Da li je glavni saveznik Miloševića u ratu F. Abdić glavni inicijator migrantske krize u Hrvatskoj preko Republike Srpske?

0
10189
urednik portala HOP
urednik portala HOP Igor Drenjančević

 

SDSS u Vukovaru napravio je još jednu vrlo smišljenu provokaciju nakon što su mediji i M. Pupovac preko potpuno kontroliranih medija u Hrvatskoj napravili hajku o ugroženosti Srba u Hrvatskoj, pomogli nestabilnosti Hrvatske i tim ponašanjem nevinog čovjeka u Rijeci strpali u zatvor.

Screenshot_20190826-232405_Chrome

Screenshot_20190824-221803_24sata

Srpski provokator je dao statut grada Vukovara gradonačelniku Penavi na ćirilici. Penava je bacio taj statut na pod, prosrpski mediji su ga proglasili netolerantnim, svi su ga napali, a mi ćemo se ovdje potruditi objasniti po stoti puta da je ovo plan za proglašenje autonomije Srba u Hrvatskoj, na osnovu lažnog broja srpskih stanovnika u Hrvatskoj.

https://www.facebook.com/417442172318303/posts/497781494284370/

FB_IMG_1568286846444

Priča počinje u Vrginmostu, na Banovini, o kojem pišem godinama, godinama pokvarenjaci tvrde da izmišljam, godinama vodeći mediji slave srpske političare na terenu, a stanje je alarmantno.

Screenshot_20190807-090757_Facebook

Uglavnom moje pisanje smeta lijevima i desnima u našoj politici koliko i pročetničkoj politici A. Vučića, koji nije bez veze posjetio svoje četnike na terenu, srpske ekstremiste, baš u okolici Vrginmosta i time pokazao da jedini pišem o nečemu vrlo bitnom. 

Na dan općine Gvozd u Vrginmostu je održana svečana sjednica. Na sjednicu je pozvan Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac, šef Velike Kladuše i zanimljivo da niti jednom novinaru u ovoj zemlji to nije čudno, a još manje tajnim službama. Od HDZ-a tu je bio prisutan ministar Bošnjaković kao najviša instanca vlasti.

pupimir

Tko je Fikret Abdić?

U bivšoj zemlji kontrolirani mediji, skloni socijalističkom lopovluku prvo su hvalili njegovo čudo od društvene tvrtke Agrokomerc, proizvodnju koja je velikim dijelom završavala kao hrana za ročnike JNA, a naposljetku je isti Abdić početkom devedestih zvaršio u zatvoru zbog pronevjere.

Iz zatvora ga izvlači vojno obavještajna služba pod kontrolom Srba, vrbuje ga za svoje potrebe i sve do kraja domovinskog rata taj čovjek radi i surađuje blisko sa srpskim poznatim obavještajcima Stanišićem, Simatovićem, Ulemekom i manje poznatim, ali značajno opasnijim Čedom Kneževićem. Knežević ga od izlaska iz zatvora drži na vezi.

U elaboratu srpskih tajnih službi njihovim rječnikom piše “Abdić je nasjeo na rudu”, što u prijevodu znači da je pristao na suradnju sa Kneževićem, koji je bio dio grupacije Labrador, vodio je uprava 410 u Republici Srpskoj, vodio je 10 diverzantski vod, drugim riječima zločinac kakvog treba tražiti.

Knežević je po činu bio major, iz Dvora na Uni, drugi s kojim je F. Abdić bio na vezi je Vukašin Gledić (kapetan prve klase) iz Bovića, znači i on je rodom sa Banovine. Danas su vezani za vrlo bitne krugove u Beogradu.

U našim medijima tvrdi se čak toliko bezobrazno da su Hrvatska i Franjo Tuđman namjerno započeli rat u Hrvatskoj. Ovaj elaborat o F. Abdiću potpisan od srpskih obavještajaca govori nešto sasvim drugo. Upravo ovi obavještajci su bili zaduženi za akciju PROBOJ 1, PROBOJ 2 , PROBOJ 3 koja je zapravo naoružavanje srpskih kadrova u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. U naoružavanju Srba na Banovini, te u BiH srpskim obavještajcima pomogao je F. Abdić.

On je preko svojih veza u policiji i civilnim upravama kontrolirao prolaz naoružanja kroz cazinsku krajinu,a njega je KOS instalira u predsjedništvo Jugoslavije kao člana SDA, a da nesposobni Izetbegović baš ništa nije posumnjao.

Čovjek protiv kojeg se vodio postupak za kriminal u Agrokomercu odjednom sjedi u predsjedništvu Jugoslavije i odrađuje poslove za srpsku stranu u predsjedništvu zemlje.

Da usporedimo to sa današnjim vremenom…Upravo preko Velike Kladuše, a iz Republike Srpske dolazi najveći pritisak migranta, koji se probijaju kroz Hrvatsku, i baš slučajno kao i u ratu kada je propuštao oružje za srpsku stranu, Abdić je danas na čelu Velike Kladuše kada se guši migrantima Hrvatska.  Migranti dolaze preko Republike Srpske, vođeni iskusnim srpskim vodičima.

Takvog čovjeka SDSS zove na proslavu dana općine Gvozd?! Slučajno? Ili se nastavlja suradnja iz rata?

HDZ iz gluposti i naivnosti sa takvom ekipom surađuje na terenu, a svi bi završili kao doktor Šreter u ratnom vihoru, da im je stvarna moć.

Vratimo se na početak 1990. godine… znači prije rata srpski oficiri Gledić, Smiljanić (pukovnik) i Knežević su naoružavali Srbe na Banovini preko vojarane Željave (BiH), a konvoje je propuštao Abdić. Znači oni su se pripremali da otrgnu dio Hrvatske i proglase Veliku Srbiju,a novinarski zločinci u Hrvatskoj danas pišu da je rat u Hrvatskoj izazvao HDZ.

