Neinformirana Slobodna Dalmacija proziva iznajmljivače ‘zbog klima’, a oni slušaju preporuku turističke zajednice!

0
3795

Već dva mjeseca antihrvatski mediji neprekidno štancaju članke u kojima na sve načine pokušavaju ocrniti hrvatski turizam.

received_2433879910228079

U jednome sam pročitala čak kako su hoteli s inventarom iz socrealističkih vremena u Crnoj Gori “šarmantni”, a kod nas je isto takav namještaj u privatnom smještaju ocijenjen kao potpuno neprihvatljiv. Nastranu činjenica da je 99% iznajmljivača odavno diglo kredite i kupilo vrlo pristojan i lijep namještaj, gotovo se i natječu u tome. Pa onda ovi levati pišu da je u Crnoj Gori fantastično upravo to što se turist osjeća sigurno zbog toga što je Crnogorska vlada zabranila ubojstva mafije za vrijeme sezone i slične idiotarije.

Ali ova budalaština je stvarno prelila čašu; kažu ti lumeni od novinara da su Dalmatinci netrpeljivi prema turistima kad ovi ostave klimu otvorenu u apartmanima dok su na kupanju.

Dakle, za dokaz koliko su neinformirani i nepismeni ti budalaši od takozvanih novinara – postoji jedan mali letak kojeg svatko od privatnih iznajmljivača može dobiti od svoje turističke zajednice, a na kojemu lijepo piše da se goste umoljava da isključe klimu dok ne borave u sobama i apartmanima.

Toliko opće kulture, znanja i svijesti o okolišu bi trebao imati svaki pojedinac, pa čak i novinar, da skuži osnovne stvari.

FB_IMG_1566370468131

To znaju i domaći i turisti jednako, jer nismo svi skupa majmuni pali s grane koji nikad nismo vidjeli klima uređaj. Al novinari koji ovakve budalaštine pišu, očito jesu zlonamjerni, kojima je mržnja prema Hrvatskoj jača od istine!

Svi natpisi ovoga tipa ne smetaju ministru turizma niti se ikada u sezoni  oglasio u svezi toga. Da li je on ministar ili vozač autobusa?!

Faktograf se diči da uklanja lažne vijesti, a kako vidimo on ih podržava! Niti ovaj puta nije reagirao kao i kod laži da su se Talijani otrovali u hvarskom restoranu. HND kao udruga novinara šuti na ove laži i divljanje njihovih novinara, oni sude pravednicima i štite uglavnom interes pupovčeve struje.

mag. Ingrid Runtić

HOP