GLASNOVIĆ O INAUGURACIJI: ‘Što je ovo?!? Ovako žalosno nije pjevao ni muški zbor tijekom tonjenja Titanika kad su gledali smrt u oči’

0
8624

-Što je ovo?!? Ovako žalosno nije pjevao ni muški zbor tijekom tonjenja Titanika kad su gledali smrt u oči. Je li u pitanju plašenje vrana koje kruže iznad Hrvatske ili samo još jedna kvazi umjetnička egzibicija kakvu smo vidjeli u Rijeci? To znaju rektalni alpinisti koji se klanjaju krvavom bravaru. Pitam se što se dogodilo s pobjedničkim duhom Hrvata koji su izbatinali četničke horde, jugoslavensku vojsku i obranili Europu od osmanskog carstva? Kinom hara Virus Corona koji je zaustavio ekspanziju kineske ekonomije. Čak i u Srbiji jučer je zaustavljena proizvodnja jednog od azijskih auto brendova za europsko tržište. U Hrvatskoj već preko 100 godina hara virus jugozomboida i njegova blizanca velikosrbina. Virus se liječi tako da se definira, izolira i neutralizira – mi to možemo i moramo. -napisao je general Glasnović.

-Inače mi je draga Josipa Lisac, ali njezina interpretacija hrvatske himne je prava žalopojka. U najboljem slučaju shvatit ću je kao oplakivanje inauguracije slučajnog predsjednika. Takva krasna himna ne treba nikakve improvizacije, a na ovom mjestu i za takvu priliku je to i neumjesno.-napisala je magistrica Ingrid Runtić.

-Kiša, kiša, kiša…

G. Milanović je danas položio (svečanu) prisegu za Predsjednika Republike pred časnim sutcima Ustavnog suda, Klapom “Sveti Juraj” HRM i Josipom Lisac, koja je dojurila od zubara. Prisegu je sam pročitao, i time pomogao predsjedniku Suda da ne kaže “tako mi Bog pomogao.” U svom govoru je istaknuo kako narod (koji ga je izabrao) ne mora odlučivati što je dobro ili nije jer za to služe političari. Borit će se protiv klimatskih promjena, za samostalnost znanosti i pravosuđa (Ustavni sud ne spada u pravosuđe), biti konstruktor, a ne korektor. Nakon što je uručio bivšoj predsjednici kitu cvijeća povukao se u kabinet.

Screenshot_20200218-160149_Facebook

U prijenosu HTV nekoliko puta je isticano mjesto radnje Pantovčak, jer postojala je bojaznost, prema izrazima lica nazočnih i brojnim crnim limuzinama, zamjena sa Zagrebačkim krematorijem. Sve u svemu, korektno odrađeni prijenos HTV, ali je na kraju nedostajala prognoza vrenena s obzirom na umrtvljujuću (novohrvatski “monotonu”) kišu u Zagrebu. – zanimljiv komentar D. Ocvirka iz Pule.

HOP