Policija progoni osobu koja je objavila fotografije silovatelja iz navodne zaštite ili iz političkih uloga roditelja?

0
7038

Policija provodi izvide i istragu o tome tko je prijetio sucu Ivanu Markoviću, koji je osumnjičene za grupno silovanje maloljetnice kod Zadra pustio na slobodu. On je prijetnje zaprimio telefonski i e-mailom, a nije se prijetilo smrću samo njemu osobno, nego i njegovoj obitelji. Sudac, inače samohrani otac trojice sinova, zbog toga je otišao na bolovanje.-piše uhljebnički T portal.

Sad je bitno koliko djece ima sudac koji je napravio državi nezspamćen skandal, on je imao toliko djece i kada je sudio druge predmete, znači svaka bi se odluka mogla mjeriti prema broju djece?

Osim toga, policija istražuje tko je objavljivao imena i fotografije osumnjičenih mladića, javlja RTL. Na temelju njih, posredno se može otkriti otkud oni dolaze, ali i identitet žrtve – čime se ona direktno ugrožava. Policija upozorava da će svi, koje otkrije, biti i kazneno prijavljeni.

Radi li se tu o medijskoj zavjeri protiv žrtve? I sada se želi manipulirati? Kada je Škaro  optužen za silovanje posvuda je bila njegova slika i to nije naštetilo žrtvi, a sada to šteti žrtvi? Ili se prikriva da su silovatelji iz dobrostojećih obitelji povezani sa kradezeom ili poznatim generalom?

20191017_171934

Štiti li kradeze svoje članstvo preko ponašanja policije i suda? Imaju li neka kumstva u policiji veze sa svime? Trpili djevojčica silovanje sustava nad njome?

Podsjetimo, sedmorica mladića u dobi od 17 do 19 godina među kojima je bio i njezin bivši dečko, od ljeta prošle do ljeta ove godine u više su navrata grupno silovali petnaestogodišnju djevojčicu. Silovanje su i snimali mobitelom, a snimke su postale materijal za ucjenu jer su uz prijetnju da će ih dostaviti njezinim roditeljima i prijateljima iznuđivali nova silovanja koja su također snimali.

Mladići su djevojku i tukli i prijetili joj ubojstvom ako o silovanjima pred bilo kime progovori. Policija je u petak privela petoricu prijavljenih, a sudac Marković ih je već u subotu, nakon ispitivanja, pustio na slobodu. Dvojica maloljetnih članova te skupine nisu ni privedeni ni ispitani. Slobodna Dalmacija javlja da je rodbina mladića prošli tjedan zbog njihova privođenja prosvjedovala pred policijom te su za sve okrivljavali malodobnu djevojku te da su mladići djeca utjecajnih roditelja.-piše Jutarnji list.

S jedne strane objavljuje se taj užas a sa druge strane se po medijima daju komentari koji stvarno ugrožavaju žrtvu.

 

HOP