Hravtu četnici odsjekli sjekirom lice, drugom izvadili srce, a DORH odustao od progona!

0
4666
Ivo Vranić - savjetnik za braniteljsku populaciju
Ivo Vranić – savjetnik za braniteljsku populaciju

Zločinci spavate li mirno?

16.08 .1991.godine u zaseoku Bjelovac kod Peckog na Banovini dogodio se masakr nad trojicom pripadnika pričuvnog sastava Mupa Rh i jednim civilom.

Tog dana 16.08. 1991. Stjepana Horvat,  Đuro Horvat , Mato Horvat i lvan Bugarin su svakodnevno odlazili nahraniti stoku u zaseok Bjelovac,  na osamljenom djelu puta bez ikakvog razloga naoružani puškama i sjekirama napadnuti su od strane domaćih četnika iz Gornje Bačuge.

Samo zbog toga što su bili Hrvati ispaljeno je u njih više hitaca i to nije bilo dovoljno od strane četničkih bandita , već su ih nastavili udarati sjekirama po glavi i tijelu.

Naime lvan Bugarin Mato i Đuro Horvat su bili pričuvni policajci  postaja Petrinja,  a Stjepan Horvat civil. Stjepan Horvat ubijen je u podrumu, sa njim je bila i kćer koja je preživjela radi se o… mentalno bolesnoj osobi.

Mato i Đuro Horvat te lvan Bugarin ubijeni su i masakrirani kod kuće Milana Horvata ,Mati Horvatu je odsječeno pola lica sjekirom , Đuri Horvatu nos i prsti jedne ruke, a lvanu Bugarinu odsječena ruka i to bandi Četnićkoj nije bilo dosta,  već su lvanu Bugarinu iz tijela izvadili srce.

Za ovaj i mnoge druge zločine na Banovini nitko nije odgovarao , a što je najgore i najbolnije nikada nitko od raznih braniteljskih udruga na tom mjestu nije položila vijenac i zapalila SVIJEĆU, po prvi put u ovih 28 god lnicijativa branitelja grada Petrinje će to učiniti , ta lnicijativa branitelja nikoga netraži novac za vijenac ili SVIJEĆU , nikome politički ne podilazi.

Za taj masakr postoje svjedoci iz Gornje Bačuge, ali šute , po nekim saznanjima čak jedan od sudionika radi u jednoj gradskoj firmi u Petrinji.

A ovo nakaradno  pravosuđe 2009 . godine, pokreće kazneni progon , a 2010 godine  DORH i sud u Sisku odustaju od daljnjeg progona.

Što na ovo sve reći – tužno i žalosno,  zločinci šetaju slobodno po Hrvatskoj,  smiju se nama dragovoljcima domovinskog rata bez imalo grižnje savjesti pokažu se na mjestima pijeteta poginulim braniteljima , po protokolima nekih čelnika braniteljskih udruga idu ispred nas dragovoljaca !

Pitam se pa kad će to VRIJEME VEĆ DOĆI da Četnici odgovaraju za ovakve zločine. Do kada će ovom Hrvatskom natopljenom krvlju naroda i nas branitelja upravljati izdajnićka banda u DORHU i pravosuđu?

Jedan legalan uzvik ZA DOM Spremni se progoni , a ovakvi zločini se od istih opraštaju. Za Sva Vremena UVJEK ću biti za DOM SPREMAN.

IVO VRANIĆ BUVA PETRINJA

HOP