Šarić glumi hrvatskog povjesničara, tvrdi da je sve bitno u Hrvatskoj srpsko i tko ga demantira ‘kulturno’ ga nazove majmunčinom ili ustašoidom!

0
6718

Ovaj šarlatan glumi hrvatskog povjesničara, a pojavio se da bi prvenstveno pobio teze našeg portala. Mi smo prvi objavili teze ruskog povjesničara koji je odavno pobio srpske laži.

Goran-Saric-940x560-1

Sada Šarić izvrće teze i tvrdi što i četnička politika Šešlja o našem porijeklu. Čisti govor mržnje, laži, širenje četništva pred našim očima u Rijeci! DORH ne reagira.

velikahr

O prisutnosi Hrvata u Udinama izvijestili smo javnost.

grb 3grb konte

Goran Šarić i njegov pseudonim Mislav Horvat – ljubitelj nebeske Srbije

Piše: Zoran Maštrović

Prije tri godine na medijskoj sceni u Srbiji se pojavio Mislav Horvat dopisnik iz Zagreba, a kada je sa scene nestao, odnosno ugasio svoj facebook profil, u isti tren na srpskoj medijskoj sceni se pojavio Goran Šarić „hrvatski istoričar“ doslovno kao njegova zamjena.

Što je to slično njima dvojici i što ih skupa povezuje i što nam kazuje da je riječ o jednom te istom čovjeku. Oboje, tj. Goran Šarić sa svog lažnog profila Mislav Horvat je svojim statusima na facebooku privlačio je pažnju medija da je svaku njegovu objavu objavila većina ortodoksnih srpskih internet portala, samo se čekalo na njegov komentar da ga objave, a isto se događalo sa njegovim objavama pod pravim imenom Goran Šarić, svaka objava na facebook bi završila odmah na srpskim portalima. Oboje su postali medijske zvijezde u Srbiji koji pišu o povijesti i komentiraju trenutna politička previranja i događanja. Sada kad nema Mislava Horvata, imaju njegovu light verziju Gorana Šarića koji ovaj put pažljivo iznosi svoja mišljenja da ne bi puno uvrijedio Hrvate, ali ne skriva opsjednutost srpstvom kao ni pod lažnim profilom Mislav Horvat.

