Manjinski jezici su jezici naroda koji nemaju svoju državu kao katalonski, baskijski – srbijanski jezik nije manjinski jer Srbi imaju svoju matičnu državu !

0
9897

Predsjednik SNV Boris Milošević obmanjuje hrvatsku javnost lažima i podvalama poput Milorada Pupovca i SPC.

Za takvo stanje najodgovorniji je predsjednik vlade Plenković koji takve laži i obmane dopušta jer na njih ne reagira. Tim činom je pokazao da on ne štiti interese hrvatskog naroda i države, ali štiti interese onih koji ruše hrvatsku državu i ponižavaju hrvatsku narod.

Zar takav političar može poštovati prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana? Takav čovjek ne može biti hrvatski lider već sluga europskih birokrata jer njegov cilj je u budućnosti postati jedan od njih, a Hrvatska i Hrvati njemu su zadnja rupa na svirali. Njegovo političko djelovanje ukazuje na masonstvo, što je u nekim slučajevima sasvim očito.

Evo te Miloševićeve podvale: On izjavljuje da je 1997. godine Hrvatska ratificirala Europsku povelju o regionalnim i manjinskim jezicima, uz izjavu u Strasbourgu da će štititi i promicati srpski jezik i ćirilicu. Dakle, Srbi i Srbijanci ne mogu živjeti bez podmetanja i laži. Zar i Pupovac nije izjavio da je šajkača legalna u Hrvatskoj i nitko je ne može zabraniti?

Na to je reagirao puk, a političari i novinari tu uvredu su jednostavno prešutjeli.
Prvo, srbijanski jezik nije manjinski ni regionalni jezik nego jezik kojim se služe Srbijanci u Srbiji i koji ga pokušavaju nametnuti pravoslavcima u Hrvatskoj.

No njihov iskonski jezik je čakavska ikavica i kajkavska ekavica. Manjinski ili regionalni jezici su jezici naroda koji nemaju svoju državu kao katalonski, baskijski ili bretonski jezik. Srbijanski jezik nije manjinski jer Srbijanci i Srbi imaju svoju matičnu državu.

U demokraciji ne postoje nacionalne nego etničke manjine jer sve etničke manjine u Hrvatskoj su dio hrvatske nacije, dakle, hrvatski državljani.
To ne razumiju etnički Srbi i Talijani – velikosrbin Pupovac i  Radin, a najžalosnije što to ne razumije većina Hrvata koji i danas imaju komunističku svijest.

Oni ne razlikuju višestranačku demokraciju od komunističke partijske demokracije. U stranačkoj demokraciji etničke manjine nemaju nikakva veća prava od većinskog naroda, a zbog toga treba mijenjati hrvatski Ustav i preko njega čuvati hrvatsku državu. Hrvatska je država hrvatskog naroda i nijednog drugoga.

Etničkim manjinama treba zabraniti stvaranje etničkih političkih stranaka i to Ustavom, posebice ako znamo da su one nastale okupacijom Hrvatske i da imaju fašističko nacističke odlike. Nije toliko Hrvata stradalo zbog njihove ljubavi za Jugoslaviju i komunizam u Drugom svjetskom ratu i Obrambenom ratu nego zbog stvaranja hrvatske nezavisne i suverene države kako za vrijeme raspada kraljevine Srboslavije tako i za vrijeme raspada komunističke.

Hrvati su željeli svoju državu i zahvaljujući mudrosti pokojnog predsjednika Tuđmana, svoje želje su ostvarili. Dugo im je negirano njihovo narodno pravo i to od Hrvata – orjunaša i komunista te komunističkih četnika.
Predsjednik SNV Milošević mora biti neobrazovan čovjek kad izjavljuje da je Hrvatska u Strasbourgu obećala da će štiti i promicati srpski jezik i ćirilično pismo. Zar to nije još jedna srbijanska laž i glupost?

