanska vojska je poput Darivarca. U velikom čudu sam i ja. Pa zar u tom Zadru nema netko organizirati barem 20-tak branitelja i tim poklonicima crnovlaškog kralja Petra Karađorđevića, toj elitnoj postrojbi Britanske vojske polomiti sve kosti, a ne se zgražati.

Što su Zadrani mogli drugi očekivati , pa njihovi djedovi su predali Hrvatske Sinove, žene, djecu, starce, koljaćima sa zvijezdom petokrakom na čelu i osigurali Bleiburšku grobnicu Hrvata 1945 god.

Sad potomci tuku , napadaju građane i turiste po Zadru. Po našim plažama šetaju Srbi sa tetovažama četnika Draže, sad se pojave ovi banditi iz Engleske, a ja se pitam gdje su nestale naše Udruge branitelja,  svaka čast Udrugama koje rade ,ali što je sa drugima, pa u ovo vrijeme svi imamo mobitele i u kratkom roku se branitelji okupe.

Tko nas je u ratu okupljao?  Sami , svaki kvart ,selo, grad -znali smo tada se okupiti, sad samo čuđenje, zar sad nema nikoga da u Zadru okupi ekipu branitelja da zaštite svoje obitelji , svoje svetinje? Gdje je ponos i slava?

E prijatelji moji branitelji Zadra da sam ja čekao i ekipa o kupljena u Inicijativu branitelja grada Petrinje u Maloj Gorici kod Petrinje izgradio bi se kamp za migrante, ta inicijativa se usprotivila toj gradnji i uspjeli smo pobijedili MUP Rh, pobijedili gradonačelnika grada Petrinje Darinka Dumbovića,  koji je dogovarao gradnju tog kampa sa ministrom Božinovićem.

Dokazali smo da možemo pobijediti. Gdje je nestala hrabrost ratnika iz Zadra, čast pojedincima , zar se zaboravila prolivena krv , zar nam i dalje nije SVETA dužnost štititi i čuvati naš DOM I Domovinu , naše obitelji i naše sugrađane.

Ako ne možete Zadrani sami- pozovite RATNIKE SA BANOVINE ,rado dođemo i te pojedince iz Elitne postrojbe pošaljemo djedovima u Englesku u gipsu neka tamo pričaju tko su Hrvatski Ratnici.

A pojedinim braniteljskom udrugama poručujem sramite se i bilo bi časnije da u svoje Udruge stavite ključ u bravu i ne sramotite braniteljsku populaciju.

Dozvoliti da vam ti huligani tkz . Britanski vojnici haraju po Zadru je više nego sramotno. Znaju oni vrlo dobro što je Zadar značio u drugom svjetskom ratu , da ne znaju da li bi Zadar bio sravnjen sa zemljom. Tko ga je sravnio zna se -Britanska eskadrila.

Piše Ivo Vranić

HOP