Hrvati katolici nikada pravoslavce nisu zvali Serbi nego rišćani, dakle, hrišćani

0
5021

”Jučer i danas i sutra sa nacionalnim manjinama” ponosno kliče Plenković, a to nam otkriva njegovo sluganstvo globalistima, te pokazuje da ne razumije demokraciju jer ni u jednoj demokratskoj državi na zapadu ne postoje nacionalne nego samo etničke manjine koja imaju ista politička i druga prava kao i većinski narod. Ništa više ni manje. Sve etničke manjine su politički Hrvati jer imaju hrvatsko državljanstvo.
Međutim, etničke manjine ne mogu sudjelovati u političkoj vlasti pod imenom etničkih stranaka. Ne postoje etničke političke stranke u demokratskoj državi. Plenković u Hrvatsku vraća komunističku demokraciju, razara hrvatsku državu i nacionalni identitet, a hrvatski narod vodi u siromaštvo i goni ga na iseljavanje. Sve nam pokazuje da Plenković od hrvatske nacionalne države stvara dvonacionalnu, dakle, Srbima daje konstitutivnost mada ih ima manje od 4 posto. Izgleda da Plenković i dalje vjeruje da u Hrvatskoj živjelo i živi 14 posto Srba.
Kako se ponaša Plenković, tako se ponaša i Ustavni sud koji donosi protunarodne i protudržavne odluke, a to nam pokazuje da se u Hrvatsku vraća komunistička diktatura.
Plenkoviću su najvažnija uslužna državna poduzeća jer tamo zapošljava uz velike plaće svoje nesposobne, oportune i vjerne pristaše i pristaše koalicijskih partnera. Nije li zbog toga oteoi Agrokor i poklonio ga strancima. Zar zbog toga nije pokušao otkupiti opljačkanu INA-u i prikriti komunističku pljačku? Koliki je bio višak radne snage u tom poduzeći? Očistili su ih novi privatni vlasnici. Koliko viška radne snage danas imamo u HEP-u ili u Zagrebačkom Holdingu? Zar u njima ne bi trebalo ukloniti uhljebe?
Gradonačelnicima i načelnicima se također sviđaju gradska i općinska uslužna poduzeća jer u njima i zapošljavaju svoje birače, a najžalosnije je što su vijećnici zaposleni u upravi općinskih poduzeća. Zar to nije sukob interesa? Vijećnici su također u nadzornim odborima. Zar sve ovo nije pljačka poreznih obveznika? Svi oni i dalje imaju komunističku i samoupravnu svijest i ne prihvaćaju kapitalizam i privatno vlasništvo, ukoliko nije njihovo. Zar tako nije radila i UDB-a u komunizmu? Umjesto muževa vlasnice su bile njihove žene ili potomci.
Umjesto da gradonačelnici i načelnici pomažu privatnicima da otvaraju privatna uslužna poduzeća i razvijaju malo poduzetništvo, oni otvaraju općinska poduzeća u koje zapošljavaju svoje birače koji im donose glasove i koji se na poslu igraju skrivače i kradu kao u komunizmu, a preko tih poduzeća načelnici pljačkaju porezne obveznike i osiguravaju izbornu pobjedu. Gradonačelnici i načelnici sputavaju razvoj malog poduzetništva. Oni su prepreka demokraciji i vladavini prava, a zbog toga nam treba reforma državne uprave.
Očito, Plenkovića ovo ne zanima i on ne želi reformu državne uprave ni reformu izbornog sustava. Svaki pravi državnik i demokrat bi raspisao referend za izmjenu Ustava jer današnji hrvatski Ustav je napisan za Hrvatsku u Jugoslaviji i odiše komunizmom, te bratstvom i jedinstvom. Kad bi Plenković razumio načela demokracije i odrekao se diktature, odmah bi u Sabor vratio Županijski dom i smanjio broj sabornika na 80 jer svaka županija bi morala imati dva zastupnika u Županijskom domu.
Plenkoviću je teret hrvatski identitet, država i demokracija za koju su hrvatski branitelji dali svoje živote, a mnogi od njih su postali teški invalidi ili su izvršili samoubojstvo nakon povratka komunista i Goldsteinovih liberala na vlast u Hrvatskoj.
Za vrijeme rata mnogi komunistički omladinci su se skrivali u hrvatskim veleposlanstvima i konzulatima ili su se skrivali kod svoje rodbine na Zapadu, a njihovi očevi su ušli u HDZ ili se priključili Goldsteinovim liberalima i tako uzurpirali vlast u ”demokratskoj”državi. Naime, sljedbenici Goldsteina su čekali rasplet i vjerovali da ih on može spasiti od progona u slučaju očuvanja Jugoslavije.
Ti dezerteri su danas postali hrvatski sabornici, ambasadori i konzuli koji rade protiv hrvatske države, hrvatskog naroda i njegovog identiteta. Njihovi suvremenici su bili Milanović i Plenković, a zbog toga njima hrvatska država ne znači ama baš ništa jer su nastavili živjeti u Jugoslaviji. Oni uopće ne poštuju volju hrvatskog naroda nego nad njim sprovode komunistički i jugoslavenski teror u ime globalizma i imperijalne Britanije, Francuske i danas Njemačke.
Prema moćnicima, Plenković se ponaša kao poslušni sluga, a prema Hrvatima se ponaša kao okorjeli diktator. Tako se ne ponaša državnik. On nas, kako kaže, vodi u budućnost, ali ne sprovodi nikakve reforme da bi se oslobodili komunističke svijesti, a preko Pupovca nas stalno vraća u prošlost i Jugoslaviju. Zabranjuje nam naše nacionalne i tradicionalne simbole jer ne poznaje povijest hrvatske civilizacije. Dakle, Plenković nije glup, ali je iznimno lukav i podal u svojoj šutnji kad je u pitanju četništvo koje u Hrvatskoj među hrvatskim pravoslavcima šire ”sveštenici” SPCtajno, a Pupovac javno. Zar nije došao trenutak da se registrira HPC u Hrvatskoj i da se zabrani SPC-i djelovanje u Hrvatskoj?
Plenković, kao političar bi morao znati što je znači naziv Crvena? Od tog naziva nastaju nazivi Krajina ili Carevina. Taj naziv je označavao Harvače jane ili Hrvaćane. Nametanjem kršćanstva naziv Cervena postaje Cerve, što se kasnije odrazilo kao Serve, a pod Bizantom je postalo Serbe jer bizantsko pismo nije imalo slovo za glas V i pisalo ga je slovom B. Dakle, naziv Serb je nastao od naziva Harvač. Hrvati katolici nikada pravoslavce nisu zvali Serbi nego rišćani, dakle, hrišćani.
Premijer Plenković nikad ne reagira na izjave četnika Pupovca što razumnom čovjeku pokazuje da je Pupovac potrebniji njemu nego li Srbima. Jedino preko Pupovca i osumnjičenih kriminalaca, on se može održati na vlasti, a to nije demokracija. Kako je premijer Plenković tašt čovjek i vidi samo sebe, ovaj put neću tražiti njegovu ostavku. Međutim, apeliram na neke hadezeovske sabornike i članstvo da ga odbace jer jedino tako ćemo doživjeti čari slobode i progresa te osigurati opstanak hrvatske države i naroda.
Srećko Radović