 

Koliko je meni poznato postoji samo srbijanski ili srbinski jezik, a nazvan je srpski zbog prečkih pravoslavaca koji nikada nisu govorili srbijanskim ili srbinskim jezikom niti su prije Vuka Karače ikada bili Srbi.

Zašto bi Hrvatska štitila i promicala srbijanski jezik i ćirilično pismo ako je srbska matična država Srbija? Kako vidimo, on nije samo neobrazovan nego je i prikriveni velikosrbin, a sve pokazuje da ga je odgajala i hranila lažima SPC.

Upravo zbog toga treba registrirati HPC i zatražiti njezinu autokefalnost. Nakon toga SPC ne bi više djelovala u Hrvatskoj, ali oni i dalje mogu biti etnički Srbi. Zašto Plenković i prijašnji Premijeri ne žele registrirati HPC?

Oni su svi odreda slugani, a najmanje državnici. Po koji put moram objašnjavati nastanak etnika SERB? Prihvaćanjem kršćanstva, Latini su Hrvate zvali CERVI, ispuštajući sufiks EN u nazivu Cerveni, što se odrazilo kao SERVI i KERVI. Kada je taj prostor došao pod jurisdikciju Bizanta, a ne Vizantije, naziv SERVI je postao SERBI i GERBI.
Dakle, povijesni Serbi u i Bosni su bili Hrvati koji su prije kršćanstva bili poznati kao Cerveni ili Hrvaćani. Prihvaćanjem kršćanstva odbacuje se sufiks EN u nazivu Cerveni i Hrvati postaju CERVI.
Hrvati su stvorili ćirilicu u Bosni, a fratri je i danas koriste u manjačama diljem Bosne. Zašto se to dogodilo? Nakon pogibije Petra Svačića i nakon Pacte Convente iz 1102. godine, Hrvati iz Bosne su se dijelom priklonili Bizantu zajedno sa Crvenom Hrvatskom. Ovo nam pokazuje da su novonastali Srbijanci oteli hrvatsko pismo jer srbijanska ćirilica ima sve odlike bosančice, a najmanje odlike ruske ćirilice. U liturgiji novonastali Srbijanci su koristili bugarsko pismo i jezik sve do propasti bugarskog carstva. Prije ćiriličnih slova za glasove B, Č, Š, i Ž, Bugari su koristili kapitalno grčko pismo, ali su prihvatili slova iz bosančice i zbog toga su bugarski i hrvatski jezik danas dosta slični. Zbog neimanja ovih slova, bugarska prezimena nemaju završni sufiks IČ.
Bosančica je utemeljena na glagoljici, ali Srbi su dugo pod Osmanlijama ostali nepismeni pa nisu ni znali poredak slova u glagoljici, a dodali su ih grčkom pismu bez ikakvog reda. Tako su glagoljička slova B, Č, Š, Ž bila dodana grčkom pismu sa izmijenjenim redoslijedom i brojevnim vrijednostima. U bosančici glas V se najprije pisao kvadratićem, a kasnije glagoljičkim slovom R. Srbi svoju abecedu nazivaju azbuka mada ćirilična slova nemaju nazive. AZ i BUKA su bili nazivi za dva prva slova u glagoljici. Ovo nam pokazuje da su Srbijanci htjeli oteti i glagoljicu.

Zašto hrvatski mediji i urednici ne razlikuju bitno od nebitnoga? Najveća hrvatska opasnost dolazi iz Srbije i SPC, a ništa manja opasnost nije od islamskih fundamentalista iz Azije, Afrike i Sanđaka. Zašto hrvatski mediji ne suoče ove opasnosti mada takve opasnosti trebaju civiliziranoj Europi jer jedno tako narodi se može držati na uzdi. Zar takvu politiku ne promiče predsjednik HDZ – Plenković? Zašto su ginuli hrvatske branitelji, pitam Hrvate?

 

Srećko Radović

HOP