Faktograf ne reagira na laži Telegrafa i S. Modrić o mučki ubijenom Hrvatu od strane jugo-srpskog režima!

0
9706

PATROLA POLITIČKE POLICIJE u obličju Sanje Modrić na jednome je zagrebačkom zidu ustanovila novu diverziju protiv socijalističke i samoupravne Jugoslavije.

Nije to spomen-ploča drugu Aleksandru Rankoviću-Leki koja se desetljećima kočoperi pred očima zagrebačkih srednjoškolaca, nego je riječ o spomen-ploči Stjepanu Javoru, istaknutome pravaškom političaru, predsjedniku Građanskoga kluba Hrvatske stranke prava i zagrebačkome oblasnom zastupniku.

Skupa s nekoliko desetaka (!) hrvatskih omladinaca i intelektualaca, Javor je uhićen u jesen 1929. godine. Bio je među onima koji su, na zgražanje hrvatske i europske javnosti, strahovito mučeni te u proljeće 1931. izvedeni pred zagrebački Sudbeni stol kao delegirano sudište po odluci Državnoga suda za zaštitu države, zloglasne institucije jugoslavenskog režima.

Kao i dvojica osuđenih na smrt na tom procesu (Marko Hranilović i Matija Soldin), na sudu je izjavio da se smatra državljaninom zarobljene Hrvatske.

Hranilović i Soldin su obješeni 25. rujna 1931., a Javor je otpremljen na izdržavanje 20-godišnje kazne najprije u Lepoglavu, a potom u Srijemsku Mitrovicu, gdje je 27. ožujka 1936. i umro od posljedica mučenja i bolesti. Na njegovu se je sprovodu okupilo, računa se, oko 100.000 ljudi.

Uz pristanak dr. Vladka Mačeka i vodstva HSS-a, pokopan je u mirogojskim arkadama pored Stjepana Radića.

Budući da novojugoslavenska politička policija Javoru i danas predbacuje da je surađivao s Antom Pavelićem,potrebno je taj prijedlog proširiti, pa sa zemljom sravniti i Radićev grob – kao što su tzv. antifašisti sravnili desetke tisuća grobova – te svagdje izbrisati spomen ne samo Mačeka, koji je za Javora objavio sažalnice i slavio ga u stranačkim publikacijama poput Hrvatskog dnevnika i Evolucije, nego i desetaka drugih političara i intelektualaca koji su s Pavelićem surađivali, poput Milana pl. Šufflaya i Ante Trumbića. Jer, što kažu Titovi pioniri: sve je to ista hrvatska bagra!”, napisao je Hasanbegović i uz post objavio fotografiju s Alaje velikana na Mirogoju koja svjedoči da je Javor pokopan uz Radića, Mačeka, Krnjevića i Šufflaya.-piše Hasanbegović.

Da li prosrpska medijska ekipa predvođena Faktografom treba prikriti sva strašna srpska zlodjela nad Hrvatima zbog nekakvog ujedinjenja? Radi li se ovdje o namjernom širenju mržnje prema Hrvatima?

HOP