Prosvjed četnika u Beogradu za ‘ ratna prava’, a Srbija tvrdi da nije sudjelovala u ratu?!

0
9353

Tiho i bez gotovo ikakvih medijskih izvješća ispred Skupštine Srbije više od deset dana traje miran prosvjed srbijanskih vojnih i policijskih ratnih veterana, vojnih invalida i članova obitelji poginulih boraca koji su nezadovoljni svojim društvenim položajem i ostvarenim pravima. Nezadovoljni ratni veterani u parku ispred Skupštine podigli su šatore gdje se na smjene izmjenjuju prosvjednici. Zatražili su i sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali nisu se uspjeli sastati s njim, nego su razgovarali s jednim od suradnika iz Ureda predsjednika Srbije.-piše zagrebački Večernji list kao da je neko srpsko glasilo.

Screenshot_20191017-113418_Facebook

Četnike je nazvao taj list ratnim veteranima, kao da su sudjelovali u građanskom ratu, a ne u srpskim krvoločnim osvajanjima.

Ipak nije jasno da u Srbiji ima vojnih veterana kako ih naziva Večernji list, kada Srbija nije sudjelovala u ratovima.

Ovo je naravno jedna tragikomična situacija jer vrlo lako se mogu ovi likovi povezati sa ratovanjem Srbije van granica Srbije. Zato je muk u medijima.

Prosrpski mediji u Hrvatskoj ismijavali su branitelje koji su stavili šator pred ministarstvo branitelja i posprdno ih nazivali šatorašima. Tada su branitelji tražili svoja prava.

Sada Večernji list ne izruguje četnike koji su odlučili prosvjedovati u svojim šatorima u Srbiji.

 

HOP