Reakcija sa hrvatske strane na tada već medijsku zvijezdu Mislava Horvata došla je kasno i shvaćeno je kao da je riječ o lažnom dopisniku, odnosno nekom Srbinu koji se predstavlja kao Hrvat, međutim to je naivno, jer osim šta je pisao na hrvatskom govoru i na vrlo sličan način kao i Goran Šarić, moglo se vidjeti da je školovan po hrvatski, te je itekako bio upoznat sa stvarima i događanjima u Hrvatskoj, da ima um Hrvata i katolika, dakle tu nekog srpskog provokatora koji se prestavlja kao hrvat nema, nego je riječ o hrvatu koji je možda nekim svojim „duhovnim putovanjima“ po Srbiji zavolio sve srpsko i zamrzio sve hrvatsko. Dovoljno je vidjeti komentare nekih Šarićevih obožavatelja koji ga uspoređuju sa Mislavom Horvatom, ne sluteći, (ili možda sluteći) da je riječ o njihovom obožavanom Hrvatu Mislavu Horvatu koji je otkrio srpstvo i nebesku Srbiju kao i Goran Šarić. Da je Mislav Horvat i Goran Šarić ista osoba potvrdile su mi glasine na facebooku nekih njegovih obožavatelja. Bez obzira na taj Šarićev lažni profil, postavlja se pitanje kako jedna takva osoba takvim stavovima može slobodno gostovati na predavanjima po Hrvatskoj, u emisiji Na rubu znanosti Krešimira Mišaka i na Podcast Inkubatoru Ratka Martinovića, vjerojatno su njih dvojica toliko napušena i opsjednuta nekim njegovim new agerskim bajkama o hipijevskoj nenasilnoj Vinčanskoj kulturi, Slavenima Indijancima Europe i sada najnovije balkanskom vještičarenju, a njemu dobro dođe da ga ta dvojica napušenih new agera promoviraju… Ali ima i luđe, duhovni otac Gorana Šarića je pokojni pukovnik Bogosav Stojmenović luđak i tehnički šef kultne srpske parapsihološke grupe 69. Za kojem Šarić piše: „Prošle su 3 godine od kad je pukovnik Bogosav Stojmenovic – Bogi preselio u nebesku domovinu….Imao sam tu čast da ga poznajem, da bude moj mentor i duhovni otac. Da ga mogu vidjeti poručio bih mu: “Ratniče sa Radan planine izvršavam tvoje naređenje!”( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=417905595410269&set=a.)
Šarić se naziva „historičarem, Srbi ga nazivaju „hrvatskim historičarem“, sam hrabro tvrdi da je doktorirao je na ‘Institutu za nacionalnu istoriju’, kojeg vodi srpski mistik i karizmatik dr. Miroljub Petrović, a da mu je tema doktorske disertacije mu je bila „Isus iz Nazareta“. Koliko je sve to na lažnoj osnovi, i tko sve stoji iza toga saznao sam da je Miroljub Petrovic Vučićev piun, guru i duhovni vođa njegovih pseudo-nacionalistickih grupa. Miroljub Petrović je teška prijevara i pravoslavni fundamentalista, lažni doktor, lažni profesor i kvazi alternativac, nešto slično luđaku J.I. Deretiću, po svemu sudeći i gori. Zbog svog propagiranja Vučića, često se pojavljuje na televizijskim programima. Što znači da je Šarić završio za „istoričara“ kod lažnjaka na lažnom institutu, kod osobe koja je završila rudarsko geoloski studij i stekao zvanje paleontologa, i koji profesor nigdje nije bio, a kamoli da je završio doktorat iili bilo šta vezano za historiografiju. A Šarić o tome piše sa oduševljenjem: „ Sinoć sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu pred više od tisuću ljudi obranio svoju doktorsku dizertaciju: “…Srbi narod najveći i najstariji – pouzdano znam!”(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439931229874372&set=a.244247552776075&type=3&theater )

Je li Šarić Vučićev agent ili sredstvo? Zašto u Hrvatskoj nema reakcija na njegova piskaranja u javnosti u kojima prikriveno i indirektno mrzi i negira sve hrvatsko te na svojim predavanjima i piskaranjima po Hrvatskoj Hrvatima otkriva vinčansko srpstvo i drevnu nebesku Srbiju, šta će na kraju ispasti po njemu da smo svi Srbi, ali toga nismo svijesni i vrijeme je da otkrijemo svoje srpstvo i u svemu tome veličanstvenost. Moš mislit…
Prilog tome da je Šarić i Mislav Horvat jedna te ista osoba je negiranje rane srednjovjekovne hrvatske povijesti gdje obojica (tj.on sam) tvrdi da nema dokaza za postojanjem hrvatskih kraljeva i države, evo primjera:
– Mislav Horvat: „Ono što nisu ukrali Srbima, Hrvati su izmišljali, a često su njihovi kraljevi nastali na temelju sjećanja na lokalne srpske knezove i župane, koji onda u fantazijama vatikanskih falsifikatora postaju hrvatski kraljevi. Jedan od posebno popularnih izmišljenih kraljeva je Zvonimir.“ (https://srbijanews.com/2017/05/07/hrvatski-kraljevi-trolovi-karakondzule-i-ostala-mitska-bica/)
– Goran Šarić: „Problem s Tomislavom i drugim hrvatskih vladarima iz srednjeg vijeka je što nema dokumenata iz tog vremena koji ih spominju. Imamo neke kasnije prijepise koji su najčešće krivotvorine. Tomislav, ako je i postojao, nije mogao biti više od nekog oblasnog gospodara. Tadašnja Hrvatska bila je mala kneževina koja je bila ograničena na priobalno područje od Rijeke do Šibenika, s tim da su gradove uz more uglavnom držali Mlečani, a prije njih Carigrad. U kasnijem periodu širi se do Bihaća, pa se taj prostor i u vrijeme osmanske okupacije zvao “Turska Hrvatska”. Ostrogorski je mogao pisati i da je Rambo obranio Srbe od Bugara, ali ni za Ramba, ni za Tomislava ne može navesti dokumente iz tog vremena.“( https://100posto.hr/news/kontroverznom-povjesnicaru-koji-tvrdi-da-je-srpska-vojska-oslobodila-istru-i-dalmaciju-postavili-smo-direktna-pitanja)