Danas taj HDZ sjedi u općini Gvozd zajedno sa zločincem Abdićem koji je dopustio naoružavanje Srba na Banovini i Korduna.

U vojarni Željava glavni distributer oružja za Banovinu i Kordun, odnosno za naoružavanje četnika bio je Srbin Stevan Janjanin rodom iz Vrginmosta, po činu pukovnik. Tražen je danas zločinac, koji je u vrijeme rata bio načelnik bezbednosti 39. banijskom korpusu vojske Krajine.

Samo iz ovog slučaja vidi se jasna veza KOS-a, vojske JA i agresije na Hrvatsku. Abdić nije samo tako izvučen iz zatvora, te mu je data tako jaka politička uloga…

Knežević je devedesetih, prije rata akcijom PROBOJ uz pomoć Slavka Malobabića iz Topuskog dovozio oružje Srbima na teren prije barikada, sukoba u Plitvicama, što znači da se u Hrvatskoj ne radi o građanskom ratu kako želi progurati M. Pupovac blizak Plenkoviću, već o jasnoj velikorsrpkoj agresiji. Zbog toga su sva ova događanja u zadnje vrijeme po Hrvatskoj alarmantna, jer se svjesno preko Pupovca želi promijeniti karakter rata.

Danas na terenu Vrginmosta, Topuskog i Vojnića djeluju ostaci vojno-bezbednosne službe iz rata i ona je vezana na VOS i VBA u Srbiji. Zanimljivo da nikoga kod nas niti ne zanima ta činjenica.

Zanimljivo da taj kordunaški kadar iz rata je kompletan u Beogradu, u VOS-u u generalštabu.

Prije rata neki su radili i bili locirani u Maksimirskoj 63 te su štitili srpske kriminalne interese, radeći terorističke akcije, miniranja, otmice,a  poznati  među njima su bili Ivan Sabolović, M.  Martić, jedan dio ekipe danas je prebačen u Republiku Srpsku, u grad Prnjavor, a stanove imaju u Banja Luci poput već spomenutog Slavka Malobabića, Branka Traživuka ( kum famoznog obavještajca Perkovića, koji je zarobljen kao dio ekipe Labrador!).

U Prnjavoru ta ekipa danas je osnovala tvrtku Standard, jedan od glavnih u tvrtci je Vuk Malobabić, sin zlotvora iz rata, velikosrbina Slavka Malobabića. Tvrtka se bavi špijunažom, pranjem novca, ulaganjima pokradenog novca iz Hrvatske tijekom rata  ( i zarađenim novcem  trgovinom oružja) u Hrvatsku, poznata je kupovina hotela u Dubrovniku od te srpske fašističke grupacije. U kupljenim tvrtkama i hotelima zapošljavaju svoj kadar i tako se širi njihova moć sve više po Hrvatskoj. Prvo su je opljačkali, da bi sada od te napaćene zemlje živjeli lagodno, a njihov kadar u medijima svakodnevnim blaćenjem Hrvata i Hrvatske sve više im otvara prostor.

Čedo Knežević je desna ruka Milorada Dodika, on mu i danas vodi strategiju velikosrpske ideje. Dok se Hrvati i muslimani svađaju u Federaciji, a Dodik navodno daje podršku Hrvatima Srbi se šire po prostorima federacije koji su pod kontrolom Hrvata.

covic-i-dodik-u-hodniku-1

Sav ovaj pobrojani kadar i neki drugi manje bitni “banijci i kordunaši” došli su u Republiku Srpsku kako bi radili kaos na Banovini i Kordunu, Fikret Abdić i danas je umrežen sa njima, a sustav je uvijek isti, otkup zanimljivih poduzeća i nekretnina u Hrvatskoj, zapošljavanje ekstremnih Srba u tvrtkama, postepeno preko povratnika doći na vlast i musti naš proračun.

Slučaj Vukovara potpuno je isti obrazac kao i na Banovini, a naša glupa i nesposobna vlast ne vidi dalje od nosa “šireći toleranciju”…

Obrazac srpskog ponašanja najbolje se vidi u dijelovima BiH pod kontrolom Hrvata, kraj pokvarenog Čovića Dodik je uspio vratiti Srbe u Drvar i Bosansko Grahovo, preuzeti teren upravo na opisan način, te je tamo otvorio i srpski konzulat preko kojeg će širiti povratak u Knin i samu okolicu, kao što su to napravili u Drvaru i Bosanskom Grahovu, da bi jednog dana opet zaživila linija Karlobag- Virovitica.

Srpska politika je preko kadra u Republici Srpskoj zadužena za kontrolu Banovine, a srpska vlast u Drvaru za kontrolu Knina i destabilizaciju terena  oko Knina.

linta

Za provođenje toga plana na terenu su prema mome mišljenju određeni političari M. Pupovac, daljnji rođak Milošević, Miodrag Linta i SPC u prvom redu, za sada jedino odoljeva Penava u Vukovaru tom srpskom planu. načelnici Topuskog i Vojnića iz redova HDZ-a slizali su se sa Pupovcem, pa tako načelnik Vojnića na izborima poziva na glasovanje za M. Pupovca i očito njegovu pročetničku politiku…a nije sjajno niti u Kninu. U Topuskom je načelnik nerazdvojan sa četničkim snajperistom Ćelapom, a najčešći gost mu je “poslovnjak” F. Abdić.

Umjesto da Abdića Hrvatska protjera, on uživa u Opatiji i Karlovcu i ima hrvatsku putovnicu, a hadezeovci svojim nečinjenjem ili glupošću rade ogromnu sigurnosnu štetu Hrvatskoj.

HOP