Ilić: Srbija je sadomazohistički brod luđaka zreo za kolektivnu karantenu i izolaciju od ostatka svijeta

0
2762
Vučić šokirao Srbe javnim priznanjem da je bolestan, Srbi luđaka i dalje trpe, te je Srbija sadomazohistički brod luđaka zreo za kolektivnu karantenu i izolaciju od ostatka svijeta
vučić
Već nekoliko godina na stupcima HOP portala govorimo i pišemo o nenormalnom i opasnom bolesniku i luđaku Aleksandru Vučiću i njegovim teškim, kroničnim i neizlječivim medicinskim dijagnozama.
Sve te bolesti je on radi lažnog mira u srpskoj kući, tamo u ozračju njegovoga šumadijsko – pomoravskoga pašaluka godinama tajio od javnosti, naivno vjerujući da može prikriti ono što je i laicima, neupućenim u medicinu poodavno jasno. Vučić odavno nije sav svoj, ima demone i podstanare u ludoj glavi, a i velike srčane poteškoće i probleme s povišenim tlakom. Povrh toga, nagriza ga i kancer male karlice, pa još uz pozitivni HIV nalaz i stalne probleme s kralježnicom.
Njegove bolesti izviru kao gljive nakon kiše. Iznenađenje dana je unatoč svemu opće poznatom, bila njegova današnja spremnost i riješenost da prvi puta u životu na svojoj uobičajenoj presici otvoreno prizna da je višestruko bolestan čovjek. Činio je to usporenim i samrtnički tromim glasom, ni nalik na onu neukrotivu i plahovitu goropadnu narav u javnom obraćanju, na što je uvelike navikao vanjski svijet. Šokantno Vučićeve priznanje njegovog katastrofalnog zdravstvenog biltena je hladan tuš za Srbiju, barem onaj većinski njezin dio hipnotizirane i paralizirane gomile Vučićevih sljedbenika i zaluđenika. Nakon trodnevne stanke u pojavljivanju u javnosti, Vučić je u povodu iskonstruirane afere s novinarom N1 Miodragom Soviljem, naravno po scenariju i režiji njegovih medijskih i političkih kerbera i fanatičnih jurišnika, odjednom skrušenim i snuždenim glasom, kao da se ponizno ispovijeda za grijehe, izgovorio riječi prepune njegovih uobičajenih logičkih proturječnosti, svojstvenih ljudima koji ne mogu pratiti slijed vlastitih misli, te upadaju u zamku logičkog apsurda ili contradictio in adjecto, što bi rekli pravnici.
 
“Nikakve veze čovjek s vaše televizije nema s mojim zdravstvenim stanjem. Ja sam kronično bolestan i danas sam pod tarapijom. Radujem se vašim pitanjima. Uvijek su dobrodošla, jer time objašnjavam razliku između istine i laži. Niti jedne sekunde nisam rekao da je netko od vas kriv za moje zdravstveno stanje. Neću se usuglasiti s jezivom kampanjom koju vodite. Moji zdravstveni problemi nemaju veze s vama. Kakva je moja srčana pretkomora to vas ne zanima.” To je izjavio Vučić u jednom dahu, teško se mireći sa sudbinom skorašnjeg posvemašnjeg političkog i životnog gubitnika. Vučiću je u petak očito pozlilo iz više razloga i razvoja situacije što nije pod njegovom mafijaškom kontrolom. Uz već spomenutu i opisivanu aferu oko tvornice “Krušik” iz Valjeva i uz to i privatne tvrtke GIM za izvoz oružja islamskim teroristima iz ISIL-a, te otkrivene nove nasade droge oko Stare Pazove, kao stalni znak opasnosti mu stoji ispred nosa rok za konačno priznanje neovisnosti Kosova, ali i konkretni bankovni računi, podastrijeti od strane države Hrvatske da je Srbija ukrala 600 milijuna eura iz primarne emisije bivše zajedničke države Jugoslavije, te da sad Srbija dio golemog novčanog i pripadajućeg potraživanja mora vratiti Hrvatskoj odmah ili ako se bude uobičajeno inatila i opirala zdravom razumu, onda  će to isplatiti Hrvatskoj i nakon sudske tužbe i uz kamate.