Prilog svih gadosti Gorana Šarića po pseudonimom Mislav Horvat i bez njega:

„…a Knin niti herojski grad kad u njemu nije bilo nikakve borbe, hrvatska vojska samo je ušetala u njega, niti je ikad u prošlosti bio hrvatski, jer je u njemu sve do 1995. živjelo 90 posto Srba.“
„…narod koji slavi bitku u kojoj je bio 10 puta brojniji i u kojoj je bez borbe ušetao na praznu zemlju, gdje je palio kuće i ubio starce koji su bili preslabi da pobjegnu. Oluja je najveća hrvatska pobjeda. Jadan je narod kojem je to pobjeda.“(http://www.novinar.de/2017/08/05/da-li-srbi-sami-uzrokuju-svoje-oluje.html?lang=lat)
„…iz drugih svjetskih geopolitičkih struktura, smislio još jednu gadost: bombardovanje Dubrovnika u posljednjem ratnom vihoru. Sve je pripisano srpstvu i Srbiji. Niko nije govorio da JNA, vojska Jugoslavije šalje granate na Dubrovnik, nego da to rade Srbi.“ … kada je Jugoslavija granatirala grad Dubrovnik, što se teško dojmilo kod Srba Dubrovčana, jer je propaganda sve pripisivala Srbiji i srpskom narodu.“ (https://patriot.rs/mislav-horvat-zasto-srbija-nema-izlaz-na-more/)

„…zvao se Ivan Kukuljević Sakcinski. On će kasnije zajedno sa nekolicinom katoličkih svećenika izmisliti niz hrvatskih kraljeva, iskopati mnoge lažne nalaze… sve ono što smo imali prilike gledati u naučno-fantastičnoj seriji “Hrvatski kraljevi”.
„Ono što nisu ukrali Srbima, Hrvati su izmišljali, a često su njihovi kraljevi nastali na temelju sjećanja na lokalne srpske knezove i župane, koji onda u fantazijama vatikanskih falsifikatora postaju hrvatski kraljevi.“
„Šta još reći o narodu koji je jezik ukrao Srbima, kojem je gramatiku napisao Srbin Đura Daničić, narodu koji nije imao ni prezimena ni zemlje, dok Srbi i u Hasburškoj monarhiji i u Osmanskom carstvu imali svoju zemlju…“
(http://www.intermagazin.rs/tekst-koji-je-zapalio-hrvatsku-ovo-je-istina-o-hrvatskim-kraljevima-i-hrvatskoj-istoriji/)

Mislav Horvat
Rušenje sramotnog „Vukovarskog mita”: Tuđmanu u Vukovaru nije trebao mir nego rat – Mit i temelj hrvatskih laži!
(http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=410&cl=31)
„Ideologija hrvatstva postoji samo kao anti-teza, kao negacija srpstva, nikad nezavisna, nikad sama za sebe. Hrvati svoj identitet izgrađuju negirajući svoje srpsko porijeklo“ (https://www.srbijadanas.net/mislav-horvat-od-svih-srba-najgori-su-hrvati-ili-drugosrbijanci/)

„…kad sam prvi put doživio tu čast, dobio poziv da proslavim pravoslavni Božić, sa svojim prijateljima Srbima iz ulice. Nemoguće je opisati taj osjećaj, tu toplinu i duh koji sam osjetio.
Veliki jevrejski akademik, Enriko Josif često je govorio da su Srbi narod nebeski. I zaista, Srbi su narod koji prašta, koji voli, koji živi. Gdje god da ih staviš, oni taj svoj komad neba urede da im bude lijepo. Kao kap vode, uvijek zaobiđu sve prepreke i nađu put. „
(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=452076128659882&set=a.244247552776075&type=3&theater)
„Ako su Židovi izabrani narod, zašto Srbi ne bi bili nebeski? …Ne trebaju nama ni Kalinić, ni Miki Manojlović ni Sergej Trifunović objašnjavati da je Kosovo odavno oteto.!
(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465412383992923&id=100015724959291)

