ZDS se zabranjuje, ćirilica uvodi, a nema zakonske osnove za zabranu četništva!

0
12573

Presudu Visokog prekršajnog suda komentirao nam je i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

– Stvari doista nisu crno-bijele. Treba biti pošten i kazati da je pjesma Čavoglave nastala prije 28 godina, toliko se godina izvodila na koncertima, puštala na HRT-u, nema vojnika, a i sâm sam to bio, koji je nije pjevao ili barem slušao. I njezin autor 28 godina pjevao ju je u izvornom obliku, pa i na raznim svečanostima koje su se održavale uz blagoslov države, i on zato doista ima osnovu vjerovati da je to bilo dopušteno – kaže Turudić.

Pravno tumačenje

No dodaje da je sada, odlukom Visokog prekršajnog suda, takvo izvođenje zabranjeno i bit će zabranjeno osim u slučaju, kaže, da se dogodi da neko drugo sudsko vijeće Visokog prekršajnog suda odluči drukčije.-piše Večernji list.

„Visoki prekršajni sud u pravomoćnoj presudi navodi da je pozdrav ‘Za dom’ i ‘Za dom spremni’ korišten i kao službeni pozdrav ustaškog pokreta NDH koji je nastao od fašizma i koji je utemeljen na rasizmu i time simbolizira mržnju prema ljudima različite rase, vjerskog i etničkog identiteta“.
(Slobodna Dalmacija, 14. kolovoza 2019.)

U IME PARTITOKRACIJE – VISOKI PREKRŠAJNI SUD „ZA DOM NESPREMAN“

1. Nakon LABINSKE REPUBLIKE (1921.), kao prvoga otpora talijanskom fašizmu, VELEBITSKI USTANAK (1932.) „hrvatskih nacionalista – USTAŠA” prva je organizirana protimba srpskoj monarho-fašističkoj diktaturi i okupaciji (1918. – 1941.).

2. U tom ustaško-antifašističkom ozračju („prvi pucanj u onodobni nepravedni versajski poredak“) – kao inačica stara hrvatskog pozdrava – upravo je pronikao slobodarski poklič ZA DOM SPREMNI.

3. Naime, „taj se pozdrav pojavljuje početkom tridesetih godina u sklopu djelovanja Ustaše – hrvatske revolucionarne organizacije (UHRO)“. Prva je njegova uporaba „u listu Ustaša, iz srpnja 1932., da bi od tada bio češće korišten u tome listu, u ustaškim dokumentima i u drugim publikacijama ustaško-domobranskog pokreta“ (Mario JAREB).

4. S tim u svezi, odlučno ustajući protiv srbočetničko-jugokomunističkoga fašizma – kako danas svjedoči velebni spomenik velebitskim ustanicima u Jadovnom (Krču) – spomenuti poklič nimalo slučajno preuzimaju sudionici DOMOVINSKOG RATA (1990. – 1995.).

5. Tim prvim izvorno-ustaškim spomenikom u RH – što je sastavnica projekta „Velebitsko-vukovarski pobjednički krug“ (1932.- 1995.) – simbolički je tako obeskrijepljena „službena” historiografska paradigma, koja, spram „iz vlastite“, promiče „povijest iz tuđe glave“.

6. Spomenutu paradigmu, „službeno“ obilježava: Goldsteinova boljševičko-antifašistička („1941.: godina koja se vraća”) i, tome susljedna, Pupovčeva velikosrpska aksiomatika („Jadovno /1941./ je matica svih kasnijih zločina druge polovice XX. Stoljeća u Hrvatskoj i BiH”). Potonju, posebice, ovih dana skandalozno osnažuje Dejan JOVIĆ.

7. Upravo pod teretom „povijesti iz tuđe glave“ donijeta je veleizdajnička odluka (v. moto), uz asistenciju pučke pravobraniteljice (Lora VIDOVIĆ), koja je – glede nelustrirana jugokomunističkog i aboliranog srbo-četničkog totaitarizma – spram HRVATSKE NACIJE, u funkciji (o)pozicijskoga koruptivno-klijentističkog sustava PARTITOKRACIJE.- piše I. Biondić.

Lijepa naša kao himna prvi put se izvodi u NDH-a zna li to ovaj sud?

Kuna je novac iz NDH-a…to će sve zabraniti ova ekipa ? Zašto sudstvo tolerira lažne spiskove u Jasenovcu?  Zašto tolerira mržnju srpske crkve koja laže da je u Jesenovcu ubijeno milijun Srba?

Pupovac tvrdi da nema osnove za zabranu četništva.

Četničke popevke pjevaju srpski popovi i svakojaki skorojevići…Ćirilica posvuda iako su lažni spiskovi popisa birrača u mjestima  gdje nema ni približno srpskih birača. HDZ želi izazvati građanski rat ovim odlukama kojima je nagradio srpska klanja i ponizio Hrvate.

Thomsona zabranjuju, a četnike podržavaju. Tko plaća te suce?

HOP