Ovo su samo neki od šah mat poteza pred kojima Vučić može samo potpisati neminovnu političku kapitulaciju i ostaviti zemlju u beznađu i neizbježnom bankrotu, koji će uslijediti tek kad Srbija bude obvezna isplatiti svim žrtvama velikosrpske vojne agresije Hrvatskoj, BiH-u i Kosovu i astronomske iznose ratne odštete. Za ta srbijanska zlodjela nema ni zaborava, niti oprosta.

15.03.2016., Beograd, Srbija - Predsjednik Vlаde Republike Srbije Aleksаndаr Vucic sаstаo se sа predsjednikom Srpskog nаrodnog vijecа u Republici Hrvаtskoj Milorаdom Pupovcem. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Znakovito je da Vučić nakon ekspresnog otpusta iz bolnice i samo trodnevnog boravka u njoj zbog srčanih poteškoća, ipak, nije u ponedjeljak navečer bio u psihofizičkom stanju doći na najavljeni intervju u “Čirilicu” njegovog novinarskog pajaca i velikoga šarlatana Milomira Marića. Svejedno, neki drugi beznačajni i bezlični likovi iz istoga inkubatora srpskih mučkova dostojno su te večeri zamijenili Vučića baljezgajući i trabunjajući na cirkusantski način o ozbiljnim političkim temama, sve uz klauna i glavnog voditelja te šarade Milomira Marića. U redovnim okolnostima uobraženi i umišljeni samodopadni narcis Vučić nipošto ne bi propustio bilo koje gostovanje pred TV kamerama, jer mu samopromocija te vrste još dodatno puni baterije negativnom energijom i potiče njegov bolesni manijakalni ego.
I to je svakog vrsnog poznavatelja njegovog mentalnog sklopa jedne napuhane tikve već ponukalo na razmišljanje da se s luđakom Vučićem nešto zdravstveno i ozbiljno zbiva i da nije sve uobičajeni srbijanski igrokaz za uveseljavanje srbijanskih narodnih masa. Vrhunac svega je današanja izričita odluka liječničkoga konzilija da se Vučiću strogo zabrane poradi njegovoga teško narušenog zdravlja sva putovanja zrakoplovom u slijedećih mjesec dana. On je to, htio ne htio, teška srca morao prihvatiti, te će morati otkazati ugovorene službene posjete Iranu i Saudi -Arabiji, zakazane koncem studenog i početkom prosinca.
No, i u samrtničkom ropcu ranjena i divlja zvijer Vučić ne preza i posljednjim atomima snage, koja je izgleda na izdisaju, novim izazovima Hrvatskoj. To jučer Vučićeva savjetnica za medije Suzana Vasiljević, napujdana i samoprozvana napadati antivučićevske medije u Srbiji, nije spomenula kao temu ni u točki, niti u zarezu. Međutim, ostaje zaleđena Vučićeva odluka da koncem studenog u Zagreb na famozni skup svjstke internacionale narodnjaka ili kraticom EPP, u njegovo ime tamo sujdjeluje i nazoči političkom skupu euroepskih narodnjaka i njegova izaslanica Jadranka Joksimović.
Riječ je o političkoj pobjegulji prešaltanoj iz nekad Đinđićeve, zatim i Tadićeve DS u tabor Vučićeve i Nikolićeve SNS i zadužene za proces pregovora Srbije u okvir eurointegracija. Nema što politička preletačica Jadranka Joksimović, ni u svoje ime, još manje u ime Vučićeve stranke fašista, nacista i rasista tražiti na skupu EPP u Zagrebu. Da je sreće, fašistička, nacistička i rasistička SNS, kao stranka srpskih ratnih zločinaca bila bi automatski isključena iz članstva EPP, a Jadranka Joksimović vraćena s graničnog prijelaza natrag u Srbiju kao PNG ( persona non grata ) ili nepoželjna osoba na tlu Hrvatske.