„Kosovo je duša Srbije. . Kosovo nije logika, nije racio. Kosovo je metafizika. Baš u njemu ima nešto što natjera svakog Srbina da na kraju postupi isto kao car Lazar i njegovi sveti ratnici…“ (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=450651648802330&id=100015724959291)

„Miloš Milojević, srpski istoričar iz 19. veka, za kojeg kažu da je izmišljao, piše da je Srbima u prvoj polovini 10. veka vladala kraljica. Pre nekoliko godina otkriveni su delovi natpisa iz zidova nekadašnje džamije, a danas crkve sv. Vida u Klisu, kod Splita. Na njima se pominje kraljica Domaslava, a natpis je datiran u prvu polovinu 10. veka. Ako je Milojević izmišljao, kako to da je arheologija 140 godina kasnije potvrdila njegove izmišljotine?“ (https://www.in4s.net/hrvatski-istoricar-srbi-su-jedni-narod-koji-se-samostalno-oslobodio-od-turaka/?lang=lat)

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da Goran Šarić u Marićevoj “Ćirilici” otkrije svoj pravi etnički trag
U povodu odlične zamisli da se oduzmu diplome povjesničara Jakovini, Markovini i Klasiću, evo nam još jednoga prasca – kapitalca iz kruga tih kvazi povjesničara, izgubljenih u prostoru i vremenu,što tvrde da su Hrvati tobože Srbi(!?), iako svatko iole obrazovan, načitan i pismen zna da je obratno i da su Srbi zapravo povijesno i istočnohrvatsko raško ili (h)r(v)aško pleme staroga naroda Hrvata iz ranoga srednjevjekovlja.
Ludoj družini Klasića, Markovine i Jakovine treba svakako pridodati i političkog Srboslavena Gorana Šarića iz Rijeke. Gostovao je pred nekoliko tjedana u “Ćirilici” kod Marića, a društvo mu pravila Milica Đurđević, zvana Milica Zavetnica iz velikosrpskog i ruskog pokreta “Zavetnici.”
Reklamirala je Šarićevu promidžbenu tribinu u Beogradu, usput ponosno dodala kako su u stalnom kontaktu,,te da njihov pokret “Zavetnici” jako cijeni i štuje znanstveni rad “dokazanoga hrvatskog antifašista Šarića,” te da je on njima u Beogradu i diljem Srbije uvijek dobrodošao i drag gost.
Na te riječi Milice Zavetnice nije ostao ravnodušan ni Goran Šarić. Štoviše, uskliknuo je s ljubavlju Milici Zavetnici i povjerio i pred nazočnim voditeljem Milomirom Marićem i brojnim auditorijem svoju slatku i brižno skrivanu tajnu. Goranu Šariću se u studiju u spontanom razgovoru s njegovim političkim istomišljenicima omaklo priznanje da njegovi preci potječu od pravoslavnih i srpskih Šarića, doseljenih u Hrvatsku iz graničnog područja Crne Gore i istočne Hercegovine.Krv nije voda, kliknuo bi veselo svojim Srbima pritajeni i prikriveni četnički vojvoda s katedre sveučilišnog profesora iz Rijeke po imenu Goran Šarić. Sad kao hrvatski partizan veliča zvijezdu petokraku, Tita, partiju, omladinu i akciju, a sutra će po potrebi, želji i volji njegovih političkih i ideoloških mentora iz Beograda, petokraku lako zamijeniti kokardom. Danas se petokrači i kune u komunizam kretenizam majmuna Tite Kite, sutra će se ako ustreba njegovim političkim gazdama u istočnom hrvatskom susjedstvu dati drage volje i prisegu straži četničkoga masnobradoga đenerala Draže, višestruke ljudske Paralaže.
I pojava Gorana Šarića je najbolji dokaz znaka jednakosti između Titovog komunizma kretenizma pod petokrakom i Dražinog fašizma idiotizma pod kokardom. Mogu imati povremene i privremene nesuglasice oko uzajamne političke borbe za prevlast, ali im je zajednički imenitelj bespoštedna i beskompromisna borba protiv svega hrvatskog.
To odlično zna i petokraki Titov zvjezdaš Goran Šarić, kao i njegovi politički poslodavci. Sad je petokraki zvjezdaš, ali tko zna je li daleko dan kad će taj povijesni hrvatski lakrdijaš Šarić možda postati i otvoreni četnički kokardaš? Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da Goran Šarić u Marićevoj “Ćirilici” otkrije svoj pravi trag.-piše  Dragan Ilić
šarić deretić
Ovom “hrvatskom istoričaru je uzor metalurg!
šarić 4
Riječi jednog obrazovanog povjesničara su majmunčina ili slično…
šarić 6šarić
Drži predavanja a nije bio u arhivu…koja ludnica!

