Doktorica sa Rebra u centru zaraze virusom, Milanu?! U Kutini panika zbog putovanja kroz Italiju profesora ?!

0
14093

Odlučeno je kako se čitava regija Lombardija s 10 milijuna stanovnika stavlja u izolaciju, a odluka vrijedi i za Veneciju, Modenu, Parmu, Piacenzu i brojne druge gradove na sjeveru.
FB_IMG_1583629876361
Stanovnicima je preporučeno da ne izlaze iz kuća osim u hitnim i neodgodivim slučajevima.
Također, zabranjeni su svi ulasci i izlasci u virusom pogođena područja, iako će biti dozvoljene lokalne migracije iz privatnih i poslovnih razloga, ali samo uz prethodno odobrenje vlasti.

Drastične mjere prema pisanju Corrierea uključuju:

– zatvaranje škola i fakulteta do početka travnja
– obustava svih skijaških aktivnosti i zatvaranje skijaških centara
– obustava svih većih javnih događanja
– zatvaraju se muzeji, kazališta, teretane, bazeni te društveni i kulturni centri
– svima s respiratornim infekcijama i temperaturom većom od 37,5 preporuča se ostanak u kućama
– nedjeljom i praznicima bit će zatvoreni svi srednji i veliki trgovački centri
– odgađaju se poslovni sastanci
– crkve mogu ostati otvorene, ali samo pod uvjetom da u njima nema većih okupljanja
– građanski i vjerski obredi se zabranjuju, uključujući i sprovode

Sve mjere će trajati najmanje do 3. travnja

Ova zabrana neke naše građane nije spriječila da borave u Milanu, baš kao i prethodna upozorenja.

Mi smo dobili ekskluzivnu informaciju kako je doktorica sa Rebra boravila u Milanu nedavno i u panici roditelji oboljele djece traže informacije i zaštitu od te situacije.

-Ova doktorica  radi na dječjoj onkologije i hematologiji…dignuto je Rebro na noge zbog ove sulude situacije. Dok mediji šire paniku svakodnevno o broju oboljelih, doktorica na najosjetljivijem odjelu šeta se po centru zaraze?!- govori nam majka jednog djeta o situaciji.

Radi se o doktorici M.P. koja se slikala navodno prije dva dana u Milanu.received_551463005493142

20200308_105032 20200308_105410

Šali li se doktorica ili se radi o posjetu Milanu od uprave nismo mogli saznati.

Kutina News pak prozivaju neke profesore zbog puta u Italiju, te kako nisu navodno prošli karantenu?!

NAVODNO JE SKUPINA OD 40-TAK TURISTA IZ KUTINE OD TOGA UČENICE SREDNJIH I OSNOVNIH ŠKOLA U KUTINE, NEKOLIKO DJELATNIKA IZ PROSVJETE , TE JAVNIH DJELATNIKA OVIH DANA BORAVILO NA TURISTIČKOM PUTU U JEDNU AZIJSKU DRŽAVU S PROPUTOVANJEM KROZ VENECIJU I MILANO U ITALIJI, TE SE TO POKUŠAVA ZATAŠKATI..TE IZBJEĆI KARANTENU.. JE LI TO ISTINA? MOLIMO VAS DA OBAVIJESTITE NADLEŽNE SLUŽBE I JAVITE KONKRETNE INFORMACIJE…

Među građanima Kutine, dijelom roditelja i nastavnika u Kutini pojavila se ovih dana nevjerojatna priča. Naime unatoč događajima oko koronavirusa u Italiji, organiziran je navodno jedan izlet u kojemu je sudjelovalo 40-tak građana Kutine, od kojih su neki i javni djelatnici u srednjih i osnovnim školama i još jedne ustanove iz Kutine na područje jedne azijske zemlje!

Putovanje je išlo preko talijanskih gradova Venecije i Milana! Budući je prema nepotvrđenim informacijama na izletu sudjelovalo i niz osoba zaposlenih u javnim državnim ustanovama s područja Kutine, po povratku cijela priča se pokušava zataškati, te izbjeći zakonske obveze kod putovanja kroz , ili boravka unutar zaraženih područja.

Kako neformalni izvori i nekoliko čitatelja tvrdi, osim prosvjetnih radnika i trećih osoba na tom putovanju se nalazilo i nekoliko učenika jedne dvije kutinske srednje škole, te jedne osnovne škole kao i nastavno osoblje, knjižničarka jedne OŠ, te jedna nastavnica !

Također nam naši izvori tvrde kako je kontaktirano Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti, Krizni stožer , inspektorat za javno zdravstvo u Sisku???

Također kuži priča kako je jedna od osoba s tog putovanja u karanteni. Je li ovo istina , ili ne, ne možemo u ovom trenutku potvrditi, no pozivamo sve koji imaju saznanja i informacija o ovim glasinama, da se obrate nadležnim ustanovama i o tome ih obavijeste.

Napominjemo kako ove informacije nisu službeno potvrđene , odnosno kako smo ih dobili od zabrinutih građana, ukoliko su točne molimo vas da nam se javite, ali prije svega o tome obavijestite nadležne ustanove!

Također se se širi i neprovjerena vijest kako je jedna djevojka s područja Volodera koja je sudjelovala u putovanju smještena u karantenu? Molimo Vas još jednom da se javite u komentarima sa vašim saznanjima, ali prije svega obavijestite nadležne službe ukoliko imate saznanja o ovim ..za sada nepotvrđenim informacijama.

https://kutinanews.wordpress.com/2020/03/05/kutina-kutinom-kolaju-glasine-i-informacije-o-izbjegavanju-i-zataskavanju-procedure-vezan-uz-epidemiju-koronavirusa-te-o-40-tak-osoba-koje-su-na-turistickom-putovanju-za-jednu-azijsku-zemlju-boravi/-kutina news

Kuda sve ovo vodi nije nikome više jasno osim da se svjesno ili nesvjesno uništavaju ljudske sudbine.

HOP