Nije za očekivati da joj teško oboljeli šizofreničar i srčani bolesnik Vučić može tako što rezonski sugerirati ili bilo tko iz njihovoga okružja ljudi u zavadi s pameću, sviješću i savješću. Ali, propisi o letjenju zrakoplovom su vrlo strogi za putnike s kroničnim i teškim zdravstvenim tjeskobama. Ovo osobiti vrijedi po izvadku iz pravilnika o letjenju putnika koji boluju od kardiovaskularnih problema i psihičkih poteškoća. U obje kategorije spada i teško oboljeli pacijent Aleksandar Vučić, te je i do sad letio zrakoplovom na vlastiti životni rizik i odgovornost, budući da je posljednjih godina ophrvan bolešću povišenog krvnog tlaka, sada i konstatirane hipertenzije i tahikardije, a još od mladosti je od daleke 1995. godine registrirani i gotovo četvrt stoljeća liječeni i nikad izliječeni psihijatrijski slučaj obolio od paranoidne šizofrenije. Ali, očigledno je da se njegova teška zdravstvena situacija vidno pogoršala, lijekovi i terapije pod kojima je godinama više mu ne pomažu i zato mu sad i njegovi odabrani i odani liječnici strogo zabranjuju letjenje zrakoplovom, jer bi u protivnom riskirao dodatno pogoršanje zdravlja. Infarkt miokarda, angina pektoris, hipertenzija, bolesti srčanih zalisaka… sve su to faktori rizika koji Vučića pojedinačno ili kumulativno opterećuju i time si stavlja život na kocku čim kroči u avion. I putnici sa psihozama primarne i sekundarne kategorije ne bi smjeli letjeti bez lječničkog dopusta.
Vucic-Seselj-Nikolic-790x579
U primarnu kategoriju psihoza opasnih za let zrakoplovom uračunavaju se šizofrenija, manična i depresivna psihoza ili paranoja, a osobe s tim problemima često to tijekom leta ispoljavaju nekontroliranim stresom, bijesom ili napadom panike. Sve to manifestira se kod Vučića i kad je na suhom, bilo na konferenciji za novinstvo, bilo nekad u pozadini linije fronte na Romaniji kad je plačem i paničnom dernjavom umalo privukao pozornost muslimanskih postrojbi, te su ga srpski četnici zato morali izbaciti iz stroja i kao vojno neuporabljivog i rastrojenog momka, nesposobnog i psihofizički nezrelog za borbu i ratovanje. Dao je u nastavku svoj obol srpskoj fašističkoj borbi na drugi način, kao u ratu, tako i u miru. Vučić obilato ispunjava višekratne faktore rizika letjenja zrakoplovom i sa stajališta primarnih psihoza, te mu još i sekundarne psihoze kao posljedica hipoglikemije, malarije, lupusa, side, kancera, sifilisa ili lajmske bolesti nisu ni potrebne za dodatno taksativno navođenje. Ipak, i tu ističe jaku kandidaturu jer ima i sidu i kancer.
vucic
Sve ovo podrobno navedeno i opisano je ne samo za Srbiju, očito izgubljeno nepovratno u vremenu i prostoru, nego napose i za sve srpske susjedne zemlje iznimno bitan znak upozorbe, jer na čelu Srbije je višestruki bolesnik i luđak, spreman na sve nenormalne, nepredvidive i neočekivane poteze luđaka. On je napokon i sam javno priznao izjavom da je ozbiljno bolestan čovjek, ali je bolesni luđak istog trenutka i nastavio jahati i dalje na grbači naroda kojim željeznim korbačem vlada i ne pomišlja odstupiti s vlasti, liječiti se u umobolnici, gdje mu je i jedino i pravo mjesto. Vučiću njegov srpski narod živi u najvećoj ekonomskoj bijedi i jadu koncem drugog desetljeća dvadeset i prvog stoljeća. On ne haje za to, nego šizofreničar i manijak kupuje ubojito oružje ne bi li zaratio sa svim susjedima, članicama EU i NATO pakta i izazvao ratni požar golemih razmjera i katastrofu nesagledivih posljedica. U konačnici, ako i ne uspije animirati Srbe za nove ratne pothvate koji bi značili i apsolutni, konačni i povijesni poraz velikosrpske ideje i definitivni nestanak Srbije sa pozornice i zemljovida europskih država, Vučić će, kako god, prije ili kasnije svo uvezeno teško naoružanje iz inozemstva na kraju balade uporabiti i u mogućem građanskom ratu u Srbiji za očuvanje svoje doživotne vlasti u Srbiji, čemu teži i stremi pod svaku cijenu, makar u toj borbi izgubio i vlast i glavu.
Dragan Ilić
HOP