Ovo je srpski pogled na ovog metalurga koji se proglasio historičarom, a Nijemce proglasio manjinom;

Milan Tarot- savremene srpske istorije, samozvani doktor istorijskih nauka (inače metalostrugar), reformator gramatike zaslužan za utiranje palatalizacije u srpskom jeziku(tvorac mrskog mi prideva “srBski”) i među obrazovanom omladinom poznat kao Ovan Seretić. Sve bi ovo bilo nebitno da dotična spodoba ne održava “naučne” skupove širom Srbije (inače puni sale u kojima se ovo održava) na kojima neobrazovanoj raji potura priču o Srbima kao nebeskom narodu od kojeg su nastale nacije kao sto su Grci, Egipćani, Rimljani… Na sebe je skrenuo pažnju knjigom “Zabranjena istorija”(sjajan marketinški potez, samo reci Srbinu da je nešto zabranjeno i smatraj da je posao obavljen) u kojoj nas prosvećuje saznanjem da ova istorija koju mi učimo(doduše, treba istoriji prilaziti sa velikim rezervama) ustvari i nije prava istorija nego zavera stranih službi da se utre sveti srpski narod! Knjiga je puna nebuloza koje kao da je pisao naduvani Ekrem Jevrić i autentičnih mapa koje je verovatno Deretić sam crtao. Jedino što nam preostaje je da pretpostavimo da je:

1. Deretić begunac iz ludnice Arkam koji se doselio u zemlju ludaka na brdovitom Balkanu. Moguće je da je doneo svoje radove sa rekreativne nastave i da je njih otkrio Saša Popović(inače čovek koji zna sta ostali ludaci traže) pa sada Deretića koristi kao marionetu i stiče jos prihoda za svoje carstvo zla!

2. Deretić ljubitelj lika i dela Monti Pajtona, pa je hteo da se i on malo našali sa srpskom istorijom i prikaže nam njenu smešnu stranu, ali pošto su neki to shvatili preozbiljno čovek je resio da se malo ovajdi.

3. Deretić je pokvareno đubre, šarlatan i iskompleksirani metalostrugar koji zarađuje na nepismenosti naroda, mada nije još utvrđeno da li veruje u sva sranja o kojima piše knjige!

– GOSPODINE DERETIĆU, OVO JE EGIPATSKI ISTORIČAR MUHAMED FATI OSMAN, INAČE ČOVEK ZA KOG SE TVRDI DA MU NEMA PREMCA KADA JE U PITANJU EGIPATSKA ISTORIJA! GOSPODIN FATI OSMAN ŽELI DA SA VAMA PRODISKUTUJE O AUTENTIČNOSTI VAŠIH DELA I TVRDNJI DA SU EGIPATSKI FARAONI USTVARI SRBI POREKLOM IZ GORNJEG BRIJANJA.

– ŠTA? KO JE BRE ON DA SA MNOM DISKUTUJE O ARHAIČNOSTI MOJIH DELA PIČKA MU MATERINA! JE L’ ZNAŠ TI DA BISTE VI KURAC MALO SAGRADILI PIRAMIDE DA VAM NIJE BILO NAS SRBA! ‘AJDE BRE SRAMOTA! JOŠ BI ONI ČUVALI ONE, KAKO SE ZOVE ONO STO JURCA PO PUSTINJI PIČKA MU MATERINA, KENGUR BEŠE?! E TO, JOŠ BI SE ONI SA NJIMA JEBAVALI!

HOP